Výlet na Old Wardour castle/ hrad Old Wardour

úterý 5. října 2021

Tisbury, Salisbury SP3 6RR, Velká Británie





Přestože se hrad Old Wardour nachází vcelku nedaleko od místa našeho bydliště, výlet k němu jsme si udělali až nedávno. Hrad je to moc hezký, i když se jedná spíše o zříceninu a je opravdu škoda, že se lépe nedochoval, podle dobových kreseb byl moc hezký, pochází ze 14.století. 

Co mě na těchto starých místech fascinuje asi nejvíc, je právě to, kolik se toho tu už odehrálo. Jak asi vypadali lidé, kteří tu žili, nebo místo navštívili, jaký byl jejich život? Svět se tak rychle mění, a ještě nedávno to tu muselo vypadat úplně jinak... Vždy bych si přála alespoň na okamžik vidět, jak to tu kdysi vypadalo a jak tam probíhal běžný život. 

Okolí hradu je také krásné a skvělé místo i na piknik, a nachází se zde také hezký rybník. Jsem ráda, že i my jsme měli čas, a po prohlídce jsme si rozložili deku pod hradem a dali si svačinu, kterou jsme si zabalili, nechyběla dokonce ani Mila!

Jak jsem později zjistila, natáčel se tu i Robin Hood s Kevinem Costnerem z roku 1991, a kdo mě zná, tak ví, že miluji filmy a seriály, a tak jsem vždycky nadšená, když jedeme právě někam, kde se něco natáčelo. Jednou jsem to dokonce zjistila až zpětně, když jsem pár dnů po výletě koukala na film, a místo mi připadalo až příliš povědomé. 

Vstupné jsme jako členi English Heritage měli zadarmo, jinak stojí 5.90£, což je podle mě fajn, alespoň je z čeho se o tyto památky starat a uchovat je i pro další generace. 






























Máte rádi i zříceniny, nebo spíše preferujete klasické a vybavené hrady a zámky? A máte nějakou oblíbenou zříceninu, kam se třeba rádi vracíte?

Comments

  1. Výlety na hrady a zámky jsem vždycky měla hrozně ráda! Super, že jste vyrazili. Tenhle hrad sice neznám, ale vypadá to tam krásně, úplně na mě dýchá ta tajemná atmosféra. :D :) Mimochodem tvé šaty nemají chybu. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Máte teda krásné okolí, ve kterém žijete. My zříceniny milujeme! Hlavně z důvodu, že jsou většinou přístupné celoročně a člověk si může na vše sáhnout 😁 chodíme hlavně na ty bez otevírací doby, zdarma, protože je jedno, v kolik tam přijedeme. :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vyzerá naozaj krásne! :) Musel to byť skvelý výlet!

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  4. Moc Ti to sluší! A já mám ráda oboje. Předminulý víkend jsem byla na takovém hradě a tak trošku zřícenině. Je tam skupinka lidí, co tam je skoro celý rok a hrad dávají sami do kupy :) a vždycky když někde takto na hradě jsem, tak si představuju, jak se jim tam žilo a tak, moc mě to baví :)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, vypadá to tam moc krásně a povedené fotky, tobě to na nich moc sluší! :) Já miluji zříceniny :).

    OdpovědětVymazat
  6. Barunko, zdravím. Moc hezká zřícenina, fotogenická. Páni a výlet s piknikem, to je paráda ! Teď už by mě tam chyběl jen ten K. Costner... Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Tak tam muselo být krásně 😍, krásný fotky 😊. Já mám raději zříceniny, protože jak většinou výletíme s hafíkem, tak na dost jich je volný vstup a neplatí se žádné vstupné 🙂. Hrady, zámky mám také ráda, ale radši se spíš kochám okolím a jak to vypadá z venku než vevnitř 🙈. A jinak Baru, krásný nový vzhled blogu! Moc se mi líbí, hezky ti to tu oživilo 😍❤.

    OdpovědětVymazat
  8. Baru tak to je kouzelný místo! Už mega dlouho jsem na žádném hradu, zámku ani zřícenině nebyla a po přečtení mám obrovskou chuť to napravit!:)

    OdpovědětVymazat
  9. Nádherné místo, krásné fotky (jako vždy),super výlet myslím, rozkošné šaty, nový vzhled blogu také moc chválím, moc se mi líbí a ktomu fajn lidi, které jsem už 14 měsíců neviděla na živo!Užívejta alespoň takhle dál, neanonymní maminka!!!!

    OdpovědětVymazat
  10. Výlet musel být nádherný! Hned bych se tam jela taky podívat :)

    OdpovědětVymazat
  11. V prvom rade by som chcela povedať, že milujem tento nový dizajn. (nový pre mňa, pretože som sa tu objavila po dlhšej dobe)V druhom rade, prekrásne fotky ako vždy. Vyzerá to, že ste mali vážne pekný výlet. Hrad a hlavne jeho okolie na mňa pôsobí veľmi ukľudňujúco. Krásne ♥

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherný fotky, tam muselo bejt krásně! Snad se do té A jednou podívám

    OdpovědětVymazat
  13. Tyjo, máte tam taky hezká místa. :)) Já mám moc ráda hrady, zámky, zříceniny.. :))

    OdpovědětVymazat
  14. Moc tě obdivuji, že i výlety zvládáš v dlouhých šatech, já bych se do nich při poskakování po hradbách a schodištích zamotala (a to jsem jinak nadšenec do sukní). Hrad je moc pěkný. Docela si užívám, kolik jich máme u nás v Česku, takže každý rok stihnu nějaké pro mě neznámé navštívit. Mám ráda jak zříceniny, tak i zámky s průvodcem. Obojí mám něco do sebe. :)

    Design je super! Zatím vše funguje, jak má.

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle mám moc ráda. A to mi připomíná, jak mi cestování chybí. Teď s přítelem řešíme jen bydlení, že není na nic jiného čas. Fotky jsou opravdu krásné a normálně kdybys byla tady poblíž, tak si tě zaplatím na focení :-D Fakt jste šikulové oba dva :-) A jsem ráda, že tímto způsobem nám ukazuješ krásná místa v Anglii :-)

    OdpovědětVymazat
  16. To je nádhera <3! Ve Skotsku jsme hrady a zříceniny navštívili a moc se mi líbily <3

    OdpovědětVymazat
  17. Krásne fotky, milujem prostredie hradov/zámkov :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  18. To vypadá jako moc hezký výlet :) Krásné fotky a tobě to moc sluší! Jo a jinak dodatečně vše nejlepší k narozeninám, ať se ti daří, ať jsi spokojená a šťastná a taky hlavně to zdravíčko no :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj,
    parádní výlet na moc krásný hrad. Já mám ráda zříceniny i klasické hrady a zámky. Dneska jsi mi připomněla, jak moc mi chybí cestování do Británie. Věřím, že se mi ale povede příští rok odjet do Skotska i se žáky:-) Ty červené šaty ti moc sluší, úplně v nich záříš!
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Abych pravdu řekl, tak zříceniny mě moc neba, ale tahle vypadá krásně a přes Tvoje fotky na mě dýchla svou kouzelnou starou atmosférou, za což děkuji. Mimochodem, červená Ti moc sluší!

    E | Ve znamení býka

    OdpovědětVymazat
  21. Krása.. Miluju tyhle anglické hrady a zříceniny.. Mají pro mě takové kouzlo, jako nic jiného.. ❤

    OdpovědětVymazat
  22. Krásné fotky a krásná ty. :) Já měla vždycky radši zříceniny hradů než ty dochované a zámky. Na zříceninách totiž povětšinou nebylo příliš pravidel, kam se smí a kam ne a člověk si jako dítě mohl vylézt na kdejakou stěnu či výklenek. To mě na tom vždycky bavilo nejvíce. :D

    OdpovědětVymazat
  23. Strašně nádherný a fotogenický místo! Hned bych se tam koukla, já na taková místa jezdím neskutečně ráda!

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤