Cíle, plány a předsevzetí | edice 2022

neděle 13. února 2022

Krásný den vám přeji!

V minulém článku jsem se vás ptala, zda by vás článek na téma předsevzetí zajímal a dost z vás mi napsalo, že vás to zajímá! Takže děkuju a tady ho máte ❤️

Spousta lidí říká, že si nedává předsevzetí ale cíle, a bych byla upřímná, vlastně nevidím moc velký rozdíl mezi cílem a předsevzetím. Pro mě osobně vyzní stejně, a ať už si sepíšu cokoliv, na všech těchto věcech se snažím maximálně pracovat a jít jim kupředu. A přestože leden byl pro mě hektický a tak nějak mi přišlo, že snad ještě nový rok nezačal, už jsem si pár cílů začala plnit či splnila

Koláže jsem vždycky milovala, takže vision boardy jsou něco přesně pro mě. Dělala jsem si jeden už před lety, spousta věcí z něj se mi opravdu splnila, ale pak jsem ho dlouho neobnovila. Celá tahle situace za poslední dva roky mi chuť do toho spíše ubírala a spousta plánů, hlavně, co se týče cestování, mi přišla směšná až zbytečná. Letos jsem si ale během svátků sepsala své cíle a plány do diáře, a podle toho jsem si i následně vytvořila vision board úplně nový. Mám ho u postele na nočním stolku, abych ho měla na očích každé ráno i večer a tak nějak cítím, že letos by už mohla být spousta věcí konečně jinak. 



Spousta z mých cílů jsou spíše dlouhodobé úkony, kterých jsem si vědoma a na kterých už třeba pracuji delší dobu, klidně i roky, ráda bych se v nich ale zlepšila a také některé z nich lépe a nějak nenásilně vložila do mé každodenní rutiny, kterou bych si chtěla užívat.

Samozřejmě mám ještě další cíle a plány, ale některé si chci prostě nechat pro sebe.





DOSTAT SE DOMŮ


Tohle byla jedna z věcí, které jsem měla jako prioritu a můžu šťastně říct, že se mi to hned v lednu povedlo. Nedokážu vyjádřit, jak jsem byla šťastná, když jsem pod sebou po roce a půl uviděla zasněžené Česko, ačkoliv jsem si do poslední chvíle myslela, že se zase něco pokazí. Užila jsem si super deset dní s rodinou a mou nejlepší kamarádkou, zařídila si spoustu věcí, co jsem potřebovala, a už mám i datum, kdy zase přiletím. Alespoň v to maximálně doufám, protože budu svědkyně na svatbě mé kamarádky a moc se na to těším, na žádné svatbě jsem totiž ještě nikdy nebyla!



BLOG/ YOUTUBE/ INSTAGRAM

Tohle je asi můj největší koníček, blogování. Ať se jedná o jakoukoli platformu, ráda bych byla mnohem více aktivní, více tvořila, hledala si zajímavá témata, ale také sdílela články z našich výletů po Anglii. Novinkou pro tenhle rok je pro mě youtube, začala jsem jedním vlogem v lednu, ale mám toho v záloze víc, každopádně tohle je oblast, ve které jsem pořád úplně nová a je tam mnoho věcí, co se chci ještě naučit, aby ta tvorba za něco stála, takže ze začátku možná nebudu tak konzistentní, ale když se mi něco nebude líbit, jako perfekcionista to prostě půjdu a přetočím, ať se na to dá koukat :D 

Loňský rok pro mě byl v mnoha ohledech velmi náročný, a já tak netvořila tolik, jak bych si přála. Dlouho jsem rozmýšlela, zda ukončit nějakou vedlejší práci, kterou jsem měla, abych ten čas mohla naplno věnovat právě blogu a blogování, a na konci roku to vesmír zase vyřešil za mě a je rozhodnuto. Možná vám o tomhle někdy povím víc. 




CVIČENÍ/ STRAVA/ SELFCARE

Jak jsem už psala výše, loňský rok, vlastně oba poslední roky, pro mě byly velmi náročné. Byla jsem na tom nejednou psychicky velmi špatně, a to se pak odráželo ve všem ostatním, a jelikož jsem perfekcionista a velmi senzitivní člověk, tak mě to hrozně štvalo, unavovalo, přišlo mi, že se ve spoustě věcech hrozně plácám zbytečně dlouho, zajídala jsem to i ne moc zdravým jídlem atd. Když člověk pak ani nikam nemůže na dovolenou, či za rodinou, moc to nepřidá, a tak jsem ani neměla prostor, kdy si od věcí udělat odstup a reálně něco přehodnotit, změnit či si jen odpočinout.

Tohle se na mě dost podepsalo, ale už před Vánoci jsem se rozhodla změnit několik věcí, a i svůj přístup k většině z nich. Tenhle rok jsem se tedy rozhodla věnovat se sama sobě na maximum. S pravidelným cvičením problém nemám, někdy spíše naopak, ale ráda bych přidala více procházek po okolí a protahování po každém cvičení. K tomu samozřejmě patří i správné palivo, takže bych ráda jedla zdravěji, i když zdravé věci mi chutnají a naopak spoustu nezdravých věcí stejně nejím, ale občas když si to alespoň trochu nenaplánuji, tak z hladu musím něco sníst a právě pak snadno sklouznu k těm rychlejším a nezdravým volbám, přestože mi třeba nedělají úplně dobře. V tomhle si to už také zajíždím, hodně mi pomáhá aplikace od Pamely Reif, kam od nového roku přidává mimo cvičebních plánů i ty jídelní. O tomhle bych se také někdy ráda rozepsala více, ale chci to více ozkoušet. Chci pro sebe a své tělo kvalitní stravu, která mi dodá živiny a po které se budu cítit skvěle, samozřejmě si občas i zahřeším, ale nesklouzávat k tomu tak často a ze stresu, spíše vědomě. 

Kromě toho se chci také více dovzdělat v péči o pleť. Té jsem se naopak v posledních letech začala věnovat mnohem více, ale stále je tu místo pro větší rozvoj a vzdělání. Stejně tak se chci zlepšit v plánování, vytvořit si příjemné rutiny, protože když neplánuji, tak jsem ve stresu, že nestíhám a zase je z toho pro mě nepříjemný koloběh. Což je další oblast, ve které se zoufale potřebuji zlepšit, a to je zbytečně se nestresovat. Jsem vysoce senzitivní člověk a jsem opravdu expert na to stresovat se blbostma. Prostě chci letos pracovat na tom, stát se nejlepší a nejšťastnější verzí sama sebe.





VÍCE ČÍST

Už odmala miluji knihy a čtení, ale musím smutně uznat, že poslední roky jsem toho přečetla žalostně málo. Knihy si kupuji, ale nějak se vždy objeví něco důležitějšího, anebo prostě zvítězí lenost a raději si pustím film nebo seriál. V tomhle roce bych tohle opravdu ráda změnila a uměla si čas na čtení najít. Možná když si pro začátek určím jeden či dva večery v týdnu?

ŠETŘENÍ A INVESTICE

S tímhle nemám tolik problém, myslím si, že umím šetřit, i proto jsem si za poslední roky něco našetřila a ráda bych peníze, které aktuálně nepotřebuji, někam investovala. Možná vsadit na jistotu jakou je zlato, anebo zariskovat vyšší zisk a nakoupit více bitcoinu? V tomhle bych si prvně ráda udělala nějaký research a až pak se rozhodla. Samozřejmě si občas koupím něco, co úplně nepotřebuju, a to bych stále ráda držela v mezích jako dosud. Mezi největší zbytnosti považuji take-out kávu, jídla z restaurací, nové knihy... Další téma, o kterém se chci letos rozepsat, jelikož jsem zažila zlé časy (po finanční stránce), ale díky nim jsem se právě skvěle naučila, jak s penězi nakládat.






SIDE HUSTLE

Bod, který možná trochu souvisí i s bodem o investicích: ráda bych si letos našla, nebo alespoň začala, s nějakým vedlejším přivýdělkem. Každopádně chci, aby to bylo něco, co mě bude bavit, možná i něco spojeného s blogem. Nápady mám, ale opět si chci nejdříve udělat menší research.



CESTOVÁNÍ

Úplně vidím, jak jsem stejný článek psala před dvěmi lety s marnou nadějí, jak se konečně podívám na všechna místa, co si tak přeju. Jenže pak přišlo víte co, a o nějakém cestování jsem si mohla nechat zdát. Možná to souvisí i s tím, že nejsem ochotná za cestování kromě letenek a ubytování, platit i vyhozením peněz z okna za testy, na kterých si někdo akorát pěkně mastí kapsu. Opravdu doufám, že se tohle letos změní, zatím jsme v Anglii na hezké cestě, ale nerada bych to zakřikla. 

Zase na druhou stranu jsme díky tomu měli více příležitostí k procestování Anglie, a konečně jsem se dostala na místa, kam jsem dlouho chtěla a kolikrát je měla doslova za humny. Hold všechno zlé je k něčemu dobré, tak doufám, že ať už přijde cokoliv, a ať už se podívám kamkoliv, hlavně si to chci užít a na některá místa vás vzít i sebou!

ANGLIČTINA

Já vím, teď si asi říkáte, že když žiju v Anglii, tak jsem na tom s angličtinou dobře. A já to nepopírám, rozhodně jsem úplně někde jinde, než jsem byla střední, nebo než jsem v Anglii začala žít, nicméně, já sama spokojená nejsem a rozhodně se chci znatelně zlepšit. Naštěstí mě ale angličtina baví, takže jediný problém bude si na toto vyhradit určitý čas. První krok jsem už udělala, a zakoupila si v akci na black friday kurz angličtiny od nadšeného učitele Broni na Seduo, a na ten se moc těším. 





ŠITÍ

O tom, že bych si ráda pořídila šicí stroj a naučila se šít, jsem vám už říkala. Když jsem byla v Česku, měla jsem příležitost si šití vyzkoušet, něco nového se o tom naučit a trochu více zjistit, jak to vše funguje, abych se mohla lépe rozhodnout, jaký si pořídím. Uvidíme, jak tohle dopadne, haha :D


1 NOVÝ FILM TÝDNĚ

A na závěr jedna taková perlička, kterou jsme si vymysleli s přítelem. Oba máme rádi filmy a seriály, já si vždycky hrozně ráda hledám i dobré, ne tolik známé filmy či nízkonákladovky na Youtube atd. V televizi se to většinou pořád opakuje a Netflix sice máme rádi, ale občas je to nuda. Rozhodli jsme se tedy, že si každý týden vybereme jeden film, který jsme oba ještě neviděli, a ten si jeden večer pustíme, vypneme telefony, nachystáme si dobroty a jen si tu chvilku i film užijeme. Na to se extra těším!


Tak tohle byl takový výtah toho, čemu bych se ráda věnovala, co ráda zlepšila a co bych si pro rok 2022 přála. Nic nechci dělat na sílu, hlavně si chci co nejvíce věcí užít a uvidíme, kam nás nový rok zavede. Stejně, ne všechno se dá naplánovat. Doufám, že vás tento článek bavil, že máme nějaké plány třeba společné, a že jsem vás i maličko motivovala. Já osobně když si něco zapíšu, mám k tomu větší respekt a taky se mi to obvykle podaří splnit.

Máte nějaké cíle či předsevzetí na tento rok? Co od tohoto roku očekáváte?

Comments

  1. Držím palce, ať se ti vše podaří splnit ale nepochybuji o tom, že ano ♥️ Těším se na tvou novou tvorbu, i tu na YT!

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek! A krásné fotky :)
    Svědkyně? Tak to je paráda, přeju ať si svatbu opravdu co nejvíc užiješ :)
    Já si nic neplánuji, ale je fakt, že na hubnutí, stravu a péči o sebe se chci tak zaměřit. Loni mi to celkem šlo, ale byly výkyvy s později to bylo zase v háji. Celkově... přibližně 6 kg jsem shodila a asi 4 zase nabrala.
    Více číst bych taky chtěla. Mám tady v nemocnici knížku, ale vždycky přečtu jen pár stránek a musím si dát pauzu, prostě se na to nemůžu moc dlouho soustředit.
    Určitě se těším na články o cestování :)
    A s tím filmem, to je zajímavý nápad :)
    Děkuji, že jsi tenhle článek napsala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že ses konečně podívala domů. :) v téhle situaci fakt člověk stále neví do poslední chvíle, jestli se mu podaří odletět, takže když to celé klapne, ta radost je pak obrovská. Já se domů vrátila včera a popravdě bych klidně jela zase zpátky. :D Ale je holt potřeba tady něco dodělat.
    Držím palce, aby se ti všechny cíle podařily splnit! :) Já v tom rozdíl také nevidím a přijde mi strašně vtipné, když někdo řekne: "Já si předsevzetí nedávám, protože je nemám ráda. Takže můj cíl letos je .." Však je to úplně stejný jenom jiný název :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Barunko, zdravím. Hezky jsis to naplánovala. Tak ať se Ti daří svoje cíle plnit, je důležité se na něco těšit a mít něco před sebou. Můj brácha říká - Splňme si své sny, dokud je čas... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Držím palce ať se ti vše vyplní a splní 🤗. O tvorbě vision board taky přemýšlím, že bych si nějakou vytvořila, kterou bych si pak doma někde vystavila a měla ji na očích 🙂.

    OdpovědětVymazat
  6. Barunko, máš moc krásné cíle a držím palečky, aby se ti splnily. Ten společný film je naprosto skvělý nápad! ♥ My takhle sledujeme horory a s přítelem jsme si řekli, že každý měsíc věnujeme nějakou finanční částku na charitu vlastního výběru. :-) A investice... to je teď téma, které doma taky řešíme. Já tomu moc nerozumím a pořád přítele štvu s tím, že říkám, až si zainvestuje 100K, ale ať za mnou nechodí, až bude na nule :D. No, taky to musíme nějak vyřešit, aby nám ty částky neležely na účtu a neztrácely hodnotu. Ráda bych se taky zaměřila na stravu a cvičení, ale poslední dobou jsem neuvěřitelně líná! Vůbec nevím, kam se poděla moje motivace a chuť ke cvičení jako minulý rok! :O Jako jím zdravěji, ale musím na to zase více dohlédnout. Ach jo, celkově se do toho chci zase opřít. :-) A máš moc krásnou tu tabuli cílů, úplně nádherná! A Barunko, nefotíš třeba i partnerské fotky? Nefotila si takhle někoho na zakázku nebo jen tak? Fakt krásně fotíš ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Máš moc pěkné cíle, doufám, že se ti podaří splnit si všechny body! :) Já bych letos taky chtěla více číst, zatím se mi to daří :). Více cvičit a stravovat se lépe, to chci taky a ztím teda půl na půl :D. Jsem zvědavá na tvé plány s tím blogem :).

    OdpovědětVymazat
  8. Já nikdy na žádné plánování cílů či předsevzetí nebyla. Rozhodně si to nikam nepíšu a netvořím, jen si to tak pro sebe řeknu a uchovávám to. Letos bych chtěla více a pravidelněji cvičit a každý měsíc přečíst minimálně jednu knihu. KŽe by to bylo ale nějaký moje předsezvetí nebo tak něco, to se říct nedá :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tohle byl moc příjemný článek :) Já od sebe tenhle rok očekávám, že snad budu moct více podnikat věci, které šly dělat před koronou.

    OdpovědětVymazat
  10. Very nice space. Thanks for sharing.
    I invite you to visit my last post. Have a good week!

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné cíle a rozhodně se budu těšit na další články :) já bych si letos ráda upletla ponožky a navštívila Paříž a Karlovy Vary. Moc si předsevzetí nedávám, aby pak člověk nebyl zklamany, když se mu něco nepovede :) přeji hodně štěstí a sil ve plnění tvých cílů ❤️

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné cíle! Já tedy tenhle rok se chci taky snažit věnovat se a starat se víc sama o sebe, tak snad se nám to povede a budete šťastné:)

    OdpovědětVymazat
  13. Až na to šití a dostat se domů bych měla podobné cíle, ale já si je radši nedávám :) Nikdy jsem nebyla schopná je plnit a spíše jsem plnila, když jsem si něco usmyslila :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  14. Máš spoustu smysluplných cílů. Přeji, ať se ti jich podaří co možná nejvíce splnit, ale hlavně v klidu, přesně, jak říkáš :) Netlačit na sílu, to je horší, než lepší.
    Také si všechno strašně ráda plánuji. Mám ráda ve věcech řád. Ségra mi k Vánocům koupila deníček, který mi v tom krásně pomáhá :). Se stresem to máme podobně. Na 2. stupni jsem se stresovala stále, ve škole, doma, prostě pořád. Pak jsem 2x zkolabovala a pozměnila priority. Teď se sice stresuji, ale už ne nonstop, jako v minulosti. Bylo to opravdu ubíjející :(.

    OdpovědětVymazat
  15. Koukám, že cíle/předsevzetí máme podobné <3 Moc se mi líbí, jak to máš v rámečku. U sebe jsem v angličtině udělala malý pokrok a koupila si členství - kurzy online. Přijde mi to docela šikovné.

    OdpovědětVymazat
  16. Držím palce, ať ti toho vyjde co nejvíce. Nejvíce jsem zvědavá na šití. Pokud se do toho vrhneš, můžeme si vzájemně fandit v začátcích. :D

    Angličtina mě v tvém seznamu opravdu překvapila, ale sama to mám úplně stejně. Denně mluvím x hodin anglicky s kolegy, ale protože nikdo nejsme rodilý mluvčí, tak se spíše jen vzájemně utvrzujeme v různých patvarech a špatné výslovnosti, přejímáme chyby jeden od druhého. Výsledkem je, že po střední jsem mluvila lépe, i když jsem vlastně skoro "nemluvila".

    Moc se mi líbí váš nápad s přítelem udělat si každý týdne večer pro sebe s filmem. To je moc hezké, zvlášť po letech vztahu!

    OdpovědětVymazat
  17. If both the participant and the banker have eight or 9, it’s a tie. When the cards whole any quantity aside from eight or 9, the banker consults a rule guide to dictate the player’s next transfer, adopted by his personal. Eight decks of cards are used; face cards and 10’s 점보카지노 rely as zero and Aces rely as one.

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤