Kabrioletem po řeckém pobřeží

sobota 28. listopadu 2020

Chalkidiki, Řecko

Krásnou neděli ♥

Zase a opět- děkuji za vaše krásné komentáře k minulému článku ♥ Všech si vážím, všechny čtu a mám z každého ohromnou radost!

Ještě než se vrhnu na články s vánoční tématikou (a že toho mám letos v plánu!), chtěla bych tady na blogu zakončit naše řecké dobrodružství. Den o kterém chci psát byl naprosto úžasný. Možná jeden z nejlepších v mém životě a já na něj často ráda vzpomínám.

Už několik let jsme si s přítelem chtěli půjčit v létě kabriolet a udělat si v něm hezký výlet. Nějak to vždy nikdy nevyšlo, či nebylo na dovolené co prozkoumávat. V Řecku jsme koukali na nějaké výlety, jako jsme měli třeba výlet katamaránem loni na Fuerteventuře, ale nic se nám nelíbilo. A to bylo jasné znamení!

Přítel nakonec udělal průzkum a našel půjčovnu, která půjčovala tohle “kabrio”. Nebylo to úplně kabrio, spíše šlo o stahovací střechu, ale protože to byla jediná půjčovna, která podobné auto nabízela a mohli nám ho dovézt před hotel, což jsme potřebovali, protože jsme byli mimo město, naprosto to stačilo.

Když mi to pak ukazoval a chtěli jsme si auto zamluvit, chvíli jsem zaváhala, zda to není zbytečná útrata a jestli nemáme vzít obyčejné auto, které bylo o polovinu levnější. Naštěstí mě Martin přemluvil zmiňováním kladů a já si řekla, že přeci jenom žijeme jen jednou. A opravdu, tenhle zážitek stál za všechny peníze a klidně bych zaplatila i víc, jak úžasné to bylo! Nikdy předtím jsem v kabrioletu nejela a byl to vždy můj sen, a už teď vím, že to určitě nebylo naposledy. Auto jsme si pronajali online ze stránky chalkidiki-cars.com, cena nakonec byla cca 67€ i s poplatkem za přivezení a odvoz k hotelu a lepší pojistku, která kryla vše. 




























Po snídani jsme tedy zamířili hned k autu, nadšeně stáhli střechu a vyrazili. Na první pumpě jsme si hned dotankovali a podél pobřeží se vydali k městu Neos Marmaras. Na ten den připadlo nejhezčí počasí z celé naší dovolené a my jsme celou cestu koukali na moře a vzduch voněl nádherně po borovicích. Všechno bylo naprosto perfektní až do momentu, kdy jsem vzala do ruky foťák a chtěla si výhled vyfotit. Bylo to už necelou hodinku cesty, asi pět minut, než jsme měli dorazit do města. No a pak jsem zjistila, že jsem baterku z foťáku nechala doma 😂😂

To byl masivní fail a nebudu lhát, byla jsem pěkně naštvaná a dohadovala se s přítelem, kdo z nás ji měl vzít. No, měli jsme auto a čas a tak jsme se prostě otočili, jeli necelou hodinku zpět, vzali baterku a tu krásnou cestu jsme si dali znovu. Krásnou nemyslím sarkasticky, ale když se nad tím zamyslím, nakonec to byl dar, protože ty výhledy byly neskutečné.

Ve městě bylo úplně prázdno a zastavili jsme se tam hlavně kvůli nákupu suvenýrů. Chtěli jsme si někde i koupit zmrzlinu, ale bohužel covidová krize zřejmě vše zavřela. Nijak dlouho jsme se nezdrželi a hned poté vyrazili na Orange beach, kterou našel přítel a podle fotek vypadala úžasně. Cesta tam byla opět pohádková, samé krásné výhledy na moře, prázdné silnice a borovice všude kolem. 


























Samotnou pláž jsme našli bez problémů, místa k parkování bylo také dost. Došli jsme rovnou na hlavní pláž, kde byl bar, který dost hlasitě vyhrával a také lehátka s upozorněním, že jsou pouze pro zákazníky baru a nesmíte tam jíst ani pít nic svého :D Tohle nebyl úplně náš šálek kávy, takže jsme pokračovali dál.  Všude podél pobřeží byly různé menší pláže, výběžky a zátoky kudy se dalo jít do vody. Udělali jsme pár fotek a chvilku na to narazili na jednu menší zátoku, kde vůbec nikdo nebyl. Dali jsme si na zem deku a hned šli do vody, která byla naprosto průzračná. Na dně byl písek a někde i kameny s mořskými ježky a dalšími obyvateli moře. Byla to nepopsatelná nádhera... 

Později se k nám přidalo dalších pár lidí, dokonce se přišel okoupat i jeden pejsek. Já se pak k večeru šla projít po okolí a udělat pár fotek. Pomalu se blížila má oblíbená zlatá hodinka a když do naší zátoky došel stín, zabalili jsme si věci a šli jsme udělat ještě nějaké fotky, které si myslím, se nám povedly. Nevím proč, snad to bylo tou nádherou okolo, ale cítila jsem se hrozně dobře a sebevědomě, nevadilo mi, kdo a jestli na nás kouká a chvilku na to mi přítel zničehonic povídá, že na těch fotkách vypadám nějak jinak. Tak bych řekla, že to, co člověk vyzařuje nakonec opravdu dokáže zázraky. 










Večer jsme se vydali zpět do hotelu a cestou se ještě stavili pro dobroty do Lidlu. Výhled na měsíc a hvězdy bez střechy za jízdy byla také pecka. Jestli někdy budete o něčem podobném přemýšlet, radím vám, neváhejte ani minutu. Celý výlet byl díky autu zážitek o level výš a považuji to rozhodně za jedny z mých nejlépe “utracených” peněz vůbec. 

Stal se vám letos také nějaký “fail” nebo chyba, která se nakonec obrátila v dobrou věc? A jak se vám líbí kabriolety?

Comments

  1. Úžasné, kolik vzpomínek a zážitků máte. Moc vám to závidím! (V dobrém, samozřejmě!) ❤️🙏🏼 Fotky jsou nádherné a moc se těším na vánoční články! ❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Noo takhle to autíčko vypadá moc hezky! :D :) Příroda tam je naprosto úžasná ♥ Všechny fotky se vám moc povedli. Ještě, že jste se pro ten foťák vrátili :) Já radši spoléhám jen sama na sebe, přítel je hlava děravá :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou nádherné výhledy, tam musím jet také :-) je fajn, že i v této době vás vylety neodradili a zaletěli jste si do Řecka, málo komu se dnes někam chce, také plánuji někam vyjet, ale nutnost testů mě dost odrazuje :-(
    Kabriolety se mi také moc líbí, ne tedy na celoroční provoz si ho pořídit do svého vlastnictví, kamarádka ho má a už na něm bohužel vidím i ty velké nedostatky, ale takhle na půjčení a svezení je to bezvadný nápad :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Fotky jsou naprosto ÚCHVATNÉ :) ta příroda je úplně dokonalá! Užijte si cestu!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to musel být neskutečně krásný zážitek ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky, muselo to být úžasné :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky! Teď se sice těším na Vánoce, ale po nich mi jako vždy začne chybět léto - už to vidím! :D Řecko je krásné a je vidět, že jste si to tam maximálně užili. :))

    OdpovědětVymazat
  8. To musel být úžasný zážitek, moc pěkné fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to musel být naprosto úžasný výlet :)! A vážně na těch fotkách vypadáš parádně :)!

    OdpovědětVymazat
  10. Tybrďo, to je fotek! A teda...vůbec nezávidím! :-D A především v této době, když nikam nemůžeme a je zima. A ty tady takové krásné letní fotky! :D Doufám, že další rok už se konečně bude moc vycestovat! Chtěli bychom s přítelem k moři.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to musel být skvělý zážitek. Nádherná příroda. Věřím, že bylo na co se koukat.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  12. To je kouzelný, moc krásný fotky!:)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc hezké fotky. Řecko mám moc ráda. :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
  14. Sny se musí plnit a toto je krásné načasování i způsob, něco trochu speciálního a neobyčejného. Je dobře, že jste si krásný den oba takto užili! :)

    OdpovědětVymazat
  15. To bylo moc hezké pokoukání, ta azurová voda, to je nádhera! Strašně moc bych taky ráda zase někdy takovou viděla, doufám, že nám v létě nějaká zahraniční dovolená vyjde taky. :-)
    Mimochodem teda respekt, že výletuješ v těch pantoflích. :-D v tom já bych asi nedošla ani z hotelového pokoje na snídani. :-D

    OdpovědětVymazat
  16. Tak tohle je přesně to, co teď potřebuju! Článek plný NÁDHERNÝCH fotek, úsměvů a sluníčka. A moře. haha :D Moc děkuju za tu krásnou atmosféru. <3 Letos si moc přeju konečně zase vyjet k moři, tak doufám, že to výjde! Ach, už se tak moc těším!!

    OdpovědětVymazat
  17. Fotky jsou parádní! Kromě auta jsme si na dovolené půjčili i karavan a musím říct, že to cestování s karavanem má něco do sebe. Člověk není na jednom místě, vidí toho hodně a těch zážitků je taky mraky.

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤