Upřímná recenze na čínský e-shop SHEIN

neděle 12. září 2021

Wiltshire, Velká Británie


Tento článek není sponzorovaný, vše jsem si platila sama. Po kliknutí na nadpis produktu se dostanete na stránku, kde ho můžete zakoupit.



SHEIN je velmi známý čínský online obchod s oblečením a doplňky, zasílají do mnoha států. Slýchám o něm už roky, a vídám videa s věcmi i různé haul články. Musím říct, že jsem na něj samozřejmě několikrát za ty roky také narazila a dívala jsem se, co tam mají, občas se mi něco i líbilo, ale vždy jsem raději zavřela okno a nic neobjednala, jelikož jsem se bála mimo jiné i pochybné kvality.

Když jsem ale narazila na šaty, které jsem vám ukazovala v TOMTO odkazu, řekla jsem si, proč to nezkusit. Hlavně proto, že jsem šaty nenašla nikde jinde s tak rychlým doručením, a vlastně i cenou. Vrácení mají zdarma (alespoň v rámci UK), takže jsem si řekla, že kdyby náhodou, tak je prostě vrátím. Delší dobu jsem také chtěla nějaký přehoz na plavky, a nikde jsem za roky na žádný hezký nenarazila, ale tady mi jedno padlo do oka. No a jelikož mi pak zbývalo jen pár liber do pošty zdarma (tolik, že by to s poštou nakonec stálo víc :D), tak jsem vybrala ještě pár drobností, které také využiji. 

SHEIN podle mě nabízí skoro pořád nějaké slevy a slevové kódy
, takže jsem tam měla i slevu. Ceny se pohybují spíše nízko, máloco překročilo hranici 30£ (cca 1000Kč). I právě proto jsem se objednávky docela bála a spíše počítala s tím, že věci vrátím. Den od objednání jsem dostala email, že je objednávka rozdělena na dvě, protože jdou ze dvou různých míst, a že je jedna už na cestě. Den na to byla i ta další. Objednávala jsem v pátek 23.7., odhad doručení byl 5.-7. srpen. První balíček ve kterém byly šaty dorazil už v úterý 27.7. , což mě mile překvapilo. Druhý se zbytkem věcí dorazil v pátek 30.7., takže všechno dorazilo o dost dříve než mělo, což je super, to jsem také nečekala. 

Abych byla upřímná, nejsem úplně zastánce fast fashion obchodů typu Primark atd., a nikdy jsem neobjednávala ani z jiných čínských e-shopů. Přijde mi, že jde hlavně o to prodat hromady věcí za nízkou cenu, které lidé v nákupní horečce koupí, a většina toho skončí stejně na dně skříně. Mám ale v posledních letech čím dál větší problém na sebe sehnat něco, co by mi se mi líbilo, a to jak v normálních obchodech, tak jsem ještě nenašla žádnou lokální/ menší značku, která by šila podle mého gusta. Psala jsem, že si chci pořídit šicí stroj a naučit se šít i sama, ale to bude ještě běh na dlouhou trať, haha :D 







Tyto nádherné šaty jsou teď hitem na instagramu, kde jsem na ně taky narazila poprvé. Je to přesně styl, který miluju a byla jsem překvapená, že jsem je našla i na tomto eshopu, navíc v tolika barvách. Recenze měly opravdu pěkné a byla jsem po jejich vybalení překvapená, jak kvalitní jsou. Žádné trčící nitě, žádné křivé švy, materiál hrozně jemný, příjemný na těle a celkem i pevný, žádný kus hadru. Měla jsem trochu problém s velikostí, jelikož v těch byly recenze dost rozporuplné, většina ale psala objednat spíše i o dvě velikosti větší, vzala jsem tady raději L. Když jsem si je zkusila, seděly docela hezky, ale byly pořád volnější a říkala jsem si, že by M přeci jen mohlo sedět lépe, objednala jsem si tedy ještě dvoje v M-ku, které opravdu sedí mnohem lépe, a ty jsem si tedy nechala, ty větší jsem vrátila. Po pravdě, asi bych v klidu snesla i velikost S, ale už jsem je zas nechtěla posílat pryč a řešit to. 






Normálně bílou barvu ve svém šatníku vůbec nemám, ale na plavky a v létě mi bílá přijde moc hezká, navíc se mi velmi líbil hlavně střih a krátké rukávy, a v jiné barvě stejně ani nebylo. Dost mi pomohly i recenze a fotky od ostatních, na těle vypadalo moc hezky. Sice nevím, kdy ho budu moct reálně vzít na sebe, ale alespoň budu připravena :D Musím říct, že hned po rozbalení jsem opravdu zašla nad tím, jak krásně je přehoz šitý, nikde netrčely nitě, švy byly rovné a i materiál byl na první dotek silnější. Přijde mi dokonce o dost kvalitnější než můj druhý černý přehoz, který jsem si před lety koupila za 20 euro na dovolené, takže z tohoto nákupu jsem měla fakt radost. Nakonec, možná najdu i jiné outfity, ke kterým se bude moct dát nosit. 



Delší dobu jsem si také chtěla koupit nějaký hezký středně velký skřipec na sepnutí vlasů. Tenhle se mi hned líbil, mám ráda tuto zašlou ``zlatou`` barvu. Jediné co mi trochu vadilo bylo, že podle fotek se nedalo posoudit, jak přesně je velký, ale riskla jsem to a je dokonalý. Je opravdu moc krásný a jsem s ním také moc spokojená.




Nad podobnou sadou jsem také přemýšlela už delší dobu, takže jsem neváhala. Plast je celkem měkký, ale alespoň se s ním lépe manipuluje, když ho protahujete skrz vlasy. V sadě mi chyběl jeden kus, a to ten na dělání takového toho drdolu. Kontaktovala jsem tedy zákaznický servis, kde jsem skoro hned dostala odpověď s omluvou, informací, že dali vědět do skladu o tomto problému a nabídkou, zda chci vrátit peníze nebo poslat produkt znovu, s tím, že původní samozřejmě vracet nemusím. 


Ty jsem měla v plánu si pořídit také už dlouho, mám doma jen klasické silné černé a občas se tyhle menší prostě hodí víc. Nemohu si stěžovat, plní svůj účel a jsou super. Taštička, ve které jsou se taky rozhodně hodí, zvlášť když i ty klasické tak snadno ztrácím :D


Celkově mohu říct, že jsem velmi mile překvapena a rozhodně bych tam nakoupila znovu. Co ale doporučuji je, si vždy projít recenze a fotky od ostatních, pro lepší představu toho, co vlastně dostanete. Měla jsem tedy možnost i zkusit, jak vypadá vrácení věcí, a to proběhlo naprosto v pořádku a v rámci prvního balíčku s věcmi, které chcete z objednávky vrátit, bylo vrácení zadarmo. Peníze dorazily tuším do týdne nebo deseti dnů, což je taková klasika. 

Kromě toho jsem si tedy vyzkoušela i kontaktování zákaznického servisu a tam jsem také neměla jediný problém. Odpověď dorazila druhý den a vyřízení také proběhlo k mé spokojenosti, paní byla velmi milá a nebyl jediný problém. 

Nákup tam vám tedy mohu doporučit, nicméně apeluji na to, abyste si objednali opravdu jen to, co unosíte nebo využijete. Ostatně, proč si čas od času neudělat i radost za méně peněz, a dost možná i lepší kvalitou než jiné obchody typu Zara, Primark, atd. Přeji vám hezké nakupování!

Znáte tento e-shop? Už jste v něm někdy nakupovali? 

Comments

  1. Tak to je mazec, na obchod Shein mi vyskakují pořád nějaké reklamy, a mají tam strašně krásné věci, které bych u nás asi nesehnala, ale zatím jsem neměla odvahu v něm nakoupit.
    Díky za tenhle článek a asi i popřemýšlím nákupem na té stránce. :)
    Jinak šaty vypadají fakt moc hezky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebála bych se, ale určitě bych přes to vždy ještě mrkla na recenze. Myslím ale, že zklamaná nebudeš!

      Vymazat
  2. Vybrala sis krásné věci😍 já mám z shein jedny letní šaty, které jsou uplně skvělé a dalších milion věcí mám pořád v košíku, ale právě vždycky čekám a přemýšlím, jestli to vážně potřebuju, protože taky nechci uplně fast fashion podporovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! ❤️ Tak to jsme dvě, mám v oblíbených další věci, ale nechci nic uspěchat.

      Vymazat
  3. Ty šaty, oboje, jsou boží!! A moc ti sluší!! :))) Já toto léto také objednávala poprvé a také jsem objednala šaty (krátké). A jsem stejně spokojená. Vše mi padlo, ceny byly fajn, dodání také. Materiál bych na dotek příjemný, akorát mám problém s tím, že se mi furt šaty při chůzi jakoby přilepovaly na nohy. :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát! ❤️😭
      Jsem ráda, že máme stejnou zkušenost. To lepení znám, občas se mi to u šatů děje, ale u těchto zrovna ne :)

      Vymazat
  4. Ty bílé dlouhé šatičky jsou moc pěkné a i ten bílý přehoz 🙂. Já s Sheinu objednávala zatím jen jednou, ze začátku jsem se dost bála, jak to celé proběhne, ale hlavně mě zajímala kvalita daného kousku. Když jsem si objednala letní šaty, také jsem byla překvapená, jak rychle dorazily (ještě dříve než udávali 🙈). S barvou i kvalitou jsem byla spokojená, jsou moc příjemné na nošení, jen bych možná brala o velikost menší (s tím vždy bojuju.. každý kousek oblečení mi sedne jinak 😄). S vrácením bohužel zkušenost nemám, ale zajímalo by mě jak to probíhá tady v ČR, u vás v UK to přeci jen bude jednodušší 🤗.

    OdpovědětVymazat
  5. Z She-in jsem zatím nic neobjednávala, ale určitě to mám v plánu - zvlášť když vidím takové krásné věci, které ti přišly! :) Ty růžové šatičky ti neskutečně sluší, dobře jsi zvolila! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Šaty ti strašně moc sluší :)! O e-shopu slyším poprvé. Je strašně fajn, že je obsluha příjemná a vrácení proběhlo bez komplikací. Určitě velké plus :)

    OdpovědětVymazat
  7. Barunko, zdravím. Všude o She-in čtu, i jsem se na e-shop dívala, ale žádnou zkušenost s ním nemám. Tvoje šaty se mě líbí a Tobě moc sluší. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné věci sis vybrala. E-shop poznám, ale ještě jsem u nich nenakupovala. Je skvělé, že jsi byla spokojená.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  9. Ty šaty i přehoz jsou boží! Já na sheinu brala jen nějaké drobnosti, riskla jsem ale i jeden top, který vypadal podle recenzí i fotek super, nicméně to opravdu byl kus hadru a ani se nedal použít na vytření podlahy, takže za mě zatím zklamání. Myslím, že na to musí mít člověk prostě štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  10. SHEIN znám, ale nikdy jsem z něj neobjednávala.. Upřímně mě neláká z něj objednávat, nechce se mi tento e-shopech podporovat :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Já obchod vůbec neznám :D. Tyjo, ty šaty ti moc sluší! :O Je dobře, že jsou i kvalitní :).

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem se teď po dlouhé době také odhodlala objednat a moc mile mě to překvapilo. Objednávala jsem 2 šaty na svatbu a oboje jsou perfektní a určitě je vynosím :) Ty šatičky ti moc sluší! Jen škoda, že už léto končí :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  13. Já už na e-shopu nakupovala tolikrát a pořád si tam vybírám další a další kousky. Za mě poměr cena - kvalita, super :)

    OdpovědětVymazat
  14. Šaty jsou pohádkové a skvěle v nich vynikne tvoje postava! Jsem mile překvapená použitým materiálem, čekala bych spíše polyester. I ten bílý přehoz na plavky je super. Věřím, že nakoupit lze krásné věci i zalevno, sama jsem jako student objednávala na eBay a podobně. Mám ale podobnou zkušenost, že je třeba mnohem více načítat recenze a řešit obchodní podmínky, dobu dodání... Například to vrácení zdarma je u čínských obchodů spíše vzácností.

    OdpovědětVymazat
  15. Já se do Shein stále neodhodlala. Podobně jako ty už jsem ty stránky projíýžděla spoustukrát, naházela dokonce i věci do košíku, ale nikdy jsem neměla odvahu objednat. Nevěděla jsem, jak dlouho na věci budu čekat, abych nemusela platit clo a jaká to bude kvalita. Všechny recenze se liší.. někdo je spokojený vždy, někdo pouze občas, takže asi záleží i na štěstí na kousky. Já objednávala jeden rok plavky z Zafulu a tam jsem byla také upřímně překvapená, jak super jsou.
    Ten tvůj přehoz se mi líbí moc! Šaty teda nejsou absolutně můj vkus, ale sedí ti pěkně. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ty šaty jsou naprosto perfektní! Krásně ti sedí! Hodně lidí jsou z nákupu ze Shein spokojený, já dost váhám, tak uvidím, kdy od nich něco vyzkouším. :)

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  17. Ešte som z neho noebjednávala, no musím povedať, že tie šaty (oboje) vyzerajú úžasne! Veľmi ti pristanú :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  18. O tomto čínském eshopu sjem také už několikrát slyšela a nikdy si nic ale neobjednala. A teda jako říkám: woooooow!! Tak ty šaty? Ty jsou naprosto dokonalý! A hlavně ti strašně moc sluší. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Shein mám moc ráda. Nekupovala jsem tam jenom oblečení, ale i doplňky do bytu a paráda. Rozhodně lepší než Wish nebo Aliexpress. Šaty jsou moc krásné :-) A hodně moc se mi líbí ten přehoz přes plavky, že mě to nenapadlo před dovolenou! Přitom jsem jej sháněla :/ :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Všechny věci které jsi si objednala se mi moc líbí. A moc hezky napsaný článek. Je fajn vědět takovou upřímnou recenzi k produktům i k obchodu celkově. Jinak já obchod již znám a jednou jsem v něm nakupovala a také jsem byla celkem spokojená. Ale recenze si tedy pročítám. S reklamací zkušenosti nemám, ale toho bych se v rámci ČR tedy asi taky obávala, zda to bude tak snadné. Mně jediné co dělá problém je vyznat se v, určit a opravdu zvolit správnou velikost. Ale to mi dělá problém v úplně všech online obchodech. A proto bohužel moc online nenakupuji, jelikož se bojím právě tohoto. I když se mi již líbilo moc věcí. Jenže už jsem takto párkrát fakt dopadla blbě, a to si ty velikostní tabulky procházím. Ale nějak to s nimi a mým měřením (které už jsem dělala i podle návodu) asi neumím nebo nevím. A nevím už moc jak si s tím poradit, ale ráda bych za to byla. Online je totiž až moc fajn kousků. Ale zase aspoň šetřím no. :/ :D :)
    Katie S.
    (https://kulturnicek.blogspot.com/)

    OdpovědětVymazat
  21. Věci, které sis vybrala vypadají moc hezky. SHEIN já osobně mám moc ráda. Překvapilo mě, jak rychle doručují, a opravdu hodně mě překvapila kvalita! Plavky za pár korun, plavky, které mi tady u nás prostě nesedly, ale z shein úplně krásně. Jako shein prostě pro mě topovka!

    OdpovědětVymazat
  22. Moc pěkně napsaný článek a naprosto nádherné věci sis pořídila ♥ Ten přehoz přes plavky je luxusní 😍 Obchod znám a znám i pár lidí, co v něm nakupují, ale sama jsem se zatím spíš zdráhala (vždy se bojím, jak to dopadne s velikostma a to i s použitím těch jejich tabulek). No myslím, že to tam budu muset trochu omrknout, protože ty věci jsou fakt super :D

    OdpovědětVymazat
  23. Dobrý den, já takovou dobrou zkušenost nemám. Nic mi nesedí.Chtěla bych se zeptat, píšete..vrácení zdarma. Jak prosím postupovat? A prý nelze vrátit plavky. Je to tak? Pokud někdo můžete, pošlete mi prosím postup vrácení. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  24. Zajímavě psaný článek

    OdpovědětVymazat
  25. Také jsem se zamilovala do šatů a dokonce v mojí velikosti, objednala, zaplatila a do týdne jsou doma. Trošku těsnější, ale super materiál

    OdpovědětVymazat
  26. Dobrý den, nakupuji zde skoro pravidelně. Jsem s Sheinem nadmíru spokojená. Sem tam se spletu ve velikosti /vždy větší/, ale nevracím, mám komu předat. Kdysi jsem nakupovala v AliExpressu, ale Shein se mi zdá lepší. Objednávku mám většinou kolem 1000,- Kč a těším se, až mi zboží dorazí. Dnes jsem dokonce udělala objednávku pro manžela na krásné sportovní triko, tak jsem zvědavá, hlavně jestli jsem se strefila do velikosti. Obchod skutečně každému doporučuji. Materiál byl vždy kvalitní a šití nikde žádná niť. Myslím si, že snad mají někde v Evropě pobočku, protože zboží přijde vždy do 14 ti dnů. Clo jsem nikdy neplatila, tak snad to nebude změněno!

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den,
    má prosím někdo zkušenosti s reklamací u SHEIN? DPD ztratilo mou zaplacenou zásilku od SHEIN a DPD tvrdí, že se mám na SHEIN obrátit a podat reklamaci. Že prý si má SHEIN uplatnit reklamaci u DPD. Kontakt na SHEIN bohužel není, nevím kam podat reklamaci, obzvlášť když moji zásilku vede SHEIN jako doručenou. U vyzvednutí jsem totiž použila kód, ale Alzabox byl prázdný. Paní z DPD řekla, že kurýr špatně manipuloval se zásilkou a proto byl kód přidělený. Je pro mně záhadný, že po otevření boxu se zásilka zapsala jako doručená, i když v ní nic nebylo. To se mi ještě nestalo. Dá mi někdo nějakou radu?Děkuji

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤