Fuerteventura dream part one

neděle 6. října 2019

















Kdo sleduje můj instagram, určitě mu neuniklo, kde jsme byli letos na dovolené. Pro ty, kteří to neví, tyhle krásné fotky jsou z Kanárských ostrovů, přesněji z jednoho jejich ostrova- Fuerteventura. Vše jsme nechali náhodě a vybírali jen z last minute zájezdů podle data, kdy jsme potřebovali odjet. Vzhledem k tomu, že loni jsme byli na dovolené přes cestovní kancelář TUI (anglická cestovní agentura) a byli jsme velmi spokojení, hledali jsme i letos hlavně u nich. A nakonec jsme našli přesně to, co jsme původně hledali loni- Fuerteventura, krásný hotel s polopenzí na velké písčité pláži, mimo město. Že by zákon přitažlivosti v akci? :D Původně jsme si také plánovali půjčit kabriolet a podívat se někam po ostrově, ale jelikož jsme nenašli nic, co by úplně stálo za to vidět, anebo to bylo zrovna zavřené, a jezdit na jinou pláž nám vzhledem k té úžasné, co jsme měli před hotelem, přišlo zbytečné, nakonec jsme si raději koupili výlet na sousední ostrov Lanzarote a plavbu katamáranem.

Let z Londýna trval zhruba 4 hodiny. Čas je na Fuertě stejný jako v Anglii, tedy o hodinu méně než v Čechách. Když jsme dorazili, odevzdali jsme naše kufry, aby nám je mohli odnést do našeho pokoje. Mezitím jsme dostali šampaňské, což mě velmi mile překvapilo, ačkoliv alkohol téměř nepiji. Poté jsme si mohli zajít na večeři, což bylo po delším cestování opravdu potřeba, oběma nám už pěkně kručelo v žaludku :D Hotel, ve kterém jsme byli ubytovaní se jmenoval Riu Palace Tres Islas, oficiálně hodnocený jako 4 hvězdičkový, ale osobně bych řekla, že klidně 5. Před dovolenou jsme na něj četli opravdu pěkné recenze a musím říct, že i my sami jsme byli naprosto nadšení! Vše bylo krásné a čisté, jídlo výborné a bylo toho opravdu hodně na výběr, velmi milý personál, měli jsme úžasný výhled z našeho pokoje a dvě veliké písčité pláže opravdu na krok z hotelu. V ceně polopenze jsme také mohli neomezeně navštívit speciální restauraci Krystal, která byla přímo v hotelu, jen jsme si předem museli udělat rezervaci, my jsme se tam podívali dvakrát a bylo to krásné zpestření naší dovolené.
Chystám ještě druhou část k tomuto článku, kde vám napíšu o kladech a záporech této dovolené. Původně jsem měla v plánu jen jeden ale byl strašně dlouhý a i fotek mám hromadu, tak myslím, že takto to bude přehlednější.

Kde jste byli letos vy a jak se vám tam líbilo? Tohle mě opravdu zajímá! 





If you follow me on instagram, you certainly did not miss where we were on holiday this year. For those who don't know, these beautiful pictures was taken in Canary islands, more precisely from one of their islands- Fuerteventura. We waited for the last minute offers for the date we needed to go and didn't really think about it that much. Last year we bought a holiday from TUI travel agency and we were really satisfied with them so we were mainly looking for holidays on their website again. And we found exactly the same we were looking for last year- Fuerteventura, half board, really nice hotel on big sandy beach, out of town. Law of attraction maybe, hm? :D We planned to rent a cabrio there and make some trips but then we really couldn't find anything to see, or it was closed at the moment and spent hours in a car to find a nice beach, when we were one step away from one, that wasn't really worth it for us. So we rather bought a trip by a boat to another island Lanzarote and catamaran cruise.

Flight from London is 4 hours long. The time is the same as in England, so one hours less than in Czech. When we arrived to the hotel, we left our baggage on the reception so they can put them in our room. In the meantime we got some champagne, that was lovely even though I rarely drink alcohol. Then we went to a dinner which was really needed after that long traveling :D The hotel where we were staying is called Riu Palace Tres Islas, officially 4-star rated but I would say even 5. We readed a lot of great reviews about this hotel before the vacation and we were really absolutely thrilled! All was nice and clean, the food was really good and plenty to choose from, friendly staff, breathtaking view from our room and two big sand beaches just one step from the hotel. There was also a special restaurant called "Krystal" right in the hotel, that was included in half board, you just need to make a reservation before you go there. We went there twice and that made our holiday even more special.
I'm currently working on the second part of this article, about pros and cons of this vacation, so stay tuned!

Where were you this year on holiday and how did you enjoy it?♥

Comments

  1. Wau, nádherné miesto a krásne fotky :) Určite ste si dovolenku veľmi užili :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  2. Závidím, také bybch vyrazila, ale čas a peníze jsou proti. :-D Nádherné fotky <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Chápu, není to dnes lehké ani s jedním, pro mě s tím časem teď obzvlášť také, rozhodovat se jestli pojedu někam na dovču nebo domů za rodinou..

      Vymazat
  3. Panejo! Fotky jsou naprosto nádherný a jako bych tam byla! :-) Na Kanárské ostrovy bych se jednou ráda podívala, tak třeba někdy! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, jak moc mám fotografování ráda jsi mi udělala neskutečnou radost, děkuji a přeji ať to brzy vyjde!

      Vymazat
  4. Taky bych se ráda na Kanárské ostrovy podívala :) Moc hezké fotky i článek. My byli letos na Mallorce a dokonce jsme si i splnili sen s Floridou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme byli na Mallorce loni, také se nám tam moc líbilo :) Florida musela být super, snad se tam taky podívám!

      Vymazat
  5. Veľmi pekný článok a úplne nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  6. wow! překrásné fotky :)) my letos jsme vyrazili do Nizozemska a bylo to skvělé (splnil se mi sen) :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To zní úžasně, tam bych se rozhodně taky ráda podívala!

      Vymazat
  7. Fotky jsou opravdu překrásné a pokud byl tak skvělý i hotel, věřím, že muselo jít o pěknou dovolenou, kterou můžeme jen závidět. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta fotka zavřených slunečníků na pláži při západu slunce? Nádhera! Bože to je tak krásná fotka, že bych si jí nejraději vytiskla na nástěnku. Fuerteventura je údajně nádherná, jedna moje kamarádka tam jezdí pravidelně pracovat a moc si to chválí. Už na ty Kanáry saka musím taky někdy vyrazit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bože, moc děkuju, tohle mě neskutečně těší, klidně si ji samozřejmě vytiskni!
      Určitě vyraž, nebudeš litovat. Kamarádce závidím, že tam může takhle strávit více času :)

      Vymazat
  9. Tak to sú nádherné fotky! :) Veľmi sa mi páči ako si ich upravila

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  10. To je nádhera <3 krásné fotky! Já jsem letos byla v Římě, na Mallorce a v Miláně...a asi ani nedokážu říct, kde se mi líbilo nejvíc..každé místo mělo svoje osobité kouzlo:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ano, to chápu, také bych nedokázala vybrat jen jedno místo :)

      Vymazat
  11. V 5* hotelu jsem ještě nikdy nebyla ubytovaná, muselo to tam být opravdu krásné :) Normálně jak vidím ty všechny hezký fotky, já bych si je všechny musela vyvolat. Vypadá to tam jak v pohádce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤