Sigma 20mm f1.4

úterý 25. února 2020

Moc vás zdravím ♥

dnes bych se s vámi chtěla podělit o radost, kterou jsem si v šedivém a chladném lednu udělala a zároveň jsem si tím částečně splnila i jedno ze svých letošních předsevzetí. Předem se omlouvám těm, kdo třeba nebudete úplně vědět, o čemu mluvím a co všechny ty pojmy znamenají. Zároveň mě ale hrozně těší, kolik z vás téma fotografování zajímá a baví, stejně jako mě! Bude-li to v mých silách naprosto amatérského fotografa, ráda vám s čímkoliv poradím, případně bych o tom napsala třeba celý článek.
Určitě už víte, že já focení miluju a vlastně od chvíle, kdy jsem před asi 8 lety dostala zrcadlovku jsem věděla, že si budu chtít pořídit lepší objektiv než ten klasický setový 18-55. Nastal ten správný čas a já věděla, že letos to už konečně rozseknu a že mě to po letech focení s pevnou padesátkou zase posune jinam. 


Před Vánoci jsem si pořídila objektiv Canon 50mm f1.4 a roky předtím fotila na stejný objektiv jen s f1.8 a milovala jsem ho, akorát při cestování nebo uvnitř mě hodně často limitoval a chtěla jsem tedy určitě širší objektiv a také mi netrvalo dlouho rozhodnout se pro pevné sklo. Přemýšlela jsem a pečlivě četla recenze, váhala jsem, původně jsem přemýšlela i nad 35mm, ale nakonec mi padl do oka přímo tento objektiv a značka, jehož hodnocení bylo skvělé a hodil se přesně na to, co s ním chci fotit.


Tento objektiv, tedy Sigma 20mm f1.4 DG HSM Art, nebyla úplně malá investice, a to i přestože jsem ho vydražila na Ebay (byla to má první aukce!:D), a musím se přiznat, že když jsem si ho koupila a když druhý den přišel, měla jsem trochu výčitky, že jsem utratila tolik peněz i přes to, že raději investuji do kvality, která obvykle je dražší. Všechno ale přešlo v okamžiku, kdy jsem ho doma poprvé vyzkoušela a následně se na fotky podívala v počítači. Byla jsem neskutečně nadšená a nemůžu se dočkat, až ho více vyzkouším na cestách. S ničím takovým jsem nikdy předtím nefotila a byla jsem v šoku z toho, jak tiše, rychle a precizně ostří
Ráda bych pořídila i nové tělo, ale musím se ještě psychicky připravit na další velké utrácení :D a dobře vybrat. 




Udělali jste si už v novém roce něčím radost? Máte rádi fotografování či fotografii?

Comments

  1. Já se ve foťácích vůbec nevyznám :D ačkoliv mám absolvovaný kurz ve škole žurnalistického focení, kde se mi poprvé do ruky dostala zrcadlovka, takže něco málo základního nastavit umím, ale nic extra. Ráda bych si i nějaký pořádný foťák pořídila, přece jenom fotky z iphonu jsou sice hezký, ale nikdy nebudou tak top jako z pořádného foťáku. Tak třeba na něj jednou našetřím a pořádně se s tím naučím. :D
    Těším se na fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Udělat si radost nějakou technologií, je vždycky paráda, hlavně když je to už něco, co si člověk prostě po nějakou dobu vysní! Rozhodně chápu tvoje důvody koupě a myslím, že pokud jsi spokojená a opravdu je dobrý, pak se nemáš proč za takovou investici stydět. Přeci jen, každá takováhle investice posune člověka dál! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Focení mě baví, ale jen a cestách a výletech. Na nošení zrcadlovky by mi nejenže nezbylo místo v batohu, ale asi bych se o ni i dost bála, zkrátka je to velká, těžká a hodně drahá věc navíc. Ve výsledku stále fotím na kompakt a jsem smířená s tím, že fotky nikdy nebudou tak dobré, jak bych ráda. O to více mě ale baví o focení číst u ostatních, co to vzali vážněji než já. Tak ať ti nový objektiv nosí radost! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je krasavec! :) Focení miluju, bohužel mě teď ale bakalářská práce zaměstnává natolik, že na focení moc čas nemám, bohužel :(

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám někdy takový pocit, když si koupím něco dražšího, ale raz za čas je fajn si udělat radost. Focení moc. nerozumím, používám obyčejný foťák. Přemýšlela jsem nad zrcadlovkou, ale myslím si, že by to nebylo nic pro mě. I když fotky s ní jsou nádherné.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Tak s tím půjdou krásné fotky jedna radost. :-) Já osobně focení moc nerozumím, ale mám kamarádku, která se do něj amatérsky pustila a s takovým foťákem se dají dělat pomalu zázraky. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Párada! Člověk si má plnit sny ♥ Já focení taky miluju, ale používám jen mobil, protože foťák bych s sebou nechtěla pořád tahat. :D :D

    OdpovědětVymazat
  8. Pane jo! Já obdivuji lidi, kteří tady těmto ,,strojům" rozumí. Je to krásné a ještě když je umí používat! :-) A gratuluji ke splnění cíle, je to inspirující. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Fotografování mám také ráda a orientuju se hlavně na makro :) Jediné výdaje jsou teď na zařízení bytu, takže myslím, že si teď nějakou dobu nic nekoupím :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ráda si přečtu další články o fotografování, to mě opravdu zajímá. Já si potřebuji koupit nový fotoaparát, ale je tady tolik možností!

    OdpovědětVymazat
  11. To je super, že sis udělala radost a svůj koníček posunula zase o něco dál :)
    Focení mě taky vždy bavilo, ale rozhodně ne na profesionálnější úrovni.

    OdpovědětVymazat
  12. Hlavně, že sis udělala radost! :) Těším se ba fotky!

    www.az-budu-velka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tenhle objektiv od Sigmy je skvělý, měla jsem možnost si ho vyzkoušet u kamarádky, když jsme spolu byli fotit a fotilo se mi s ním moc hezky 😊. Focení miluju ❤📸.

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤