Připravena na Vánoce

neděle 28. listopadu 2021

Krásnou první adventní neděli! 

Tímto článkem bych ráda oficiálně spustila Vánoce na blogu! 
Přestože jsem velký milovník Vánoc, několik let jsem si říkala, že je zbytečné si tady v UK nakupovat ozdoby a zdobit, když jsem vždy jela na Vánoce domů. No, a tam to pak byla výzdoba den dva před Vánoci, a moc jsem si ji neužila. Když nám pak loni zrušili celé plány na Vánoce a letenky domů naprosto na poslední chvíli, tak jsem se naštvala a konečně si něco nakoupila. Ani letos jsem se nedržela zkrátka a pořídila si další krásné dekorace a výzdobu. Život je moc krátký na to si tyhle maličkosti odpírat, když je máte rádi. Dnes bych vám některé z nich ráda ukázala a třeba vás i trochu inspirovala. 




Tyhle řetězy jsem si přála už odmala, kdy jsem je často vídala v amerických filmech, no doma v Česku jsem je neměla kam dát a pamatuji si, že i kdykoliv jsem tam na ně narazila, byly celkem drahé. Jelikož tady máme tohle krásné schodiště, věděla jsem už od loňska, kdy jsem je už nestihla koupit, že je letos budu pořizovat. Objednávali jsme je už v září, jsou to dva a sedí přesně na celé naše zábradlí. Kupovali jsme bez světýlek, protože ty už jsem na schodišti měla a naprosto to miluju. 





Vánoční povlaky na polštáře jsem nikdy neměla, ale hrozně se mi líbí, takže jsem si je letos taky pořídila. Ten první je z H&M home, druhý jsem objednala z Ebay.




Novinkou je letos i tento louskáček, další věc, kterou jsem si dlouho přála, přítel mi ho před pár dny donesl z Tesca, když jsem na něj čekala v autě. 
Stromeček jsem koupila také snad už v říjnu. Moc se mi líbí, jak k sobě tyhle dekorace krásně jdou, není to tu vidět, ale jsou na okně v kuchyni a dodávají přesně tu vánoční jiskru, co mám ráda. 




Předloni jsme k Vánocům dostali dvě velké krásné svíce a od té doby jsme k nim hledali i nějaký svícen. Tento je hrozně krásný, takový trochu retro, jak z filmů, také koupený z home sekce H&M, ZDE máte odkaz na bílý, černý jsem bohužel nedohledala.




Další kousek z H&M home, krásné podtácky s motivem vloček z recyklovaného materiálu. Dali jsme si dva na každý stůl a zatím jsme si je s přítelem moc oblíbili, už žádná kolečka po čajích!




Jak jsem už psala, tyto ozdobné řetězy jsem si vždycky hrozně přála, tenhle se mi moc líbil a když jsem ho v obchodě uviděla, sáhla jsem po něm okamžitě. Máme ho pod televizí, a vypadá to hrozně hezky útulně i vánočně. Měla jsem doma i krátká světýlka na baterky, která jsem přidala a vypadá to ještě mnohem lépe!




Další věc z Home oddělení H&M jsou tato ozdobná kolečka na ubrousky. Jmelí, zlatá barva, luxusní design a navíc mají malé perličky, ty jsem musela mít!




Jako milovnice Vánoc jsem si chtěla nějakou vánoční zástěru pořídit už déle, ale čekala jsem na tu perfektní, a to je právě tahle. Už se nemohu dočkat, až ji použiji (nejen) při pečení cukroví! 
Sypané čaje Basilur miluju a moc vám je doporučuji. Tyhle jsou černé s vánočními příchutěmi a jsou opravdu naprosto výborné. 





Kdo mě sleduje na instagramu, tak už ví, jak jsem přišla k tomuto krásnému hrnku, ale ve zkratce: Vždy jsem si přála nějaký hezký hrnek ze Starbucks, hlavně když jsem byla menší, jsou ale celkem drahé, tak jsem si nikdy žádný nekoupila. Tuhle jsem narazila na tento s motivy Anglie a říkala si, že je naprosto dokonalý. Řekla jsem si ale, že hrnků mám doma dost a nebudu utrácet. O pár týdnů později jsem po práci pozvala přítele do Starbucks na kafe, a pak doma z bundy vytáhl přesně ten hrnek. No byla jsem dojatá jako blázen ♥︎






Mé tři letošní adventní kalendáře: Personalizovaný Lind od přítele, který mi ho celý složil, ten menší vedle jsem si koupila na Etsy, od paní, která si sama vyrábí vonné vosky, jsou v něm vosky s vánočními vůněmi, a ten třetí byl pro mě naprosté překvapení. Vždycky jsem si totiž přála nějaký hezký kosmetický, už loni jsem na tento od Too Faced koukala, protože je to má nejoblíbenější kosmetická značka, ale přišel mi až příliš drahý na adventní kalendář. Letos ho neprodávali, ale přítel mi ho sehnal k výročí a je tak nádherný, že je mi úplně líto do něj sáhnout. Je na 12 dní, což je tady v UK u větších kalendářů normální, (ale zase obsahuje většinu produktů v plném balení, yay) tak přemýšlím, jestli mám počítat 12 dní do Vánoc, nebo otvírat okénko každé dva dny...




Část vánočního balicího papíru, největší radost mám asi z toho s těmi louskáčky! Něco máme ještě z loňska, ale jsme rádi připraveni. 


A tento fešák zrovna běhal před domem, když jsem fotila :D

Dekorací jsem si pořídila celkem dost, ale já to mám prostě hrozně ráda a opravdu miluju Vánoce. V plánu máme ještě pořídit nová světýlka na stromeček, chtěli bychom taková, kde lze nastavit jak barevná světýlka, tak obyčejná bílá, pak máme pár nových i menších dekorací, a možná ještě pořídíme něco na trzích. Budu-li mít to štěstí, tak se ke mě dostane i něco z Čech. 

Doufám, že máte krásnou první adventní neděli, my se chystáme na první pečení cukroví, tak to se těším, hlavně na ochutnávání, haha :D Dárky již mám skoro všechny, za což jsem také ráda, pokud vy stále tápete, mrkněte na můj článek z loňska s tipy na neokoukané dárky pro kohokoliv. 

Milujete Vánoce, nebo vás moc neberou? Máte už doma nazdobeno, nebo raději čekáte až těsně před Vánoci?
Jaké máte na první adventní neděli plány?

Comments

  1. Tak tomu říkám jedním slovem dokonalost! Moc se mi líbí ta girlanda na schodech, je přímo kouzelná a louskáček také nemá chybu. Souhlasím, že je důležité si dělat radost maličkostmi a taková vánoční výzdoba teď určitě zlepší náladu. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Barunko, zdravím. Vánoce naprosto miluju a zbožňuju ! Těším se na ně celý rok. Vše mám nazdobeno, mám to ráda dřív, abychom si to užili. I stromeček zdobíme už kolem Mikuláše. Když jsem byla malá, zdobil se stromeček až na Štědrý den, u toho se vařilo, dokonce ještě uklízelo... Takhle jsem to já nikdy nechtěla, vše připravím s předstihem, aby byl klid a pohoda na pohádky, procházky... Koupila jsis hezké dekorace, já jsem si letos udělala radost. Už hodně dlouho jsem chtěla vánoční autíčko. Tak letos jsem sehnala veliké, plechové, je krásné. Účtenku jsem radši roztrhala na nejmenší kousíčky, možná jsem ji měla sníst... Tvůj Martin je úžasně pozorný muž. Krásný advent přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Máte to doma krásně nazdobené. Ta dekorace na zábradlí je super, přesně jako z amerických filmů. Nejvíce se mi ale líbí vločkové podšálky.

    Podobně jako ty dříve, ani my neslavíme Vánoce doma, ale u rodiny, takže mě zdobení domácnosti spíše míjí. Většinou jen zavěsím jmelí, naaranžuji do vázy chvojky s několika baňkami, upeču perníčky a tím končím. Letos jsem si ale pořídila vánoční pyžamko a také si šiji vánoční sukni se vzorem jmelí a slavnostní spodničkou, tak to asi taky můžeme považovat za přípravu na Vánoce. :D

    Basilur čaje mám taky moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  4. Oooo, nádherné fotky!!! ♡ Ty řetězy taky miluju, bohužel nemám v mém 1kk schody a zábradlí 🤣 Louskáčka mám letos také nově, náhodně jsem ho objevila v Pepcu a říkala jsem si, že ho musím mít. ♡

    OdpovědětVymazat
  5. To zábradlí vypadá nádherně! Moc dobře že sis výzdobu pořídila, vážně to vypadá jak z nějakho vánočního filmu. :) a ten kosmetický kalendář ti závidím. Taky si vždycky říkám, jak krásně vypadají, ale je mi prostě líto za ně zaplatit takových peněz. :D Takže asi letos skončím zase jenom s tím čokoládovým z Lidlu jak vždycky. Ale lepší čokoládky než nic. :D
    Vzhledem k mému Erasmu budu letos asi úplně bez výzdoby. U přítele nemá cenu nic vyzdobovat, když plánjeme jet spolu na Vánoce do ČR a tam budu mít aspoň pár dní si tu výzdobu užít. Teda jestli nám nezruší lety nebo nezavřou hranice. :( Snad ne. Tahle doba je v tomhle fakt šílená. :/

    OdpovědětVymazat
  6. Opět krásná série fotek ❤️ taky jsem teď měla v článku čajíky od Basiluru. Když já je prostě miluju!

    OdpovědětVymazat
  7. Vánoce samotné zas tolik neprožívám, ale adventní čas mám ráda. Včera jsme si udělali doma náš tradiční chaotický věnec z větví a čajových svíček, na okně máme pověšených pár vloček vytisklých na 3D tiskárně... a už se celkem těším, až budem píct perníčky :D Moc se mi líbí to tvoje schodiště! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak a teď si mě naštvala! Kde si vzala ty řetězy?! :-D Já je chci, strašně moc a nemůžu je nikde sehnat. Nebo ne alespoň takhle hezké, jako máš ty! Jsou fakt boží a úplně jsem se do nich zamilovala. Máte krásné ozdoby. Louskáčka mám taky, ale menšího. Adventní kalendář na mě čeká, ale čokoládový od přítele. Hihi. U nás doma už je to taky krásně nadekórované a taky mám v plánu nějaký článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, naprosto to chápu! Já po nich toužila tak dlouho a dají se dát skoro kamkoliv, ne jen na zábradlí!
      Jsou to tyto:
      https://www.amazon.co.uk/dp/B09FF7DJYB/ref=cm_sw_r_cp_api_glt_fabc_1T9DSQ10V9SDSY5RJDRN?_encoding=UTF8&fbclid=IwAR1L-tDbu9hEw-1AkicmKgoiBEQJ6IF6wQssNmU-gjSqs3f-0i5xMDv_0Fs&th=1

      Ale vůbec netuším, zda dováží do ČR :/ Máme verzi 2,7m, dvakrát a bez světýlek.

      Budu se těšit na článek! ♥︎

      Vymazat
  9. Máte to doma moc hezky vyzdobené Baru 🎄🤗. Já Vánoce taky miluji, hlavně tu atmosféru, pečení, různé dekorace a tradice, prostě celkově ten čas, a když k tomu ještě nasněží to je paráda ❄☃. Zaujal mě tvůj adventní kalendář s vonnými vosky, takový jsem ještě nikdy neviděla 🤗.

    OdpovědětVymazat
  10. Já miluju vánoce 🎄 ikdyz výzdobu jsem ještě nestihla a první adventní neděli jsme doma makali🤣 ale už se na ten vánoční vás moc těším! Jen škoda těch trhu :(

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Krásná výzdoba :) My letos budem zdobit a řešit Vánoce jen tak lehce.

    OdpovědětVymazat
  12. Nádhera :) Až se stydím :D Taky bych měla mít hezčí výzdobu... Vánoce miluju a nakupování dárků taky, ale to balení dárků je u mě vždycky o nervy :D

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, tak to jsou moc krásné ozdoby! :) A koukám, že máš velmi porozného a skvělého přítele, jak ti vždy vybere a udělá radost přesně tím, co sis přála, to je krásné <3. My už doma také máme stromeček i nějakou výzdobu... Tím, že nevím, kdy budu rodit a může to být každou chvíli... Tak si chci vánoční atmosféry užívat co nejdříve :).

    OdpovědětVymazat
  14. Vánoce mám opravdu ráda, ale výzdobu mám proti tobě tedy vyloženě skromnou :-) Moc se mi líbí ty podtácky a řetěz na zábradlí. Oboje decentní a přitom velmi stylové.

    OdpovědětVymazat
  15. Tyjo Baru, tak hezkej barák jsem v UK snad nikdy neviděla!:D Výzdobu máš krásnou, přesně tak si představuju, že budu za rok zdobit taky. Letos už s přítelem v našem bytě Vánoce nestíháme, ale nemůžu se dočkat dalšího roku. Tak doufám, že zas vyjde podobný článek plný inspirace :))

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherná výzdoba <3! Také mám moc ráda vánoční atmosféru a dekorace :) na byt jsem si dovezla spoustu vánočních svíček a domeček, který každý večer zapaluji. Jenom 12 okének, to jsem nevěděla! Hodně zajímavé :). Já jsem stihla o víkendu nakoupit skoro všechny dárky, takže mám radost. Nerada to dělám na poslední chvíli. Rodině dávám zarámované fotečky, které jsem za rok nafotila :) Jinak jsem byla o víkendu na brigádě na kluzišti, takže to je taky tématické :D :) Taťka je elektrikář, takže má na starosti výzdobu celého města, tak je vždycky chudák nervózní, aby se nic nepokazilo, ale naštěstí mu to vždycky vyjde :) když jsme byly malé, rozsvěcovaly jsme se ségrou městský stromek. Krásné vzpomínky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Wow krásne výzdoby si si pokúpila a zároveň veľmi pekne si to nafotila :)
    Aj aj sa už veľmi neviem dočkať Vianoc :)

    OdpovědětVymazat
  18. Máš opravdu vkus - ty balící papíry jsou nádherné! A takovou ozdobu na schody bych si též přála :)

    OdpovědětVymazat
  19. Dokonalé ! Ten adventní kalendář od TF vyoadá hezky!

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  20. Přesně nad těmito řetězy, co máte na schodišti, jsem dnes vzdychala při sledování jedné americké komedie. Jsou úžasný! A kalendáře bych rozhodně otvírala obden, přece nebudeš ještě týden čekat. :))

    OdpovědětVymazat
  21. To je nádhera! Miluju Vánoce a Vánoční výzdobu a jsem ráda, že nejsem jediná, kdo už začal :)

    OdpovědětVymazat
  22. No páni, krásné to máte doma... hlavně to schodiště, to se vážně povedlo. :) A hrneček je překrásný!

    Ela
    Me In Many Ways

    OdpovědětVymazat
  23. Vánoce bez dekorací by byly Vánoce jenom z poloviny, vypadá to nádherně! Girlandy mi vždycky připomenou Sám doma. :3

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤