iPhone střípky z vánočního Londýna

čtvrtek 23. prosince 2021

Londýn, Velká Británie

Krásný den ♥︎
Vánoce jsou doslova za rohem a my jsme se minulý víkend dostali do té správné vánoční nálady výletem do vánočního Londýna. Pokud sem někdy okolo Vánoc budete mít cestu, určitě si vánoční Londýn nenechte ujít, stojí za to. Hlavně, pokud jste jako já, velcí milovníci světýlek všeho druhu, haha!



1. V pátek jsme zamířili vlakem do Londýna, máme to asi hodinku a pak metrem rovnou na ubytování.
2. Světýlka v každé ulici, nádhera!
3.+ 4. Ladurée v Burlington Arcade, naše druhá zastávka



1.- 4. Hned první večer jsme si zašli na dobrou večeři do blízké mexické restaurace. Bylo to výborné a i obsluha byla velmi milá. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, doporučuji podnik Yucca London. 



1.+ 4. Burlington Arcade a zdejší instalace k novému filmu James Bond, měla bych ho vidět?
2. Další a další světýlka 🤩
3. To červené podsvícení bylo neskutečné ❤️



1.+ 2. Mně přítel koupil nejlepší makronky na světě v Ladurée, já jsem mu zase koupila jeho oblíbené donuty. Měli super zajímavé příchutě jako svařené víno, matcha s brusinkami, atd., byly dobré, ale měli jsme už lepší. Pro mě bylo super, že nebyly tolik sladké, protože právě kvůli tomu donuty nemám ráda, haha
3. Výhled z našeho ubytování v Kensigtonu. To je tak krásná část Londýna!
4. Nebyla by to fotka z Londýna bez klasické anglické telefonní budky



1.- 4. V pátek večer jsme zašli na bruslení u Přírodovědného muzea, které se letos koná úplně naposledy. Cena byla trochu vyšší, ale je to Londýn a světýlka tam byla úžasná, výhledy skoro neskutečné, jsem ráda, že jsem to ještě stihla a mohla si na tak kouzelném místě zabruslit…



1.- 4. ... bohužel to bylo tak jediné hezké... Staff naprosto nepříjemný, neobtěžovali se ani k pozdravu, hlavně že vás nutí nosit roušku i v prostoru, kde jsem čekala na brusle, jenže venku bylo na zimu celkem teplo, takže nacpaná ve svetru, kabátu, šále atd., když na vás ze shora fouká horký vzduch, to se opravdu nedá. Měla jsem doslova černo před očima. Nebudu dodržovat něco, co nedává smysl a je mi po tom zle, takže jsem si ji stejně zase sundala. A na to, že vyžadují roušky, tak tam byla hlava na hlavě, venku stejně všichni bez roušek, naštěstí tady moc lidé bruslit neumí a tak to dopadlo tak, že se většina holek vyfotila a buď z ledu odešly nebo jen postávaly u mantinelů. 

Při čekání na brusle také bez pozdravu, slečna řekla, že mojí velikost nemají, takže jsem čekala a čekala, pak znovu, že musím počkat, že nemají moji velikost a chvilku na to se objevil nějaký klučina, který mi pak mou velikost hned přinesl. Zajímavé....

Také mě mrzelo, že nehrály vánoční písničky a při odchodu nás taky nehezky vyháněli z ledu, přestože na cestě z kluziště byla fronta a lidem to hrozně trvalo. Nicméně pak si tam na led v pohodě pustí nějaké příbuzné…. To mi teda nepřišlo vůbec ok. 



1.- 4. V sobotu jsme navštívili Science muzeum. To bylo moc fajn, je to tam ohromné, takže málo lidí, spousta zajímavých informací, atrakcí, věcí. Vstup je zadarmo, platili jsme jen 3£ za malou skříňku, kam jsme si dali kabáty a batoh, což se vyplatilo. 



1.- 4. Ve science muzeu jsme strávili většinu dne, je to opravdu ohromná budova, mohli bychom tam být i mnohem déle. 



1.- 2. Science muzeum
3. Vánočně vyzdobený Harrods. Přítel se těšil, jak si k Vánocům k novému kabátu nadělí i novou šálu a vybral si jednu u Gucciho. Samozřejmě těsně před tím, než jsme do Londýna jeli se vyprodala, stejně tak i jiná, kterou si vybral, ale šli jsme to tam alespoň zkusit. Štěstí jsme ale neměli, tak snad příště! 
4. Noční kochání se výhledem z našeho ubytování. To bylo také to nejhezčí z něj, měli jsme airbnb a fotky teda podle mě rozhodně moc neodpovídaly skutečnosti. Nebyla to úplná hrůza, stejně jsme tam jen dvě noci přespali, ale prostě nemám ráda, když jsou někde lživé fotky.



1.- 4. V neděli jsme vyrazili na Covent Garden, kde nyní každou hodinu sněží. “Sněží” protože nakonec jsem zjistila, že to jsou jen bublinky, ale bylo to i tak hrozně hezké, všichni se fotili, smáli a celkově tam vládla moc hezká atmosféra. 



1.- 4. Covent Garden mám hrozně ráda, o Vánocích je tam krásná výzdoba a mají tam hezké obchody. Přítel znovu zamířil do Ladurée, kde mi ještě koupil dva zákusky a já jsem si pak zase udělala radost něčím u Diora. Uhodnete, co by to mohlo být?



1.- 2. V sobotu večer jsme navštívili ještě tento podnik a dali si k večeři burgery a povím vám, byl to jeden z nejlepších burgerů, jaké jsem kdy měla. Navíc jsme dostali překvapivě velkou porci hranolek a samotná bulka byla jako obláček. Nebe v puse! Podnik sídlí v centru Londýna a jmenuje se Bleecker, i ceny byly super. Oba na milion procent doporučujeme, 
3. Eggnog latté při čekání na vlak
4. V neděli jsme se nakonec rozhodli odjet domů dříve než byl plán, v klidu si vybalit a ozdobit doma stromeček, toho jsem se nemohla dočkat!

Doufám, že se vám tento článek líbil a přinesl vám alespoň maličko vánoční nálady a radosti. Musím říct, že to bylo fajn, ale oba jsme se pak už těšili domů. V Londýně bylo prostě moc lidí, hluku, bordelu a hlavně mi hrozně chyběly moje morčátka. Asi jsem už oficiálně venkovská holka, haha, pohled na slepičky za oknem a ticho mě jen tak neomrzí!

Je to neuvěřitelné ale zítra už tu máme Štědrý den, takže teď už bych se s vámi jen chtěla rozloučit a popřát vám krásné, klidné a veselé Vánoce! 

Comments

  1. Ach, tak to vyzerá úplne ako z filmu! Vianočný Londýn musí byť úplne dokonalý, je super, že vám to takto krásne vyšlo. Škoda nepríjemných situácií na klzisku a s ubytovaním, ale snáď pekné spomienky prevyšujú tie negatívne 🥰
    A veselé Vianoce!

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Veselé Vianoce / Ako spomaliť počas sviatkov

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji, že jsem se díky Tvým fotkám mohla podívat do vánočního Londýna :) ta obsluha u kluziště mě mrzí. Takoví by vůbec neměli pracovat s lidmi :(... I tobě přeji nádherné Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásny príspevok. Všetko som detailne sledovala na tvojom Instagrame a som rada, že som sa mohla takto cez teba preniesť do čarovného Londýna. Toto mesto mám moc rada. Niekoľko rokov dozadu som tam bola na Silvestra a tá výzdoba je vážne krásna ♥
    Okrem toho ti teda prajem krásne Vianoce plné oddychu a lásky ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat
  4. Vánoční Londýn vypadá krásně! Zažila jsem ho pokaždé jen na podzim, ale budu si muset naplánovat i zimní návštěvu za všemi těmi světýlky a zajít na ten donut, slint! :D Krásné svátky přeju :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, vše vypadá naprosto úžasně! :) Já byla v Londýně jednou na začátku listopadu a už to tam také bylo místy dost vánoční :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Kouzelné fotky! Moc vám to spolu sluší. Je super, že vám ten Londýn vyšel. Já jsem byla jednou v Londýně na gymplu, bylo to myslím v září a taky se mi to líbilo, ale ten vánoční je teda fakt nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je krásný.. �� moc se mi vánoční Londýn líbí.. Snad se tam taky někdy podívám..

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jste si užili opravdu kouzelný předvánoční čas :) Ve vánočním ani normálním Londýně jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tam opravdu kouzelně. Nevíš, proč tam už to kluziště nebude? Prostředí je tam krásné. Ale ta organizace teda děs. Jsi dobrá, že jsi to zvládla, já bych z toho měla nervy v kýblu :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Pááni, no stihli jste toho opravdu hodně 😍. Vánoční Londýn vypadá opravdu hezky, hlavně ty světýlka všude 😍.

    OdpovědětVymazat
  10. Boží fotky! Hnedka bych tam taky jela... ten dům s (adventními) okny je naprosto dokonalý :D Opožděně přeji krásné svátky <3

    Lucy Villain
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. To jsou tak krásný fotky a jsem ráda, že si nás v táhla do ulic Londýna! Hned bych tam jela! :-) Všechno vypadá krásně a jednou bych tam tedy o Vánoce chtěla být! Je mi líto, že bruslení nebylo dvakrát příjemné... a Dior, hádám, že sis koupila parfém? :-D Barunko, přeji všechno nejlepší do nového roku ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Tomuhle říkám dokonalá vánoční atmosféra! V Londýně to musí být po čas Vánoc opravdu nádherné a moc ráda bych tam někdy zavítala. :) Určitě jste měli kouzelné Vánoce. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Dlouho jsem tu nebyla, úplně jsem zapomněla, jak jsou tvoje příspěvky plné energie a života! Nádherné fotky! Mrzí mě, že to bruslení bylo spojeno i s nepříjemnostmi, nicméně stejně ti to docela závidím, já bruslení úplně miluju, už několik let jsem se k tomu nedostala a docela mi to chybí. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Miluju Londýn a příští rok se tam konečně snad na Vánoce podívám! Krásný fotky Baru <3

    OdpovědětVymazat
  15. Nádherné fotky z Londýna, Barb - úplně z toho cítím tu úžasnou atmosféru! na ledě jsem tam sice nikdy nebyla, ale podle tvých fotek je mi až úplně líto, že jsem si tam ještě zabruslit nezkusila. A krásný červený beret, sluší ti to! boží fotky jako vždy ♥

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  16. Sledovala jsem pečlivě tvoje stories na insta a bylo hezky si teď přečist co jste dělali a zažili! Měla jsi fakt krásné Vánoční období :)

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  17. Jůů moc krásné fotky a dýchá z nich vánoční atmosféra. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. To kluziště! To bych moc chtěla zažít. V Londýně jsem byla před mnoha lety v létě a prakticky celá návštěva propršela, tak bych ráda, kdyby si svoji reputaci napravil. :) Ta vánoční světýlka a výzdoba všude musejí být naživo super. Taky pro ně mám slabost. Vánoční Londýn jsem letos dokonce zvažovala na víkendovou cestu, ale koncem listopadu (nebo začátkem prosince?) se kvůli omicronu změnila pravidla pro vstup, takže jsme to odpískali. Kolegyně to stihla v posledních 3 dnech před povinnými karanténami, my už ne. :D

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný článek i fotky! Mohla bych se na ně dívat pořád dokola. Londýn miluju! :)

    Zážitky z kluziště teda nemilé... většinou jsou Britové milí a ochotní, nevím, kde se stala chyba.

    Ale výhled z ubytování jste teda měli skvělý! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤