Zámek Blatná a Jindřichův Hradec

středa 23. září 2020

Ahoj! ♥
Já vás všechny aktuálně zdravím z hotelového pokoje v Řecku a posílám alespoň takhle na dálku trochu slunce a pozitivní energie! Dnes tu pro vás mám dva krásné zámky v jižních Čechách, které jsme navštívili s tátou, když jsem byla v Česku. Je to už přes měsíc, ale udělali jsme nějaké fotky a protože to tu beru jako deník, ráda bych je tu měla. Rovnou se s vámi podělím o dojmy a třeba ještě stihnete nějaký ten výlet než skončí sezóna.

Další fotky ještě najdete v mém předchozím článku z dovolené v Česku!

Jako první jsme zamířili do Blatné, která je známá hlavně díky pohádce Šíleně smutná princezna, která se zde natáčela. Byla to má první návštěva a zámek se mi opravdu líbil, krásná a vůbec ne nudná prohlídka. Škoda jen, že ten den bylo neskutečné horko a tak jsme si nezvládli zahrady a oboru projít tak, jak bychom chtěli a také, že si paní majitelka nepřeje, aby se zde fotilo. To mě prostě vždy zklame a v dnešní době mi to přijde jako přežitek. Také mi bylo moc líto koníků, kteří v tom šíleném počasí museli vozit rozmazlené smrady, pardon, navíc tam stáli úplně bez vody, to je za mě asi to nejhorší a zakázala bych to.


Jinak zámek má i krásnou oboru s daňky, kteří jsou přátelští, ale protože je krmí každý, už si toho moc nebrali. Jinak je ale krásné je i jen pozorovat. Mají zde také pávy a to i bílé, jejichž úplně malinkatá miminka jsme měli to štěstí vidět, bohužel jsem je ale nestihla vyfotit












Druhý den jsme mimojiné vyrazili na zámek v Jindřichově Hradci. Zde jsem také byla poprvé a upřímně, moc jsem nečekala, ale s tátou jsme byli oba nadšení! Dorazili jsme docela brzy, myslím, že před desátou ranní, ještě tu skoro nikdo nebyl.

Zámek má 5 okruhů a není se čemu divit, je opravdu velký. S tátou jsme si vybrali dva- Interiéry 18. a 19. století a základní okruh Adamovo stavení. Musím ale říct, že jsme se shodli na tom, že pojede-li sem na výlet nějaká rodina, plácnou se vcelku přes kapsu, zvlášť budou-li chtít vidět více než jeden okruh.

Jinak se nám tu ale líbilo, interiéry opravdu krásné a propracované, moc milé obě paní průvodkyně (u jedné bylo znát, že je do historie opravdu zapálená!) a i samotné město je krásné. Bylo také super, že se dalo normálně fotit i v interiérech a že jsme nemuseli mít roušky :D
Asi týden a půl po nás, tu byla také moje mamka s přítelem a také se jim tu moc líbilo. Takže rovnou čtyřnásobné doporučení!






















Musím přiznat, že většinu těchto fotek fotil táta a to ze dvou důvodů: První je, že si chtěl zkusit focení s mou novou zrcadlovkou, a za druhé jsem já většinu času natáčela a fotila na telefon. Myslím, že mu ale nebude vadit, když se o ně podělím, zvlášť když jsem přidala tuhle poslední povedenou momentku, aneb mé pravé já :D 

Byli jste letos někde po Česku, třeba na nějakém krásném zámku? Případně jaký je váš oblíbený hrad či zámek u nás?

Comments

  1. V Jindřichově Hradci jsem ještě nebyla... ale vypadá to tam hezky. :) Blatná je klasika, moc krásná. :))
    Fotky super. :) Užívej dovču.

    OdpovědětVymazat
  2. Na zámku jsem ještě nebyla, ale vypadá nádherně. Mně se hrozně líbí zámek Lednice i jeho okolí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ach Lednice, ta je na mém seznamu už také dlouho ale zatím jsem tam neměla cestu :(

      Vymazat
  3. Nebyla jsem ani na jednom místě, ale rozhodně musím uznat, že jsi mě nalákala! :) Super fotky, skvěle shrnutý výlet a moje srdíčko touží tyto místa navštívit :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to mě opravdu neskutečně těší, doufám, že výlety vyjdou!

      Vymazat
  4. Moc pěkné fotky! :)
    Já jsem letos byla s přítelem v Salzburgu, tam jsme se podívali i do pevnosti Hohensalzburg. A ten zákaz focení mě popravdě dost zklamal (a naštval) v Mozartově rodném domě. Stejně tam nic pořádně nebylo, co by stálo za vyfocení... :D Nechápu, proč z toho dělají takový byznys a ještě takhle... No ale je jasné, že kdyby byly na internetu fotky toho, jak to tam vypadá, nikdo by jim neplatil ty šílené vstupy za to, že vidí pavlačový dům a pár hudebních nástrojů... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní úžasně! Ale pobavilo mě, že by jim tam jinak nechodili lidi, to je teda smutné 😂 Já obvykle navštěvuju i místa, která lze najít na youtube nebo jejich fotky kdekoliv, prostě protože naživo je vše jiné a cítím různé pachy a atmosféru.. ale možná by to někoho opravdu odradilo 🧐

      Vymazat
  5. Naozaj krásne miesta a fotky! :) Rozhodne ich pridám do svojho zoznamu miest, ktoré chcem navštíviť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Katko! ❤️
      Dej vědět, jak se ti tam líbilo!

      Vymazat
  6. Na Blatnou už bych taky měla někdy vyrazit, když vždycky všude říkám, jak je Šíleně smutná princezna s Lotrandem a Zubejdou moje nejoblíbenější pohádka. Ta se natáčela v Nesebaru v Bulharsku, kde jsem letos už byla, tak teď ještě ta Blatná.. :D užívej Řecko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ❤️
      Bulharsko muselo být také nádherné!

      Vymazat
  7. Krásné fotky, já bych se ráda podívala na zámek Lednice. My byli s manželem třeba letos na Panské skále, tam se nám moc líbilo.
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lednice je na mém listu také, bohužel to mám ale přes celou republiku a ještě jsem tam neměla cestu.

      Vymazat
  8. Nádherné fotky, přesně takové výlety miluju! Musel to být hezký zážitek. :))

    OdpovědětVymazat
  9. Ani na jednom místě jsem nebyla, ale vypadá to skvěle. Takový výlety bych mohla pořád! :D Užívej dovču (pokud tam ještě jsi) a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme na tom stejně, také bych mohla pořád někam výletit :D

      Vymazat
  10. Parádní tipy na výlet. Blatnou znám jen jako zámek ze Šíleně smutná princezny a do Hradce se chci podívat už delší dobu.

    OdpovědětVymazat
  11. To jsou ale krásné tipy, škoda, že je mám tak daleko! :/ Možná někdy při cestě kolem. :) Každopádně ta paní na těch obrazech ze zámku, kde jsou kolem ní ti psi, jako bych se viděla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to chápu, mám taky spoustu krásných míst tak daleko, ale snad jednou ❤️
      Haha, já jsem si jí hned musela vyfotit a říkala jsem si, že být tam morčata, tak jsem to úplně já :D

      Vymazat
  12. Díky Covidu jsem si uvědomila, že je Česko opravdu krásné a chtěla bych ho projet a navštívit všechny zámky ♥ Nejvíc se líbí zámek v Jindřichově Hradci, ale oba zámky jsou moc krásné!

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tak, máme nádhernou zemi i památky, také mám ještě mnoho míst, které bych ráda navštívila ❤️

      Vymazat
  13. Nádherná místa! Sice mám Jižní Čechy trošku z ruky, ale zařadím je do wishlistu :D

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤