Roadtrip po Kentu 2: Hrad Dover

pátek 5. listopadu 2021

Castle Hill Rd, Dover CT16 1HU, Velká Británie

Naší další zastávkou na roadtripu po Kentu byl už určitě o něco známější hrad Dover, největší anglický hrad, založený ve 12. století. Tyčí se nad přístavním městem Dover, kterým jsme několikrát projížděli na cestách domů, a já si vždycky přála se podívat právě i na samotný hrad. Na toto místo jsme jeli ve stejný den jako na Walmer castle, o kterém jsem psala předchozí článek, a původně jsem o obou hradech chtěla udělat jen jeden článek, ale mám zase hromadu fotek, a přišlo mi škoda, nedat každému svůj vlastní prostor. 










Při příjezdu nás zastihlo naprosto šílené počasí, silný vítr a déšť, ale nabalila jsem se vším, co jsem měla v autě a vzali jsme s sebou i deštník, což je v Anglii v podstatě povinná výbava do auta. Během naší návštěvy se celkem vyčasilo a když jsme odjížděli, udělalo se úplně krásně a vyšlo i sluníčko. Jak jinak :D 

Samotný hrad je opravdu velmi rozlehlý, moc vybavení v něm nenajdete, ale i tak to podle mě byl zážitek. Chodit chodbami několik století starými, kterými chodili lidé, o nichž se dodnes učíme, ale i ti obyčejní, jejichž příběh zmizel spolu s nimi. Na takových místech vždy cítím tolik energie, že ani nevím, co vnímat dříve. 

V okolí hradu jsou také tunely z 2. světové války, kam byl ale kvůli vyvítečemu přístup zakázán. To nás docela mrzelo, ale snad to nebyla naše poslední návštěva. Vstupné i parkování jsme měli zadarmo, jelikož jsme členové English Heritage, ale jinak stojí 10,65£/ cca 309Kč na osobu. Hrad samotný je opravdu veliký, i když je trochu škoda, že v podstatě prázdný. Rozhodně se také vyplatí vyjít si až na věž, schodů je to dost, ale ten výhled do všech stran, na bílé Doverské útesy, na město Dover, na moře i dál do krajiny, je opravdu moc krásný. Jen dejte pozor, je to opravdu hodně vysoko a chvílemi jsem čekala, kdy mě vítr odfoukne z věže dolů :D 

Také bych doporučila si na návštěvu vyhradit celý den, jelikož i okolí hradu je zajímavé a rozlehlé, je tu co vidět a poznávat a ten půlden nám na všechno určitě nestačil.









Slyšeli jste už někdy o hradu Dover, nebo jste tu dokonce i byli? 

Comments

  1. Na hradě DOVER jsem nikdy nebyla, ale vypadá to tam nádherně. Místo má úplně úžasnou historickou atmosféru, opravdu nádherné místo a budu moc ráda pokud se tam také jednou podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ano, atmosféra byla velmi silná. Držím palce, ať se tam brzy také podíváš! 🙏

      Vymazat
  2. Barunko, hrad neznám. Určitě parádní výlet, hezké místo. Užívejte, vzpomínky Ti nikdo nevezme... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, Leni, ano, vzpomínky jsou nejlepší, zůstanou s námi už napořád ♥︎

      Vymazat
  3. Tyjo, tak ten je boží!!! Tam by se rozhodne líbilo přítelovi. 😁😍 Jako vždy - krásné fotky. 😊

    OdpovědětVymazat
  4. To musel být krásný výlet, to prostředí je naprosto kouzelné a líbí se mi tvé fotky - vše umíš nádherně zachytit! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Baru,
    hrad znám celkem dobře, byla jsem tam už několikrát. Při poslední návštěvě Británie jsme tam s mými žáky strávili asi půl dne a bylo to skvělé, opravdu jsme si to užili. Těším se na další místa z vaší dovolené, připomíná mi to samé hezké vzpomínky na ty moje cesty:-) Příští rok bych chtěla vzít žáky do Skotska (a samozřejmě i částečně do Anglie), tak snad to vyjde.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to je super, že tam někdo také byl!
      Děkuji za milý komentář, já z těch cest hrozně ráda píšu články, takže tohle mě moc potěšilo ♥︎
      Nádhera, to musí být šťastní žáci, snad příští rok vyjde Skotsko nám všem! 🙏

      Vymazat
  6. Už jsem dlouho na žádném hradě nebyla :)
    Ta fotka, kde máš rozlítané vlasy je hustá, fakt dobrá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem jich letos stihla tedy požehnaně.
      Děkuju, nebo bych možná měla děkovat větru? :D

      Vymazat
  7. To je nádhera! Děkuji, že nás tak bereš po krásách Anglie.

    E | Ve znamení býka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tak krásný komentář! ♥︎
      Moc mě těší, že se takto se mnou můžete podívat na zajímavá a krásná místa ♥︎

      Vymazat
  8. Pane jo, to je ale krásná stavba!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, také se mi velmi líbí!
      Děkuji za komentář ♥︎

      Vymazat
  9. O tomto hradu jsem slyšela na střední škole, kde jsem studovala cestovní ruch :). Taky miluji tu atmosféru na starých hradech a zříceninách :). To počasí je fakt srandovní :D. Jinak moc krásné fotky <3.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, to je super, že si to takto pamatuješ ♥︎
      A moc děkuju!

      Vymazat
  10. Vůbec neznám, ale vypadá teda majestátně. Celkově si říkám, jaký je rozdíl mezi anglickými a českými hrady 😅 škoda, že se to počasí vycasilo až na konci 🙈

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ♥︎
      Ano, i já jsem byla překvapená, jak velké to tam bylo. Rozdíly určitě jsou, ale i u nás hrady a zámky miluju!

      Vymazat
  11. Hrad vůbec neznám, ale je to tam moc krásné ♥ Super fotky!

    LV.
    kulturnicek.blogspot.com
    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Teď si nejsem úplně jistá, ale to místo je mi nějaké povědomé. Možná jsem ho navštívila, když jsem byla se školou na školním zájezdu v Anglii, ale teď si opravdu nejsem jistá 😅🙈. Ale vypadá to tam moc pěkně, jen teda škoda toho počasí ze začátku, které jste měli 😔, ale pak se vám naštěstí vyčasilo 🤗.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to možné, věřím, že je hojně navštěvované a i v dobré pozici pro turisty :)

      Vymazat
  13. To je nádhera <3! Hned mi to připomnělo můj výlet do Skotska před 2 lety, kde jsme taky navštívili spoustu hradů. Bylo to moc fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To mě těší, že jsem ti připomněla hezké vzpomínky. Do Skotska se snad podíváme už příští rok!

      Vymazat
  14. O hradu jsem samozřejmě slyšela, kdo by taky ne, vždycky ho zmiňovali ve škole na hodinách angličtiny. :D Je vážně krásný takhle na fotkách. Škoda toho počasí, podzim je holt na výlety trochu riskantní. :D My tady v Bulharsku nikdy do poslední chvíle nevíme, jestli bude 20 stupňů a sluníčko nebo 10 a déšť. Mění se to tu z hodiny na hodinu, tak jsme vždycky ready na vše. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, tohle není podzimní výlet, na roadtripu jsme byli v sprnu :D A naprosto stejné problémy s počasím máme i tady v UK, ani den dopředu nemá cenu se dívat na předpověď, stejně je to nakonec úplně jinak a doslova se to mění z minuty na minutu, i proto se asi o Anglii říká, že tu pořád prší. Ne že by pršelo nonstop, ale za den přijdou srážky třeba 5x :D

      Vymazat
  15. O Hradu jsem ještě neslyšela ale podle toho jak píšeš a vidím dle těch fotek, tak to skutečně vypadá na celodenní výlet. Celé si to projít v klidu a jak píšeš, že i okolí hradu je to rozlehlé a zajímavé, tak když si člověk už tam udělá výlet, proč se nepodívat po okolí. :))
    Super článek a hezké fotky:)

    OdpovědětVymazat
  16. To je velmi pěkné místo. Já tam nikdy nebyla ani jsem o tom dodnes neslyšela (nebo si to nepamatuji). Ale taková místa se mi líbí a rozhodně bych se tam chtěla jet podívat. Ukládám si to jako inspiraci na výlet někdy třeba.
    To je zajímavé to členství v English Heritage, o tom slyším také prvně a ze zajímavosti jsem si dohledala o co jde.
    Anglie se všemi částmi a Irsko jsou moc krásné, mám je moc ráda a vždy se mi tam skoro vše líbilo z toho, co jsem sama zažila nebo co tak vidím na internetu a tak. Já tedy byla v Anglii bohužel jen 2x v živote a v Irsku zatím nikdy. Už abych se tam zase podívala někdy.
    S počasím je to tam přesně jak píšeš no. Navíc takové výlety úplně všude občas dávají asi nějakou výzvu počasí. Už se mi několikrát stalo, že jsem jela na výlet a začalo pršet nebo něco a rozjasnilo se až při konci nebo při odjezdu.
    Moc pěkný článek. Moc krásné fotografie, které hezky ukazují, jak to tam vypadá. :)
    Katie S. (https://kulturnicek.blogspot.com/)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc krásné fotky. Dover vypadá nádherně, tyhle místa já mám ráda. A nesledovala jsi seriál Outlander? Miluji jej a především místa, kde je to všude natáčené! :-) Anglie, Irsko ♥ A nejvíc top je ta fotka s výhledem, to je prostě nádhera! A na insta si dávala, že bude nějaká zprávička... tak nebudou to zádnuby? :O :-D

    OdpovědětVymazat
  18. Hrad popravdě neznám, ale fotky jsou krásné, jde z nich takové nějaké kouzlo... a tobě to moc sluší! Hrozně se mi líbí tvoje vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ty fotky jsou krásné! Jinak o hradu jsem slyšela ale nikdy nebyla, aspoň jsem ho mohla vidět takto skrz fotek :)

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  20. Musel to být zážitek! Nádhera :))

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤