Řecko photo diary I

neděle 4. října 2020

Vítám Vás u nového článku plného fotek z naší doslova last minute dovolené v Řecku. Upřímně, ani jsem letos nedoufala, že bych mohla někam letět a hele, letěla jsem už 6x


Letos jsme už z našeho cestovního itineráře museli smazat vysněnou dovolenou v Maroku a New Yorku. Pak jsem byla dojatá, že můžu vůbec domů a čekala, že se svět od srpna bude vracet k normálu. Ale kdepak, už v dubnu hlásili druhou vlnu a tak si jí také udělali. 


A protože jsme s přítelem svojí dovolenou nechtěli prosedět doma, začali jsme plánovat: když padlo Maroko a New York, řekli jsme si, že pojedeme zas na Kanáry. Padla na ně karanténa. Pak že pojedeme do Chorvatska, pár dní na to přišla karanténa. Tak jsme naplánovali super roadtrip po Portugalsku, opět přišla karanténa. Náš nouzový plán pak byl roatrip po Skotsku, jenže tam jsem chtěla vzít i tátu a Anglie na Česko dala karanténu, jak jinak. Chvíli jsme dokonce zvažovali i Turecko, kam jsme ale nikdy moc nechtěli, ale když jsme zjistili, že bychom museli mít roušky i na pláži (WTF?!), hned to padlo ze stolu. 


Budu věřit, že to má svůj důvod a prostě to tak teď je, ale někam jsem ještě jet a nabrat síly musela. Tak jsme ve středu v noci koupili dovolenou od naší oblíbené cestovky a v neděli v noci už byli na cestě za mořem a sluncem.


V pondělí odpoledne jsme už dorazili do hotelu Blue Lagoon Princess v části Chalkidiki na pevninském Řecku. Samozřejmě jsem hodně fotila proto se s vámi podělím o hromadu fotek, jen na zrcadlovku jsem jich udělala přes 2000 :D (Prosím, řekněte, že v tom nejsem sama?!)






Tyto fotky jsou z našeho prvního rána, kdy jsem se vzbudila poměrně brzy a potřebovala jsem čůrat, ale když jsem uviděla tohle, vzala jsem foťák do ruky a už oka nezamhouřila :D
































Doufám, že ti z Vás, kteří se letos nedostali nikam k moři, načerpali z mých fotek alespoň trochu sluníčka a že pro nás všechny bude příští rok na cestování štědřejší. 

Byli jste někdy v Řecku? Jak jste trávili letošní dovolenou? Dejte vědět, moc ráda si to přečtu! 

Comments

  1. Nádherné fotky!!! Je potřeba si to užívat, dokud můžeme. :) Mně taky nějaké plány padly, měla jsem jet například do Dublinu, ale tak co, podívám se tam jindy... :)
    No a západy a východy slunce, to je prostě to nejhezčí. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ❤️
      To mě moc mrzí, Dublin zní fantasticky! Přeji ti ať to příští rok vyjde! 🙏

      Vymazat
  2. Nádherné fotky Barb! Úplně ti závidím že jsi s přítelem letěla do Řecka. Podle mě v této zemi není žádná část špatná která by nestála za navštívení. Doufám že sis dovolenou pořádně užila a budeš na Řecko ještě dlouho vzpomínat poté co jsi zpátky v UK. A my ostatní to bereme jako super inspiraci pro snad nejbližší dovolenou + do Řecka kdo neletěl tak to určitě teď bude chtít napravit💕

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji na nádherný komentář! ❤️
      A máš pravdu, stále ještě cítím, jak mě to nabilo!

      Vymazat
  3. Aspoň, že to Řecko vyšlo! :) Já se k moři nedostala, ale ani to nebylo v plánu, dovolená byla naplánovaná po Česku a po Česku jsem letos taky nacestovala snad nejvíce, co za život. :D S těmi fotkami tě naprosto chápu a pak to promazávat.. :D Krásné fotečky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤️
      Česko je také nádherné, kdybychom měli moře, víc perfektní už by to být nemohlo :D

      Vymazat
  4. Je mi líto, že vám padlo tolik plánu, ale přeci jenom to bylo k něčemu dobré :-) Jako vůbec jsem ti nezáviděla, když jsem viděla fotky na instagramu a teď mě s tím ,,štveš" ještě tady! :DD Ty fotky jsou tak nádherný a bože! Chci tam taky! Chci na dovolenou k moři! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji! ❤️
      Ano, vše zlé je k něčemu dobré, jinak bych se do Řecka asi nepodívala a teď jsem si ho zamilovala!

      Vymazat
  5. Pěkné fotky. Je super, že jste se aspoň někam dostali. V Řecku jsem ještě nebyla, ale je tam nádherně. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤️
      Ano, je nádherné a určitě bych se tam ráda podívala znovu!

      Vymazat
  6. To jsou přímo dokonalé fotky! Popravdě ti dovču závidím, já se letos k moři nedostala, i když původní plán byl letět na Mallorcu (bohužel covid). :D Super, že jste si to užili! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ❤️
      Škoda, Mallorca je také nádherná, moc přeji ať to vyjde příští rok!

      Vymazat
  7. To jsou opravdu nádherné fotky! Můžu se zeptat, čím fotíš? A Řecko je boží, už mi moc chybí.. :(

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ❤️ Fotím na iPhone 7 plus (např. fotky jídla, sebe, kamínků) a jinak na Canon EOS 6D mark II, většina je focená s objektivem Sigma 20mm f1.4, pár i na Canon 50mm f1.4, ale upřímně na tom má velký podíl i Lightroom 😅 snad to pomohlo ☺️

      Vymazat
  8. Já jsem v Řecku byla dvakrát, naposled dva roky zpátky na Krétě a tvoje fotky mi krásně oživily vzpomínky :) Letos jsme zůstali v ČR, když nepočítám Slovensko na pár dní. Musím ti napsat, že jsem uvažovala nad tím, co jsi sdílela na instagramu a sice, že i když je korona, rozhodli jste se jet a prostě žít (není to doslovné, ale smysl jsem snad zachovala) :) a musím s tím souhlasit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se tam také hrozně zalíbilo a určitě chci procestovat i další místa. Byla jsem tam i ještě jako malá, ale skoro nic si nepamatuji.
      Jinak mě moc těší, že ty popisky i někdo čte, přemýšlela jsem, zda tento nepopulární názor sdílet ale nakonec jsem se rozhodla to udělat a těší mě, že se nad tím třeba jen jeden člověk zamyslel, tak děkuji ❤️

      Vymazat
  9. Nádherné fotky :) a trošku závidím, kecám hodně závidím :D
    Letos jsme dovolenou odpískali, ale příští rok doufám, že vyrazíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! ❤️
      Držím palce na ten příští rok 🙏

      Vymazat
  10. Moc krásné fotky, docela závidím! Muselo to být boží.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
  11. Bože! Moc se mi líbí fotky a vypadáš úžasně ♥

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  12. Ach jo já jsem fakt nějaká emocionální od návratu z mého letního Bulharska .. normálně vidím ty tvoje happy fotky od moře a zas se mi derou slzy do očí, jak se mi po té pohodě léta, kdy jsem nemusela nic řešit a užívala si tu nejlepší práci a dovolenou zároveň. :( :D Jak to léto je boží, proč musí končit!
    Fotky máš nádherný! :) Řecko je kouzelná země, bohužel jsem se do ní ejště za ty roky nestihla podívat, tak snad někdy. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásne fotky. Ja som ešte nikdy pri mori nebola ale hneď by som šla


    LEATHER DRESSES

    OdpovědětVymazat
  14. Koukám foteček máš požehnaně :-) muselo tam být opravdu krásně

    OdpovědětVymazat
  15. Moc krásné fotky, divím se, že jsi jich z těch 2 000 vybrala jen tak málo! My se už loni rozhodli pro dovolenou v čr, asi nějaká předtucha :D naši dovolenou jsme trávili v Mariánských Lázních a bylo to naprosto super. Moc ráda na to vzpomínám :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  16. Naprosto nádherné fotky! Mrzí mě, že vám některé plány nevyšly, ale rok 2020 postihl některé i mnohem hůř než jen zrušenou dovolenou. A nakonec - Řecko působí krásně a já bych se tam někdy strašně ráda podívala! Jasně, k moři, ale moc bych chtěla vidět i památky a tak. Podle mě to musí lákat každého, i lidi, kterým historie tak blízká není. :D :)

    Měj se krásně a snad bude zbytek roku nějak snesitelný... :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak takovou dovolenou ti upřímně závidím :) Nebyla jsem u moře přes dva roky a vážně mi to začíná chybět! Ale jsem ráda, že ses někam takhle měla šanci dostat a že jsi nafotila tolik krásných fotek (ne, doopravdy v tom nejsi sama! :D)

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤