First Advent Sunday

neděle 1. prosince 2019

Ahoj všichni ♥
tak tu už máme první adventní neděli a celé krásné předvánoční období a Vánoce jsou oficiálně před námi. Jako malé mi tohle období utíkalo tak pomalu... pamatuji si pečení cukroví, koledy, stavění sněhuláků a iglů, koulování a vždycky jsem se strašně těšila na hvězdu do okna. Moc jsem si to užívala, rodiče nám to opravdu uměli udělat kouzelné. To mi zůstalo dodnes a já opravdu miluju tohle období a proto se předem omlouvám všem Grinchům, protože já zbožňuji Vánoce a všechny klasické vánoční kýče. I proto s radostí chystám hned několik článků právě s touto tématikou.

Určitě se také spousta z vás chystá na trhy nebo na rozsvícení stromečku. My jsme byli na jednom už před dvěma týdny, tady v Anglii asi moc advent neřeší. Udělala jsem pár fotek, nakoupili jsme i pár dárků (a něco i pro sebe :D), zašli jsme si na vánoční cappuccino a dortík a dali si bratwurst. Koupili jsme si i adventní kalendáře a už se oba těšíme na první okénko. 

Hi ♥
so today is the first Advent Sunday and the whole beautiful Christmas season and Christmas is officially ahead. When I was a little girl, this period ran so slowly... I remember baking, carols, building snowmen and igloos, snowballing, and I was always looking forward to seeing a star in the window. I really enjoyed it, my parents really knew how to make it magical. That feeling has stayed with me until today and I really love this period and therefore I apologize to all Grinches beforehand because I love Christmas. That is why I am happily prepaing several articles on this topic.

Certainly also many of you are going to the markets or to see Christmas light switch. We already were at one Christmas light switching two weeks ago. I took some pictures, we bought a few presents (and something for me also :D), we had a Christmas cappuccino and a piece of cake and ate a bratwurst. We also bought advent calendars and we are both looking forward to open the first window :D 




















Jsou to podle mě hlavně ty maličkosti, které dělají tu pravou vánoční atmosféru a Vánoce. Přijde mi, že si to ale lidé dnes neuvědomují, zbytečně se stresují a zaměřují se na nedůležité věci. Například včera jsme s přítelem rozsvítili světýlka, koukali na vánoční filmy a pak jsme zapnuli české koledy, společně jsme vařili a také připravili těsto na perníčky, které si chceme zkusit dnes upéct. A o tom to má být. Pokud se povedou, určitě se s vámi rádi podělím o recept, je vcelku jednoduchý. No, uvidíme :D 

Jak trávíte dnešní den vy? Cítíte už vánoční atmosféru? Máte nějaký adventní kalendář?
A máte vůbec rádi Vánoce? 


I think it is mainly the little things that make the right Christmas atmosphere and Christmas. It seems to me that people do not realize it today, they are unnecessarily stressed and focus on unimportant things. For example, yesterday my boyfriend and I turned on the lights, watched Christmas movies and then turned on Czech carols and cooked and prepared gingerbread dough, which we would like to bake today. That's what is about. If the gingerbreag will be good, I'm sure to share a recipe with you, it's pretty simple. Well, we'll  see: D

What are your plans for today? Can you feel the Christmas mood yet? Do you have an Advent calendar? And do you even like Christmas?

Comments

  1. Taky jsem naprostou milovnicí Vánoc :)) Přes víkend jsem už vytáhla všechny vánoční dekorace, co doma máme :) A zrovna dneska jsem od mamky dostala dva adventní kalendáře - jeden klasický čokoládový a druhý čajový :)

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to naprosto sdílím tvé nadšení :) Podle mě ideální kombinace kalendářů, čajový jsem zatím nikdy neměla, a to miluju čaj, ale bohužel jsem letos nikde na žádný nenarazila..

      Vymazat
  2. Jak se tu Advent skoro neřeší, tak jsem si skoro neuvědomila, že už je tu první adventní neděle! Už asi měsíc jsem masírovaná všemožnými vánočními reklamami a výzdobou, přesto se vůbec necítím vánočně. Budu s tím něco muset udělat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My bydlíme s přítelem na venkově, takže já to tak nevnímám a naopak si výzdobu užívám, když jdeme někam do města, ale chápu. Doporučuji si něco upéct, zapálit svíčku a pustit oblíbený vánoční film :)

      Vymazat
  3. Krásné fotky, úplně z nich dýchá taková klidná atmosféra! :) Mně někdy přijde, že jsou Vánoce až příliš komerční a to mě od nich odrazuje. Ale takovou "vánoční" pohodu (říkám to v uvozovkách, protože je to fajn celoročně) mám taky ráda. Vždycky si s přítelem uděláme nějakou dobrou večeři, pustíme si film nebo si čteme knížku, pijeme čaj nebo kakao a masírujeme si nohy. Pohoda. :D :)

    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji! ♥ To mě vždycky hrozně potěší. Chápu, poslední roky ten pocit mívám taky, ale říkám si, že s tím nic neudělám a užívám si to podle svého :)

      Vymazat
  4. Letos jsem na žádném rozsvícení stromečku nebyla, jelikož jsem byla v práci, ale strašně se mi toto období světýlek líbí! :-) Letos nic nepeču, protože přítel to moc nejí, ale beru si cukroví od mámy, má nejlepší. A musím si koupit adventní kalendář, pořád ho nemám! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, znám to.
      Tak to můj přítel by to snědl všechno ještě horké z pekáče :D Ale souhlasím, i moje maminka dělá nejlepší a také letos dostaneme :)

      Vymazat
  5. Já Vánoční atmosféru miluju.. Hlavně když můžeme být zalezlí doma..v teple..s velkým hrnkem kafe a s knížkou..když je na stole cukroví..stromeček je rozsvícený.. To je pro mě ideál. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že první adventní neděli sis užila na maximum! :) Já jsem bohužel musela být v práci, ale večer jsem si zpříjemnila právě první svíčkou a dobrým čajem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě mrzí, že jsi musela být zrovna v práci a to zpříjemnění zní super!

      Vymazat
  7. Barbaro, moc děkuji za reportáž z první adventní neděle. Zvládli jste toho opravdu hodně!
    Adventní kalendář nemám, ale chystala jsem ho pro své, dávno dospělé děti - tradice je tradice :o)
    Přeji krásný večer a děkuji za návštěvu na mém blogu! Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné fotky, hned na mě dýchla adventní atmosféra :) Uteko to nějak rychle, že už je tu první advent .) My letos jen zápalili svíčky a vydali se na lov vánočních dárků, což bylo kvůli přelidněným obchodům spíše únvané než veselé :) Ale tento víkend se chystám na trh,y svařáček a tak, takže to bude hned lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, sama tomu nemůžu uvěřit. Užij si trhy, my se taky o víkendu chystáme!

      Vymazat
  9. Už se nemůžu Vánoc dočkat. V pátek se chystáme na trhy do Brna, tak budeme víc naladěni a budeme si to užívat ještě víc. Výzdobu už doma sice máme, ale trhy jsou trhy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, proto se taky o víkendu chystáme, užijte si je!

      Vymazat
  10. Ten stromeček vypadá dokonale, já jsem si dneska ozdobila stromeček v práci a každý z něj má radost a jsou nadšení a tohle mi dělá šťastnou. Těším se jak si vyzdobím stromek u nás. ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je umělý, které já moc nemusím, ale vypůjčila jsem si ho ať máme aspoň nějaký než dojedeme domů do Čech :) Užij si zdobení, to já miluju!

      Vymazat
  11. Včera jsme byli na rozsvícení vánočního stromečku v základce druhorozeného, bylo to moc fajn. Spousta světýlek, dobrot, klobásek a hlavně svařáku :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky! Vánoce mám taky ráda, ale většinou to na mě padne až těsně před Štědrým dnem. To pak rychle doháním resty a obrážím všechny stánky se svařákem a punčem v okolí. :) O to více si pak ale užívám tu pohodu. Co bydlím mimo a s rodinou se vídáme jen málo, tak jsou Vánoce opravdu klidné a vážíme si společně stráveného času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Chápu, taky se těším hlavně na rodinu, klid a pohodu :)

      Vymazat
  13. Vánoce jsou asi nejhezčí svátky v roce. Mám je ráda. Adventních kalendářů mám několik, tak každý den otevírám. Ale zatím mi ta vánoční nálada i tak stále chybí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím! To mě mrzí, věřím, že brzy dorazí!

      Vymazat
  14. Moc povedené fotky. Já Vánoce taky úplně miluju :) my jsme byli na rozsvícení stromečku u nás v dědině, kde to má úžasnou atmosféru. Od té doby, co jsem na vš se Vánoci vůbec nestresuju a vše řeším s předstihem protože je pak zápočtové týden, tak se stresují jediné tím 😄😄

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To jsem ráda, že to má někdo podobně, taky vše vyřeším s předstihem a je to super. Držím palce na zápočtech!

      Vymazat
  15. Veľmi krásna výzdoba :) Ja milujem vianoce a teším sa na ne hlavne kvôli deťom.

    PRVÉ FOTENIE S FOTOGRAFKOU A NAŠTVANÝM CHLAPOM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Chápu, s dětmi to musí být kouzelné, i moje maminka na toto období vzpomíná nejradši.

      Vymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤