KONEČNĚ! Dorazil nám balíček z ČR! | Jak těžké je poslat balíček do Anglie?

úterý 2. března 2021

Wiltshire, Velká Británie

Moc Vás zdravím a prvně Vám chci hrozně moc poděkovat za krásné a tak milé komentáře k předchozím článkům. Dělají mi ohromnou radost, motivují mě pro Vás hledat zajímavá témata, o kterých psát a jsem za ně neskutečně vděčná. DĚKUJI! ❤️

Dneska to nebude nic náročného, jen čistě oddechový článek a mé upřímné nadšení z toho, že nám konečně dorazil balíček z Česka! Dorazil nečekaně, dovezli nám ho mnohem dříve než byl plánovaný termín, a vše proběhlo naprosto na jedničku. Kdyby to někoho zajímalo, Anglie je teď po vystoupení z EU zemí třetího světa a pokud odsud budete něco objednávat, připravte se na neskutečnou byrokracii s celním úřadem a Českou poštou, a že se nyní v podstatě nevyplatí odsud cokoliv kupovat. S balíčky na opačné cestě, tedy z ČR do UK jsme zatím absolutně žádné problémy neměli, zajímavé



Táta nám balíček posílal přes službu Teahouse transport a můžeme jedině doporučit. Byl u nás za 4 pracovní dny! Jen pro zajímavost, ČP to sem může trvat týdny i měsíce, já loni čekala na jednu malou obálku měsíc a půl, k ceně se raději ani vyjadřovat nebudu. Teď už přes nic jiného posílat nebudeme, ale díky bohu máme i jiné možnosti. Pro zajímavost, náš balíček měl cca 20kg a stál 53,24 £, cca 1540Kč, což je stále dobrá cena! 


Radost byla neskutečná, navíc v ten den jsme byli na cestě přes šest hodin a to od tří od rána, kvůli veterině pro naší Zuzanku jsme se vydali přes půl Anglie, tohle bylo doslova jako odměna po příjezdu!

Jak už víte z předchozích článků, když jsme se pár hodin před plánovaným odletem dozvěděli, že se domů na Vánoce nedostaneme, tak nějak jsem doufala, že v lednu či únoru se zase situace uklidní a uděláme si s rodinou Vánoce prostě později. Situace se místo toho spíš ale jen zhoršuje, a já měla pár věcí, na které jsem prostě nechtěla čekat, zvlášť když ani nevím, jak dlouho to bude. 

Začali jsme tedy pátrat po tom, jak sem věci dostat, neplatit za ně zlatými cihlami a tak trochu se snažit vyhnout se zbytečným poplatkům (kdo by chtěl platit clo za 10,15,20 let staré knihy nebo vánoční dárky?!). Našli jsme českou firmu, která měla super ceny a objednali jsme ji. Odvoz měl být asi za týden, to bylo cca v půlce ledna. Za týden volala mému tátovi paní z té firmy, že jsou po brexitu zmatky, a že pojedou až za další týden a půl. Za tu dobu paní opět zavolala a řekla, že než to teď vše vyřeší, jezdit prostě nebudou a vše ruší.


Oboustranné prostěradlo s morčátky od táty a jeho přítelkyně, je teda fakt boží! To jsem se musela smát, něco pro morčecího maniaka jako já :D


Tuhle knihu mám od táty, a když jsem ji přes naše video-rozbalování uviděla, rozbrečela jsem se. Miluji totiž ptáčky a celý rok jsem s tátou řešila, kde jsem viděla jakého ptáčka a jestli neví, který to je. Teď se je, doufám, sama naučím.

Tak jsme hledali dál, a narazili na Teahouse, který si lidé velmi chválili. Objednali jsme, táta si vzal den dovolené, aby byl doma až balík přijedou vyzvednout, a ještě jsme v devět hodin večer před vyzvednutím dostali email s papíry, které se měli nalepit na balíček. Což bylo jediné negativum, protože táta neměl v tiskárně barvu a díky covidu bylo vše zavřené. Ráno tak ještě jel hodinu ke svému kolegovi, vše vytisknout, hodinu zpátky a pak už čekal na řidiče. Jenže ten den byla sněhová kalamita a řidič tátovi volal, že silnice k němu jsou neprůjezdné a bohužel balíček nemůže vyzvednout. To byl pátek a když mi to táta řekl, ani jsem nečekala, že by se k nám ty věci vůbec kdy nějak dostali :D 

Táta pak v pondělí balíček zavezl na odběrné místo a ve čtvrtek o tři dny později už jsme ho s nadšením rozbalovali! A co že jsme to v balíčku měli?


Vietnamská od Z. Pohlreicha, kterou dostal přítel od mého táty- my pilně testujeme recepty a já na ní chystám i článek! Potom ještě dostal přítel od mojí mamky Smetanovou kuchařku také od Pohlreicha.


Protože se stravujeme hlavně vegetariánsky, poprosila jsem tátu, aby nám na ochutnávku koupil Klobani, což jsou veganské verze uzenin. Původně jsme si je chtěli sníst a ochutnat na Silvestra, ale bohužel... Suchý šampón od Alpy je ten nejlepší, co jsem kdy měla a vozím si ho vždy, gel na zuby od Elmexu je naprostá jednička v prevenci zubního kazu!


Stolní hru AZ kvíz jsme dostali od mojí mamky, a musím teda říct, že si nemyslím, že bych byla úplně hloupá, ale většina otázek tam je zatraceně těžkých! Myslím, že jsme měli začít spíš s junior verzí :D 
Cukrátka, čajíky, koření a čokolády máme od mého táty, něco do zásoby a něco k Vánocům. Táta mi také poslal skořicový balzám na masáže a wau, je to skvělá věc!


Hromada knih: Harry Potter série je moje, půjčovala jsem ji mamce a ráda bych si ji zopakovala, Navzdory básník zpívá, Na cestě do sousední dimenze, Nebe nezná vyvolených, Miluj bližního svého, Myšlenky za volantem a Jiskru života mám zapůjčené od mamky. Ptáci našich lesů a zahrad mám od táty, viz, výše. Můj bylinkový svět, O duších, Taoistická mantra pro ženy a Umění byt zdráv jsem si koupila sama pro sebe pod stromeček. Umění být zdráv tu nenajdete, protože na mě ale čeká v ČR. Přišlo mi ale zbytečné ji posílat, když ji tu u sebe mám, půjčenou od mamky. Až budu moct domů, tak si je vyměním.


Sypané čaje Oxalis pro mě měl přítel k Vánocům, zbytek čajíků mám od táty. Vánoční ponožky, svetr a pyžamo HP mám také od táty a jeho přítelkyně. Batoh má od mého táty pro změnu přítel, byl nadšený, miluje ``vojenské`` věci.


Dorazil nám už i balíček od přítelovo mamky, kde měl přítel hru na PS, kterou si u nás koupil a myslel si, že si ji doveze po Vánocích, a další dárek pro mě od přítele- kalhotky Snuggs. Už jsem měla šanci je otestovat a asi o nich udělám samostatný článek, ale chci je otestovat ještě trochu víc.

Další čaje a bačkůrky od táty, plus můj starý Zenit, na který už chci roky zkusit fotit, tak jsem poprosila tátu, aby mi ho tam přihodil. 

Bohužel to stále není vše, některé věci se poslat bohužel nedají, tak si na ně asi počkáme až se konečně dostaneme domů. Věřte mi, že kdybych mohla, všechny ty věci vyměním za to, vidět se se svou rodinou. Ale i tak nám balíček udělal nesmírnou radost, byl po delší době konečně něčím pozitivním a i kdybych dostala jen knihy, byla bych naprosto dojatá a dodalo by mi to sílu vydržet to, co se teď děje a nevědomí, kdy svou rodinu uvidím. Snad to bude už brzy.

Co Vám v poslední době udělalo radost, co Vám pomáhá překonat tyto náročné časy? 

Comments

  1. To je někdy složité s tou dopravou :/ Je dobře, že s nově objevenou službou vše klape :). Teda to povlečení s morčátky je fakt přímo pro tebe! :D A stolní hru AZ kvíz máme taky a vždy si přijdu úplně hloupá, jak pomalu nic nevím :D. Věřím, že ti rodina moc chybí a doufám, že už se za pár měsíců začne vše lepšit a všichni se zase uvidíte <3

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně, že se k vám balíček nakonec dostal :) Nejdřív jsem si říkala, co je tam tak težkého a když jsem uviděla ty knížky, bylo jasno :D Také jsem k Vánocům dostala čaje Oxalis, tak jsem měla velkou radost :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Párkrát jsem si objednávala z britských obchodů a docela mě mrzí, že to po brexitu skončilo. Řešit papírování s clením a příplatky mi za to nestojí. Stejně tak jsem si povšimla, že pár mých oblíbených e-shopů rovnou stáhlo britské značky ze sortimentu. :(

    Skvělé, že vám balík konečně dorazil, ačkoliv je mi jasné, že je to jen chabá náhrada za možnost vidět se s rodinou. Tolik knížek! Budete mít teď o zábavu postaráno. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomněla jsem si, jak jsme si psaly o tom, jak to Česká pošta nedává :D Mně naštěstí balík z Anglie dorazil po vyplnění čestných prohlášení, že se jedná o stěhování. To, že byly krabice úplně roztrhané a skoro se to nedalo vzít a odnést do bytu, je věc druhá. Ale všechno přežilo, díky bohu:D Vím, jaky je to pocit, dostat balíček z česka - hlavně to jídlo!:D Užívejte a mějte se krásně!

    OdpovědětVymazat
  5. S poštou a všemi službami je to teď opravdu šílené, ale důležité je, že balíček dorazil. Vypadá skvěle a určitě vám udělal radost, což je hlavní! :))

    OdpovědětVymazat
  6. To mě mrzí, že jste to nakonec i s posláním balíčku měli takhle komplikované, ale hlavně, že k vám dorazil :) A moc držím palce, aby to situace umožnila a dostali jste se za rodinou :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  7. Super že balíček v pořádku dorazil, takový pozdrav z domova musí být neuvěřitelně šťastný pocit :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty jo, tak to bych vůbec nečekala, že takto velký balík k Vám dorazí za 4 dny to je opravdu super a měla bych radost velkou už jenom z toho :D
    Jinak tolik krásných věcí a takových dobrot to je super! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo Barunko, ještě jsem zapomněla napsat, že ti to na ty fotografii moc sluší.♥ Jde vidět upřímná radost z balíčku :D :) :)

      Vymazat
  9. Tyjoooo to je tedy pořádný balík a jsou v něm samé parádní věci! :) Tak si to užij, mám radost za tebe!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Jinak dávám konečně odběr, jelikož jsem u tebe pečená vařená :) :)

    OdpovědětVymazat
  11. To musela byť ale radosť ♥ A k tým balíkom a colniciam, bože. Ja mám večne problémy s colnicou keď objednávam kórejskú kozmetiku alebo čosi. Večne. Už ma to nebaví fakt. Prisahám, že oni ma majú kdesi poznačenú, že ha!, zase jej zoberieme balík -_- :D

    🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  12. Hlavní je, že vůbec dorazil!! :D Super článek!

    OdpovědětVymazat
  13. Musím říct, že se do tebe dokážu úplně vžít. :D S takového balíčku bych taky měla moc radost.

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní balíček. Taky by mi udělal radost. Já to teď přežívám hodně díky knihám. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  15. Tak hlavně že dorazil v pořádku! :D To je nejdůležitější. Já se teď s tímto problémem potýkám v práci, máme jednoho anglického dodavatele a dodávky mají i několika týdenní zpoždění. To je pak radost to sdělovat zákazníkům...

    OdpovědětVymazat
  16. Mám radost, že máš radost! :D Já jsem si z Anglie do ČR nic neobjednávala a vlastně mě ani nenapadlo, že to teď po odchodu z EU může trvat déle... S AZ kvízem ti naprosto rozumím, také mám doma tuhle stolní hru a souhlasím s tím, že to vůbec není jednoduché, takže si často vystačím s online junior verzí. :D Jinak já jsem řešila odchod UK z EU kvůli Erasmu, ale zjistila jsem, že ještě příští rok – ve druháku na VŠ to naštěstí stíhám! :)

    Tereza z blogu Tereza's journal

    OdpovědětVymazat

  17. Barunko, to je dobře, že už Ti balík dorazil a máš z něj radost. Úplně mě to dojalo, ta fotka, jak objímáš dárky na stole...Všechno jsem si pěkně prohlídla, prostěradlo musí být super. Zaujal mě taky skořicový balzám, skořici já miluju. Dávám si i svitek skořice do kafe :o) Radost mě udělalo v poslední době třeba to, že jsem dostala velikonoční hrníčky, mísu a paní zajíčkovou od syna. Jinak jsem se dala do třídění a vyřazování všech věcí v baráku, strašně mě to nebaví. Ale těším se, až to dotáhnu do konce. Všude máme plno krámů a nechci být otrok svých věcí. Tak a už dost...Měj se dobře, zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Já si takhle párkrát objednala sportovní oblečení z Dubaje. Měla jsem to přes DHL. Do tří týdnů jsem to měla doma. Papíry jsem nikam neposílala, vše jsem vyplnila elektronicky.
    To, že je problém z UK do ČR se vyjadřovat nebudu. Prostě EU, k tomu nemám co říct. :D Je to prostě úmysl.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Baru,
    balíček je krásný, plný věcí, které někdo vybral s láskou a které ti asi dost připomínají domov. Doufám, že se situace nějak umoudří a zlepší... Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Toto je krásne. Som rada, že to nakoniec dobre dopadlo a že aspoň takto ste sa dostali do "kontaktu" s tvojou rodinou. Mne akurát dva dni dozadu odišiel priateľ študovať do Ukrajiny, čiže už chápem aké je to keď ti niekto chýba ale nemôžeš moc cestovať a musíš čakať kedy sa veci vylepšia.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  21. To je naozaj poriadny balík, ale je skvelé, že ti spravil tak obrovskú radosť. :) V poslednej dobe nie je toho veľa, čo by mi robilo radosť, ale snažím sa nachádzať i maličkosti. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Tak to je paráda! Jsem moc ráda, že to mělo dobrý konec. A malinko ten balíček závidím! :D Máš tam super věci. :)
    Mně se hrozně ulevilo, že aspoň Bookdepository jede dál i přes Brexit :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to je pořádný balík, je vidět, že tě mají všichni rádi, takové pěkné věci :) Snad se brzy poštěstí i zbytek mít u sebe.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  24. To je šílený, že s tím posíláním musí člověk řešit tolik věcí, sama jsem na Erasmu ve Švédsku raděj dost věcí oželela, než bych je posílala :D ale musela to být ohromná radost :)))
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  25. Zaujal ma suchý šampón od Alpy, ten by som chcela vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  26. Tahle situace, kdy se člověk nemůže dostat za svou rodinou, je opravdu nešťastná. Neumím si to představit, jaké to asi musí být. Mám v Anglii kamarádku a ta už se domů nedostala rok. Mezitím se jí dokonce narodilo miminko a její rodina ho doposud neměla šanci vidět. A zrovna jsem si říkala, že bych jí mohla poslat balíček s nějakými věcmi, třeba její oblíbenou kofolou, která jí v Anglii děsně chybí, ale už teď jsem sama pocítila, že balíčky z Anglie chodí několik týdnů, takže kdo ví, jestli by jí ten můj vůbec přišel. 1500 za dopravu, jak píšeš, je opravdu hodně, to by několikanásobně převýšilo hodnotu balíčku, který bych chtěla poslat. Ale nevím, jestli to riskovat českou poštou.

    OdpovědětVymazat
  27. Každá malá radost se teď počítá a tahle musela být obrovitánská! Nejen posílání balíčků se Brexitem komplikuje, jsem na celou tu situaci zvědavá..

    OdpovědětVymazat
  28. Panejo, tak ještě že si a Anglie nic neobjednávám. Každopádně věřím, že radost po takové cestě z tak velkého balíku musela být obrovská! Hlavně ty samé mňamky :-) A ty knihy, paráda! Když jsme u toho utrácení, tak další položkou jsou u mě knihy.. chci si hromadu koupit :-D A Snuggs jsem si taky koupila, zmiňovala jsem je v článku a taky o nich chystám článek, hned jak si je odzkouším :-) Jedny už odzkoušené mám, ale chci ještě ty noční :-)

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤