Řecko photo diary II

neděle 11. října 2020

Moc Vás zdravím 

a prvně bych Vám všem chtěla od srdce poděkovat za nádherné komentáře k minulému článku. Fotografování je moje veliká vášeň a to, že se vám moje fotky líbí je asi nejvíc ♥ Takže děkuju!

Jak jsem říkala, fotek jsem udělala opravdu ohromné množství a i když jsem jich hodně vytřídila a některé si nechala jen pro sebe, mám tu pro vás další nálož, doufám, že si ji také užijete!


Jeden den jsme se šli projít dál po pláži a narazili jsme na tohoto fešáka 😍



Tohle byl resort, kde jsme byli ubytováni. Je postaven jako řecká vesnice, tedy ne jedna či dvě velké budovy, ale spíše komplex a bydlení, restaurace i různá občerstvení jsou různě rozmístěna, jako kdybyste se opravdu procházeli po městě. Vše bylo krásné, nové a čisté.

Před odletem jsem zkoušela novou přírodní barvu na vlasy, resp. na svou vrchní tmavou část. Dopadlo to o dost trochu tmavěji než jsem čekala a byla ze začátku trochu smutná, že jsem si vybrala tenhle odstín, ale po prvním umytí se ještě trošku vymyla a barva se mi zalíbila (nebo jsem si zvykla? 🤔😀)


Tenhle šátek značky Gucci jsem dostala loni k narozeninám, nebyl samozřejmě úplně nejlevnější, ale byla to skvělá investice! Je moc příjemný, velmi jemný, po hodně nošeních stále jako nový (žádné vytahané nitě atd. což je vzhledem k materiálu neskutečné!) ale v zimě opravdu zahřeje a kromě toho ho unosím po celý rok, protože se hodí i jako přehoz na šaty! (večer už bylo občas chladněji, s tím jsme počítali, byl už přeci jen skoro konec září)



V Řecku jsem už kdysi byla jako malá holka, ale moc si toho nepamatuji. Původně jsem chtěla na Santorini nebo na Mykonos, ale tam jsme nemohli. Každopádně nakonec jsem za to ráda, protože i tady se nám neskutečně líbilo a zamilovali jsme se. Řecko je opravdu krásné a hrozně se mi líbil výběr spousty klasických řeckých dobrot v obchůdcích. Hodně jsme si toho i přivezli- olivové oleje, mýdla, olivy, med a koření, takže ještě doteď si Řecko doma připomínám, něco ode mě dostanou i moji nejbližší, až se s nimi uvidím. 



Vždy když jedeme takhle někam na dovolenou, dodržujeme s přítelem několik pravidel. Nejsme typy na válení u bazénu, máme raději moře a pláž, a proto jedním z pravidel je hotel na pláži, nejlépe velké a písečné, což se nám splnilo i tady. Pláž před hotelem byla opravdu ohromná, takže ideální i na večerní procházky, navíc jsme tam měli i lehátka zadarmo.

Moře bylo překvapivě stále teplé, a až na asi dva dny po bouři a dešti, křišťálově čisté. Písek byl trochu hrubší a při vstupu do moře pár kamenů, ale nic co by nám vyloženě vadilo. Akorát při focení několika fotek jsem si trochu odřela koleno, ale dobrá fotka má prostě svou cenu 😅



Jedna z knih, které jsem přečetla, od mé nejlepší kamarádky. Sama bych si ji v obchodě asi nevybrala, ale moc mě bavila a navíc byla o vzniku Chanel N° 5, což je můj oblíbený parfém, za mě 👍🏻





Vzhledem k aktuální situaci nás čekala jistá omezení a změny. Roušky jsme naštěstí od check-inu nikde v resortu ani na pláži nosit nemuseli, ale třeba s jídlem to bylo složitější. Na snídani, oběd i večeři jsme si skrz aplikaci museli dělat rezervace na určitý čas, což jsme ne vždy dodrželi, ale nikdo to úplně nekontroloval. 

Do jídelny se pouštělo postupně, takže se občas tvořili fronty a jídlo nám nabíral personál, podle toho, na co jsme si ukázali, což bylo trošku na prd, protože personálu bylo zoufale málo, lítali tam z jednoho konce na druhý a opět se tvořili fronty, takže než jsme dostali, co jsme chtěli a došli ke stolu, často jsme to měli už studené. Pro mě osobně ale bylo horší, že jsem si úplně nemohla nabrat, kolik jsem sama chtěla a občas něco prostě nedojedla a já nemám ráda plýtvání. Jinak ale bylo jídlo velmi dobré a bylo mnoho možností, z čeho vybírat.

Asi jste si všimli, že většina fotek je focená za východu nebo při západu slunce. Nejen, že je to nejlepší čas na focení, ale jsou to i mé oblíbené části dne. Přišlo mi docela škoda, že v té nejlepší době na pláži už skoro nikdo nebyl, ale alespoň jsme měli úplný klid ✨



Měsíc mě nepopsatelně fascinuje, nemám nyní objektiv, se kterým bych ho mohla fotit blíže, tak si to užívám alespoň takhle  🌒




Co mi bylo jako introvertovi maličko nepříjemné bylo, že balkóny byly odděleny od sebe sklem jen ob dva pokoje. Čili když si někdo sedl na balkón vedle a chtěli jste tam sedět v klidu a soukromí, tak to prostě nešlo. Vedle nás byl pár anglánů asi ve stejném věku, ti tam naštěstí chodili jen málo a jen kouřit (což nám šlo občas až do pokoje 🤢) ale jeden večer jsem vyšla ven, kluk tam zrovna seděl a když jsem ho nahlas a jasně pozdravila, jen se na mě podíval a nic neodpověděl, tak jsem zas pěkně rychle zalezla, trapas, tohle se mě děje prostě pořád 😂

Něco málo jsme si připláceli za pokoj s výhledem na moře a vyplatilo se. Nebylo to sice jako loni na Fuertě, čistý výhled jen na moře, ale když jsme pak viděli pokoje, které výhled nemají, byli jsme opravdu rádi a byl to rozdíl.

Přes to všechno jsme si ale dovolenou maximálně užili a vzhledem k tomu, co se děje teď jsem jen ráda, že jsme vyrazili protože bůhví, kdy to zase půjde. 

Hodně častá otázka, kterou jsme dostávali od všech okolo, když jsme přijeli také byla, zda bylo znát, že cestuje méně lidí. Letadlo jsme tedy měli obě cesty plné, v resortu taky nebylo úplně poloprázdno, ale díky jeho rozložení nám to ani nepřišlo. Jeden den, kdy jsme jeli do města, tam už to bylo znát. Město sice nebylo nijak velké, ale bylo tam několik restaurací, kaváren i obchůdků a bylo zde úplně prázdno. (O tomhle našem malém výletu ještě chystám speciální článek!)


Minule jsem se vás ptala, kde jste letos strávili dovolenou vy, takže pokud jste mi to ještě nenapsali, dejte mi vědět!
Jinak by mě zajímalo, jak se vám daří a jak zvládáte, co se teď děje, jaký na to máte názor?

Comments

  1. Podle fotek vypadá, že to bylo krásná dovolená a hlavně užitá! :) Nedivím se ti s těmi západy a východy, také je naprosto miluji. :) Já bych asi na tom balkoně taky pozdravila, přišlo by mi to takové "normální". :D A ten systém s tím nabíráním jídla, chápu, taky nerada plýtvám a takto ti kuchaři neví, jakou porci přesně chceš a nemůžou za to. :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, jsem ráda, že moře vidím aspoň z fotek. Protože tam se nepodívám asi ještě hodně dlouho. Tak aspoň takhle z těch hezkých fotek od tebe na mě dýchla ta dovolenková nálada, což je super a moc ti za to děkuju. Jinak super krabík, ty já úplně zbožňuju ❤.

    Verča ze Ztracena v Praze | NOVÝ BYT, CO TEĎ? ZMĚNA JAK BLÁZEN! | BYDLENÍ

    OdpovědětVymazat
  3. Opět nádherné fotky a navíc obdivuji, jak to máš hezky seřazené a zarovnané. Musím na svých fotočláncích trochu zapracovat. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tuhle dovču ti tiše závidím, naprostá nádhera! ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt nádherné fotky. Aspoň jsem se díky nim podívala do Řecka. Až teda na to čekání na jídlo tam muselo krásně.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, to moře! Hned bych někam odjela, hlavně v tomhle počasí by to bodlo! :D Fajn, že jste si Řecko užili. :))

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě jste si dovolenou užily. Článek plných krásných fotek dělá své <3 My jsme si užívali túru v Tatrách, výlet k Máchovu jezeru a nakonec jsme ještě stihly výlet do Jeseníků k mím narozeninám. V Lednu čekáme miminko, takže doufám že nezakážou opět otce u porodu. Jinak mě to sice štve, ale nenadělám s tím nic a tak se snažím všem těm klepům a zprávám vyhýbat.. Ale snažím se doufat v lepší zítřky :) Jinak nádherný blog <3

    OdpovědětVymazat
  8. Jak já Vám závidím, je vidět, že je to dovolená snů. Moc Vám to sluší a vypadáte hrozně spokojeně. :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
  9. Moc pěkné fotky :D Musím podotknout, že nejvíc se mmi líbí ony plážové, hlavně ťápoty v písku :D A taky tam momentka na lehátku s nohama od písku je moc pěkná. Krásně zachycuje vaši idylku v Řecku :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera, krásné fotky. Úplně letní atmosféra.. Taky bych někam vyrazila.. :( Už jen kvůli tomu létání. :D Miluju létání. :D

    OdpovědětVymazat
  11. To jsou krásný fotky! A ten resort je boží. Můžu se zeptat na název?:)
    Já letos nikde v zahraničí nebyla, narychlo jsem v březnu přiletěla z Anglie a tím to skončilo :D Už se ale těším, až se tam v lednu vrátím a doufám, že se situace uklidní a rok 2021 nám všechno vynahradí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Muselo to být krásné. My jsme v Bulharsku to měly obdobné s tím jídlem, ale bez rezervace... jakože nám také nabírali a spousta jídla tak zůstala a celkem mi to vadilo

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. To je krása! A máte vážně super fotky, radost pohledět. Jste pěkný pár. :)

    Já jsem taky dovolenou přeplánovávala asi napětkrát a nakonec jsem zůstala jen u několika kratších výletů. Snad bude příští rok cestování více nakloněný.

    OdpovědětVymazat
  14. Pokochala jsem se! Děkuji, zvlášť v téhle době.

    OdpovědětVymazat
  15. Krásné fotky, musí to tam být super :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  16. Budu se opakovat, dokonalé fotky! A východy/západy mám taky nejradši ♥ Ikdyž je vždycky chytneme tak akorát náhodou. A já jsem si říkala, jak to, že na fotkách nejsou žádní lidé :D Názor na situaci mám takovou, že se tomu má nechat volný průběh, ať se to promoří. Protože pokud se zase vše zavře, ekonomika to neustojí, ale hlavně se zase vše bude opakovat, až se to rozvolní.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  17. Wau, fotky sa neskutočne vydarili! :) Úplne si mi navodila dovolenkovú atmosféru, ktorú som tento rok nezažila :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  18. Opět nádherné fotky a má tichá závist :)

    OdpovědětVymazat
  19. Moc hezké fotky. :) Já Řecko miluju!
    Ela

    OdpovědětVymazat
  20. To jsou krááásné fotečky a nádherná krajina, Řecko musím také někdy navštívit :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezky napsáno,beru odběr a ráda se zase vrátím

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤