Hello, new baby!

pondělí 25. května 2020

Dnes se s vámi chci podělit hned o dvě velké radosti, které jsem si udělala. První je zbrusu nový design blogu, který jsem teď asi týden vybírala a také na pár dní blog úplně zavřela, abych mohla vše nastavit a upravit.  Doufám, že se vám líbí, já jsem z něj úplně nadšená!

A pokud mě už chvíli sledujete, víte, že miluju fotografování a fotím už dlouho. A pokud jste už někdy nakoukli do nějakého obchodu s foto výbavou, asi je vám jasné, že to není úplně levná sranda, a to je moje druhá velká radost.




Je to tuším 8 let, co jsem k narozeninám dostala od táty svou první zrcadlovku a na ten pocit nikdy nezapomenu. Byl to Canon EOS 600D a fotila jsem s ní celé ty roky a upřímně, byla jsem s ní tak spokojená, že jsem se dlouho přemlouvala koupit si nové tělo, když mi pořád tak dobře sloužila. Nicméně i tak, 8 let je v technice docela dost a já už kdysi věděla, že si jednou budu chtít pořídit full frame, ostatně v poslední době mě občas už i trochu omezovala.
Vybírala jsem opravdu dlouho, vlastně několik měsíců, vše srovnávala, četla recenze, koukala na videa a promýšlela to, přeci jen to už je nějaká investice, takže jsem nechtěla nic uspěchat a ani dělat ústupky v tom, co chci, kvůli ceně.




  


Canon EOS 6D mark II byla má první volba a i když jsem v závěru váhala ještě nad jiným tělem, nakonec to stejně vyhrála. Věděla jsem, že se můžu těšit na posun téměř ve všem, od sdílení fotek bez kabelu, rychlejším ostření a lepších detailech až po možnost vyšší citlivosti snímače. Když jsem ji ale nakonec vzala do ruky, stejně jsem byla překvapená precizností, rychlostí ostření a i znatelně tišší závěrkou. Hned jsem věděla, že jsem udělala dobře, a že i pro blog to bude dobrý posun dále.

Dlouho jsem také přemýšlela, co udělat se svou starou zrcadlovkou, chvíli jsem zvažovala, že ji prodám a peníze si přidám na nové tělo, ale prostě jsem neměla to srdce ji prodat. Přemýšlela jsem také, že si ji nechám a budu ji mít schovanou jako záložní, ale to mi zase bylo líto, že tu bude jen ležet, když s ní jde ještě dělat paráda.



Nakonec jsem našla to nejlepší řešení a daruji ji své mamce, která vždy také velmi ráda fotila (mám úžasná alba z dětství!) a myslím, že ji zvládne využít a pohrát si s tím, k čemu je určená- totiž hrát si s nastavením a ne jen cvakat jen na automat. A jsem docela zvědavá, co s ní mamka ještě vykouzlí a těším se na to!

Udělali jste si v karanténě také něčím radost? Jaký je váš vztah k fotografování?
Mějte se krásně a nebojte si dělat radost! :) 

Comments

  1. Jé jak ja ti závidím! Zrcadlovku jsem si vždycky přála, ale pak jsem usoudila, že nebude zase tak potřeba. :) Ale věřím, že z ní musí být fakt kvalitní fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, není to pro každého, i já ji sebou někdy prostě nechci tahat :D

      Vymazat
  2. Design je moc hezký, moc se mi líbí takovéhle minimalistické :) Těším se na fotky! <3 Jinak já jsem si dělala radost spíše maličkostmi, ale celou karanténu :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥
      Maličkostmi jsem si radost právě dělala taky :D I to moc potěší!

      Vymazat
  3. Na kolik zrcadlovka vyšla? :) já nejsem žádný foto profík, ale už si nějakou dobu říkám, že by bylo dobré si pořídit něco pořádného, aby ty fotky stály za to. Zrcadlovka je pro mě asi zbytečná, takže spíš něco menšího ale pořád s dobrým výkonem .. nemáš nějaké tipy? :)
    Design je moc fajn, ale trošku hůře se mi čte text. Přijde mi málo sytá barva .. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si kupovala tady v UK novou za 950£, což je zhruba 30.000,-, tuším, že okolo této ceny se dá sehnat i u nás, ale je to jen tělo, bez objektivu, pak by cena byla ještě vyšší, dle typu objektivu.
      Musím přiznat, že kromě zrcadlovek Canon nic moc nesleduju a nijak víc si o tom nečtu, pokud ne zrcadlovku, tak pak asi klasika nějaký kompakt, ale to mi možná přijde srovnatelné s lepším mobilem (to se ale můžu mýlit, možná už se to zas posunulo), anebo bezzrcadlovku, ale tam jde také o celkem vyšší částky, plus případný objektiv, který určitě taky bude stát minimálně několik tisíc. Bezzrcadlovku jsem nechtěla, proto jsem na ně také vůbec nekoukala. Celkově, není to vůbec levná sranda :D
      Moc děkuji za tipy, já vidím písmo černé, možná, kdybych ho trochu zvětšila? Nebo jde o tu světle růžovou? :)

      Vymazat
  4. Tak to je super. Věřím, že jsi ze zrcadlovky nadšená. Taky vždycky jsem, když si něco nového pořídím. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk by si měl udělat radost a hlavně je to skvělá investice. Nemůžu se dočkat fotek ♥ Až ti pěkně slouží. :)

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně po této zrcadlovce pokukuju už delší dobu a stejně jako ty, všude srovnávám, ale neustále se k ní vracím, takže to nejspíš vyhraje :)

    Lifestyle Blog Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
  7. Článek komentuji trošku zpětně 🙈, takže jak blog vypadal předtím nevím, ale teď je pěkný, hezky přehledný 😊. Nejvíc mě ale zaujal štítek Photography ❤, protože focení mám sama nejraději. Nad tímhle tělem poslední dobou uvažuji dost často a furt na něj koukám 😅. Mám také zrcadlovku, konkrétně Canon EOS 600D (nějak od roku 2012 tuším 😅), takže už je to takový dědeček 😅, ale furt fotí skvěle a jen tak bych ho nedala. Bohužel technika jde stále dopředu a za chvíli bude čas tělo také trochu upgradovat 😅🙈. Bohužel u tohoto těla se furt drží dost vysoká cena.. která mě zatím dost odrazuje 😒. Ale věřím, že jednou si sen splním a tohle tělo si také koupím 🤗🌟

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤