Nový člen rodiny ♥︎

úterý 19. října 2021

Wiltshire, Velká Británie

Krásný den vám přeji!
Dneska to bude naprosto speciální a nečekaný článek! Možná si někteří z vás pamatují, že to bude rok, co jsme bohužel ztratili našeho morčecího kloučka Bobečka, psala jsem o něm i celý článek. Narodil se nám doma a byl povahově opravdu velmi jedinečný. 

Už tenkrát jsem psala, že bych ráda naší Zuzance pořídila kamarádku, aby nebyla sama. Měsíce v tomto roce plynuly tak rychle, a vždycky nám do toho něco přišlo, nebo bylo zavřeno, díky vyvítečemu, anebo nikde neměli holčičku. Prostě, asi to tak mělo být, protože v úterý večer přijel přítel z práce a jen, co jsem ho stihla seřvat za to, že zase poskládal špatně prkénka, takže když jsem vzala jedno, zbytek se celý sesypal, tak vytáhl z rohu krabičku, o které jsem si v první chvíli myslela, že v ní veze večeři, ale po chvíli jsem si všimla nápisu a už jsem tušila....

V krabičce na mě koukala droboučká morčecí holčička. A tak vám ji tedy představuji, novou členku naší rodiny, krásnou Sněhurku!








Zatím je hrozně šikovná a zvědavá, ale velmi mě překvapilo, jak rychle se u nás usadila! Morčátka jsou velmi plachá,  z mojí zkušenosti s nimi může trvat i roky vybudovat si důvěru. Ale tohle zlatíčko si na mě hovělo už za jediný den, krásně dlabe, je velmi zvídavá a i když se při rychlém pohybu ještě vyplaší, tak jinak se chová jako kdyby tu s námi byla odjakživa.

Teď máme holky už spolu v jedné klícce, ale budeme jim kupovat ještě větší, ať mají opravdu prostor. Starší Zuzanka si ještě trochu zvyká, ale malá už ji prohání a ráda se za ní schovává, když se něčeho lekne. Jinak už spolu ale krásně kooperují, občas i spinkají.

Pravda je, že jsem člověk, který si bez zvířátek neumí představit svůj život. Jsou pro mě sluncem a štěstím a hrozně je miluju. 

Jak to máte vy, jste milovníci zvířat, máte je rádi?

Comments

  1. Jééé, tak ta je dokonalá! Zlatíčko :) Dědeček choval kdysi morčata, bohužel už s tím skončil. Já jsem nějakou dobu chovala potkany - odchovala jsem čtyři vrhy s PP. Zajímavá zkušenost. Ale už bych potkany asi nechtěla, protože dost smrdí. Teď mám zakrslého králíčka Ninoška a hlavně!... úžasného psího parťáka Tristánka :) Tak ať se vám všem daří a holky ti dělají radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak nádherné překvapení! Je opravdu rozkošná, přeji, ať se ji u vás líbí i když o tom nepochybuji ♥️ Já si taky nedovedu představit žít bez zvířat 😍🙌🏻

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, obě morčátka jsou roztomilá. :)) Já dřív měla taky takhle chlupaté morče, jmenoval se Denny. Takhle jak na tobě leží, tak jsou roztomilí, ale mně trochu vadí, jak všude se*** :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Barunko, zdravím. Tak to je prima, že má Zuzanka doma novou kámošku. Obě jsou roztomilé, takoví plyšáci. Ať Ti dělají samou radost ! Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, ta je krásná <3. Ať se vám všem hezky daří :).

    OdpovědětVymazat
  6. Obrovská gratulace ke Sněhurce, je krásná :). To je super, že se hned zabydlela <3 určitě se má u vás moc dobře. Také miluji zvířátka. Doma máme králíčka Káju, strejda má jezevčíka Ťapinku, kterou si rádi a často půjčujeme a pravidelně jezdím ke koníkům :) také si nedovedu život bez zvířátek představit

    OdpovědětVymazat
  7. Ach ach ♥ já jsem zkrátka milovníkem všech těchto mini domácích mazlíků. Morčátka jsme doma měli slušných pár let, pak jsme přesedlali na králíčky a teď už máme naší třetí králičici Bobešku. Sněhurka je moc roztomilá, tak ať se jí u vás líbí. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jee, to je brouček😍 ať vám dělá Sněhurka samou radost 🥰 já doma žádné zvířátka nemám, ale mamka má kočičku, kterou úplně miluju a taťka pejska a 2 kočičky, které tam někdy jezdím hlídat :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ta je boží! Ať dělá jen radost <3

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ta je nádherná! Jako bývalý majitel chovatelské stanice skinny morčátek a hobby chovatel chlupáčů tě úplně chápu! Nejde popsat, co zvířata dokážou s člověkem udělat. Miluju je! Teď v Irsku se usmívám od ucha k uchu, když potkám na procházce někoho s pejskem. Už se nemůžu dočkat, až se vrátím domů na Vánoce a všechny svoje zvířátka pořádně pomazlím!!

    OdpovědětVymazat
  11. Malá morčinka je nádherná! Snad se se Zuzankou i ruchem domácnosti rychle sehraje. Ať vám holky nosí samou radost. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ta je nádherná! Mám radost za vás a přeji vám, ať máte společné spokojené dny! :)) Zvířátko vždy přinese radost do domova. :))

    OdpovědětVymazat
  13. Jsou to holky od pohledu šikovné :D A proč právě Sněhurka, smím-li se ptát? My morčátko též měli, ale chudák po ccca roce chytlo mixomatózu a pak už to šlo rychle :(

    OdpovědětVymazat
  14. Sněhurka je nádherná ❤. Je skvělé, že mají teď jedna druhou a že už jsou takové parťačky 😊😇.

    OdpovědětVymazat
  15. Ale to je Milouš :-) vlastně miloušice :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Opožděně GRATULUJI! Jak já bych chtěla dalšího králička, ale nemůžu, jelikož bych se strášně bála, že ten náš rozmazlenec ho nesnese :D
    Sněhurku pozdravuj ♥

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  17. Je super, že si rozumí. My když jsme měli křečky, tak se kousali a bylo to hodně špatné... :) Jinak krásná zvířátka.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤