Photo diary z Česka

neděle 15. března 2020

Zdravím vás 
na přelomu února a března jsme se bohužel dozvěděli, že přítelovo babička je v nemocnici a umírá. Nebylo tedy nad čím přemýšlet a okamžitě jsme začali shánět letenky domů. Původně jsem neměla v plánu jet, ale nakonec jsem využila příležitosti vidět své blízké a i podpořit přítele v této nemilé situaci. Vše jsme tak nějak zvládli zařídit během asi dvou dnů a v sobotu, 29. února, brzy ráno jsme už byli na cestě domů. 
I přes to, že důvod naší návštěvy nebyl vůbec pozitivní, snažila jsem se si ho užít. Táta pro nás přijel na letiště, pak jsme rovnou v Praze nabrali i mou mamku a v Kadani jsme si zašli na oběd, zatímco přítel šel ke své rodině. Večer jsem strávila jen s mamkou u nás doma a bylo to super, koukaly jsme na Peče celá země, povídali si a povečeřely spolu. Takový večer jsme spolu nezažily snad nikdy, užila jsem si to tak, že jsem neudělala jedinou fotku, přitom vždycky plánuju, jak si s mamkou konečně uděláme společné fotky. Klasika :D



Druhý den se k nám zas přidal táta, vzali jsem mamku do úžasné kavárny café Korek a později jsme vyrazili do kina na Volání divočiny, což se nám všem mimochodem moc líbilo. Ačkoli jsou rodiče rozvedení, jsem neskutečně vděčná, že spolu vychází a táta dokonce nenechal jet mamku večer vlakem domů, takže nám natankoval, půjčil auto a s přítelem jsme ji tak mohli odvézt domů, což znamenalo 2,5 hodiny tam a 2,5 hodiny zpět, ale ještě jsme si cestou mohli povídat a měla jsem jistotu, že mamka dorazí domů v bezpečí.







V pondělí jsme měli krásné počasí a strávili jsme s přítelem odpoledne zařizováním pár věcí ve městě, zašli jsme si na kafe a dortík a cestou domů jsme nám a tátovi koupili čínu a dezert, takže se u nás stavil na večeři.
V úterý jsem měla rande s mou nejlepší kamarádkou opět v naší oblíbené kavárně a prokecaly jsme tam přes šest hodin. Bylo to super a udělaly jsme i nějaké fotky, což bych si určitě ráda zopakovala a fotek udělala i víc. Okolo půl sedmé mě vyzvedl táta s přítelem a jeli jsme do kina na dokument V síti, který nás všechny šokoval a určitě na něj neváhejte zajít, pokud bude ještě možnost. Po kině jsme si doma ještě udělali českou klasiku, chleba ve vajíčku, zabalili jsme si a ve středu ráno už jsme zas byli na cestě zpět do Anglie.



Přítelovo babička bohužel ve středu v noci po našem odjezdu zemřela, ale byla v takovém stavu, že to pro ní asi byla i úleva a už by se jen trápila. Přítel byl u ní každý den a věřím, že to její odchod určitě usnadnilo, snad na něj i čekala, aby se mohla rozloučit. Já jsem moc vděčná (a to i hlavně vzhledem k tomu, jaká je situace nyní) že jsem mohla 4 dny takto naplno využít, vidět své blízké a že i oni byli ochotní si na mě udělat čas, třeba i za cenu vzatí si dovolené a změny plánů naprosto na poslední chvíli. DĚKUJU VÁM♥

P.P.S. Původně jsem tak brzy po Vánocích domů jet vůbec neplánovala, protože jsem si šetřila peníze na jiné cestování, které jsem měla letos v plánu. Měla jsem ale nutkavý pocit jet a vzhledem k tomu, co se teď ve světě děje, je to pro mne jen další důkaz toho, jak důležité je naslouchat sám sobě, na to obzvlášť v této situaci nezapomínejme.
Zůstaňte v bezpečí

Comments

  1. Moc krásný a přitom smutný článek. Nádherné fotky a upřímnou soustrast. 🕊️ Babičce je už lépe 💗 také se drž v bezpečí přitom, co se teď u nás děje. Už teď je pro mě rok 2020 strašně moc smutný. 😔
    Michaela Cheetah

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k aktuální situaci jsem ráda, že si stihla přijet a užít si to se svými blízkými naplno ještě před tím, než se rozjela celá tahle šílenost, karanténa a omezení.. ostatně bůhví kdy se zase otevřou hranice a budeš moct znovu přijet, tak mi to zní trochu jak dkybyste tušili, že máte přijet nejenom kvůli babičce.
    Na dokument V síti jsem si chtěla zajít, ale bohužel jsem to už do zavření kin nestihla :/

    OdpovědětVymazat
  3. Výlet měl sice smutnou pachuť, ale obdivuji, jak jste se i přes to všechno snažili z něj vytěžit maximum. Kdo ví, kdy se zase budeš moct do Česka podívat... Já takto pořád myslím na dědu, mám to sice jen 200 km, ale v únoru jsem to nestihla a teď už nesmím kvůli karanténě. Nu, snad to všichni zvládneme.

    Držte se! Co sleduji média, tak v UK se schyluje ke slušné katastrofě. :(

    OdpovědětVymazat
  4. Příteli přeji upřímnou soustrast. Je vždy těžké přijít o někoho tak blízkého.
    S mamkou jste strávily příjemný čas a to je moc hezké :) A nic si z toho nedělej, já těch fotek s mamkou taky moc nemám, i když to plánujeme už pěkně dlouho :D
    Držte se i vy, hlavně ať jste v pořádku!

    OdpovědětVymazat
  5. I am very happy, celebrating time with my family is important. What do you think about joint observation?
    Kisses 😘

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, že jste to stihli ještě před zavíráním hranic a přítel se mohl s babičkou rozloučit. Věřím, že pro ní to znamenalo hodně... I vy na sebe dávejte s přítelem pozor! Myslím, že letos bude hodně ušetřených peněz za cestování :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jste přijeli opravdu včas a je dobře, že jste se rozloučili. Není to veselá zpráva. Upřímnou soustrast. Strašně se mi líbí, jaký mají vaši rodiče vztah, a takhle by to mělo vlastně být! :-) Ať už je tohle období za námi a my mohli zase ,,normálně" fungovat. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Moc mě mrzí situace s babičkou, doufám, že to zvládáte dobře!
    A jsem moc ráda za tvoje rodiče. Je úžasné, že i přes rozvod dokážou najít společnou řeč a vzájemně si pomoci!

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji ti upřímnou soustrast, ať je co nejdříve zase lépe! :( Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně tak, někdy vyplatí se poslouchat. Strávit čas se svými blízkými je nejvíc, co člověk může pro sebe i pro ně udělat. Nikdy nevíme, co přijde, jestli pandemie, apokalypsa nebo prostě se naplní náš čas.

    OdpovědětVymazat
  12. Je moc hezké, že jste mohli společně strávit kvalitní čas, přestože tak neplánovaně. Kolikrát je to skutečně to nejlepší, protože tehdy člověk pocítí takovou lásku a otevřenost svých blízkých. Je mi líto toho, že babička přítele nakonec odešla. Přeji hodně sil!
    A taky na sebe dávejte pozor. :)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Jsem ráda, že sis návštěvu doma užila, i když ta příležitost nebyla z nejlepších. Zažili jsme totéž v říjnu, kdy příteli umřela babička. Pro ni to bylo vysvobození v jejím těžkém zdravotním stavu... Všichni jsme se sešli v nemocnici, rozloučili a ona nás v noci opustila. Někdy mi přijde, že lidé skutečně před smrtí čekají na to, aby se rozloučili. V dnešní době si člověk uvědomí víc než kdy dřív, že rodina a zdraví je to hlavní. Doufám, že se celá situace brzy zlepší.

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
  14. Mrzí mě, žes musela do Česka zrovna kvůli takovým smutným okolnostem... ale i to je bohužel součástí života. Jsem ráda, že to aspoň mělo i takové světlé stránky, jako dny strávené s rodinou nebo uvědomění si sebe sama. Naslouchat svému srdci je opravdu důležité.

    Držím palce a přeji hodně zdraví a pevné nervy v budoucnu!

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤