Můj aktuální wishlist

středa 28. července 2021

Krásný den! ♥
Dnes pro vás mám spíše odpočinkový článek s několika materiálními věcmi, které mám v plánu si v dohledné době pořídit, anebo už jsem si je i objednala a jsou na cestě ke mě. 




1. Kniha Hand Luggage Only: Great Britain: Na známý travel blog těchto dvou cestovatelů jsem narazila před několika lety a ráda je sleduji i na instagramu, kde najdete tipy ohledně cestování a zajímavých destinací z celého světa. Když jsem se na začátku tohoto roku dozvěděla, že budou vydávat vlastní knihu s tipy na cestování po Anglii, hned jsem zpozorněla. Nákupy knih vždy zvažuji, a snažím se nekupovat jich příliš mnoho, ale co se týče UK, tipů není nikdy dost a navíc v těchto typech knih miluji i jen listovat. Kniha mi dorazila teď v sobotu a je moc krásná, se spoustou neotřelých tipů. Moc se těším, až najdu chvilku a budu se moc více začíst. 

2. Šicí stroj: V hlavě mám koupi šicího stroje už několik let, ale až letos jsem se rozhodla, že si ho chci opravdu pořídit a naučit se šít. Často bych ho ocenila na drobnější opravy a šití doma, ale moc ráda bych se s ním opravdu naučila a začala si šít i vlastní oblečení. V posledních letech mám totiž velký problém najít oblečení, které by se mi líbilo, a nedej bože aby zároveň bylo i z kvalitních materiálů a za normální peníze. (Plus budu i ráda, že nebudu muset podporovat fast fashion) To je ale otázka vzdálenější budoucnosti. Když kupuji takové dražší věci, dávám si vždy načas s výběrem, takže opravdu nespěchám, dělám si průzkum, čtu recenze a koukám na youtube videa. Kdo ví, třeba ještě letos. A jestli šijete a máte pro mě nějaký tip, klidně mi ho napiště do komentářů!

3. Kvalitní šperky s drahými kameny:  od mala mám hrozně ráda kameny všeho druhu, a v poslední době se mi velmi líbí tyto šperky s drahými kameny. Moc ráda bych si už delší dobu pořídila nějaký řetízek se znamením zvěrokruhu, zatím jsem ale nenašla úplně ten pravý, ráda bych zlato nebo něco, co opravdu vydrží, zatím je tento jediný, který jsem našla. Ručně vyráběný prstýnek s růženínem jsem našla na etsy, kde mají spoustu krásných dostupných šperků, ten si asi pořídím k narozeninám. 

4. La Roche-Posay Anthelios Ultra-Light Invisible Fluid SPF50+: Letos si také dávám více záležet na mojí skin rutině a konečně jsem začala denně používat SPF ochranu. Aktuálně používám krém od Too Faced, ale ráda bych vyzkoušela tento, má skvělé recenze a je doporučovaný i dermatology. Můžu prozradit, že jsem už chytila i akci a mám ho doma, víc vám určitě prozradím v jiném článku. 

5. Skener na negativy/fotky: Pokud mě čtete delší dobu, určitě si pamatuje na článek, kde jsem vám ukazovala, jaké fotky jsem nafotila na film ve 40 let starém fotoaparátu. Fotografování mě prostě baví ve všech ohledech, a film má pro mě neskutečné kouzlo. Jeho cena i vyvolání nestojí zrovna málo, a tak bych ráda investovala do další dražší mašinky, a to do kvalitního skeneru na negativy, který v podstatě slouží k tomu, aby vám z negativu udělal digitální fotografii. V delším časovém úseku by mi to dost ušetřilo, navíc bych si fotky mohla kdykoliv sama znovu naskenovat do PC (negativy si schovávám), a dá se použít i na kvalitní skenování klasických fotek. Za lepší skener je cena samozřejmě vyšší, a tak ani tento nákup nechci uspěchat, ale hlavně dobře vybrat. 

6. Větší a menší cestovní šperkovnice: Společně s nákupem kvalitnějších šperků bych si ráda pořídila i šperkovnici. Jednu menší na bezpečné uložení při cestování, které jsem ve velkém opět našla i na etsy, kde vám je i personalizují, druhou, větší, na hezké uskladnění doma. Zatím jsem nenašla přesně to, co bych úplně chtěla, nejvíce se mi líbily ty ve stylu, který najdete na fotkách. 

7. Šaty: Tyhle šaty jsem spatřila na instagramu, a okamžitě se zamilovala. Přesně tento styl úplně miluji, takže jsem je začala hledat a zjistila jsem, že jsou teď velmi populární, a našla jsem je rovnou na několika stránkách. Nakonec jsem se rozhodla poprvé zkusit známý obchod SHEIN, kde na ně byly hezké recenze, spousta fotek a nejrychlejší doručení. Dost těžké bylo odhadnout velikost, jelikož názory se velmi lišily, ale mají vrácení zdarma, a tak v případě, že se mi nebude pozdávat kvalita nebo velikost, tak je vrátím a objednám si dražší originál. Objednala jsem si s tím ještě pár dalších kousků, chtěli byste článek? 


Doufám, že vás i takový článek bavil, a budu ráda, když mi povíte, po čem právě teď toužíte vy ♥︎

Comments

  1. Teď je asi největší položkou na mým wishlistu nový notebook na vejšku. A pak taky tripod, abych si mohla zaznamenávat všechno z Irska!

    OdpovědětVymazat
  2. Ty šaty jsou boží. :)) A určitě dej článek. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Barunko ahojky, Tvůj wishlist se mě líbí, nejvíce prstýnek. Růženín mám taky ráda, mám z něho náramky a často je nosím. Po čem toužím právě teď já ? Z materiálních věcí po lněném ložním povlečení, to už mám na svém seznamu v hlavě hodně dávno. To si určitě brzy pořídím, len je úžasný materiál, oblíbila jsem si lněné oblečení. P.S. Žijeme jen jednou...Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Také u knih hodně přemýšlím, jestli si je koupím. Vždycky se prvně kouknu do knihovny, jestli ji tam nemají. To člověka tolik nebolí, když se mu tolik nelíbí, je přeci půjčená :D. Když nějaké nejsou v knihovně, buď počkám, až je tam budou mít, nebo si knížky koupím :) ale jak říkám, prvně vždycky koukám v knihovně :)
    Šperky jsou moc hezké, určitě ti budou slušet :)
    Ty šaty jsou naprosto úžasné! Určitě ti budou moc slušet :) ano, ráda uvítám článek s dalšími kousky :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
  5. Posledné mesiace som po šijacom stroji začala túžiť i ja, ale uvidíme, či sa dostanem k tomu si ho aj kúpiť 😅

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Avokádový chlebík — s paradajkami, broskyňou alebo s cícerom

    OdpovědětVymazat
  6. Ty šaty jsou moc pěkné! Obchod Shein znám a znám i lidi, kteří z něj objednávali, ale sama jsem zatím nezkusila, i když mě to začíná dost lákat. Článek se všemi nakoupenými kousky bych určitě brala, i s celkovými zkušenostmi, např. jak dlouho bude trvat doručení a podobně ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Tie šaty sú krásne! Tiež som už veľa podobných videla, predovšetkým teda na Instagrame :) Skvelý wishlist!

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  8. Šicí stroj jsem si pořídila asi před měsícem, ale na stávajícím maličkém bytě na něj nemám moc prostor, tak jsem jej ještě nerozdělala. Jsem zvědavá, jak mi šití půjde - určitě časem sepíšu článek se začátky. Kamarádka se zbavovala svého běžného stroje a kupovala technický, tak jsem se chopila příležitosti a krásný jen pár let starý Singer od ní odkoupila, jinak bych po stroji pokukovala, dokud se nepřestěhuji někam, kde na něj bude místo. Teď už mám doma vysrážené látky a doplňky, jen se do šití konečně pustit. :)

    Jsem zvědavá, který ze snů si splníš jako další. Ty šaty jsou velmi zajímavé!

    OdpovědětVymazat
  9. Baru, držím palce, aby se ti to nejdříve vše splnilo z tvého wishlistu 🤗. Článek byl moc pěkný, takový oddechový a těším se zas na další 🙈. Já momentálně toužím po novém foťáku, ten který máš ty 🙂. Pokukuji po něm už nějakou dobu a včera jsem měla možnost si ho vyzkoušet na živo od kamarádky. Bože to je taková změna! Tak snad si brzy taky udělám radost 😊.

    OdpovědětVymazat
  10. Šicí stroj jsem si přála k Vánocům 2019 a bylo to super rozhodnutí :) S výběrem úplně neporadím, já šla do obchůdku, který se věnuje šití a ručním pracím, řekla jim představu, rozpočet a společně jsme nějaký vybrali :) Určitě bych se ráda podívala na haul ze shein, také přemýšlím o své první objednávce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  11. Skener negativů potřebuji nutně taky! A obdivuji ten možný plán do budoucna šít si vlastní oblečení. Taky bych to ráda zkusila, šicí stroj používám spíš jen na drobné opravy nebo naposledy na domácí odličovací tampónky, jinak mi přijde že jsem na to úplně levá. :D Jinak super článek, wishlisty druhých mě fakt ba!

    E | Ve znamení býka

    OdpovědětVymazat
  12. Přeji ti, aby se ti podařilo pořídit si vše, co si přeješ! Nějaké šaty bych také potřebovala, ale poslední dobou mi bohužel přijde, že letní počasí je tu a tam. :D

    OdpovědětVymazat
  13. To vypadá všechno super, ta knížka vypadá super a kdybych ještě byla v UK, koupím si jí taky. A ty šaty? Totálně je na tobě vidím!:D

    OdpovědětVymazat
  14. Ten šijací stroj chcem už aj ja niekoľko rokov. A celý wishlist je super.

    AKO NA GÉLOVÉ NECHTY U SEBA DOMA

    OdpovědětVymazat
  15. To je hezké, ty šaty jsou parádní! Moje babičky i mamka umí šít, ale já ne a bojím se, že bych si přišila prst :D Když tak nad tím přemýšlím, nevím, co bych si přála... teď jsem si koupila nový notebook :)

    OdpovědětVymazat
  16. Šicí stroj je moc fajn věcička, šiju moc ráda, hlavně tedy v zimě :)

    OdpovědětVymazat
  17. Moc pěkný článek! :) Já si už zas přes rok říkám, že se musím s babičkou domluvit, ať mě na tom šicím stroji naučí :D.

    OdpovědětVymazat
  18. Tak tie šaty sú nádherné a určite si veľmi rada prečítam článok s nákupmi zo SHEIN :) Už dlhšie premýšľam, že si odtiaľ tiež niečo objednám, tak by som sa inšpirovala :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Baru,
    skvělý článek. Moc se mi líbí ty dlouhé šaty a taky prstýnek, jsem moc zvědavá, co tedy seženeš. Já bych si chtěla pořídit nějaké pěkné dlouhé visací náušnice a uvažuji nad nějakou dražší značkovou kabelkou. Z těch technických věcí si chci koupit nový toastovač, soda stream a domácí pekárnu. Myslím si, že ty poslední dva produkty určitě využiji, protože pořád kupuji vodu v lahvi (mám bublinky ráda) a hodně mě baví pečení.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Ty šaty jsou dokonalé! Jsem zvědavá co na ně řekneš, až ti přijdou, ten web mě totiž hodně láká. Jinak šperkovnici mám taky na listu :) Přeji ti aby se ti hmotné přání vyplnili ♥

    ABOUT MAI LIFE

    OdpovědětVymazat
  22. Šicí stroj.... zajímavá věcička na wishlistu... i když, ono to není tak staromódní, jak se může zdát. :)
    I moje spolužačka z vysoké si pořídila novodobý šicí stroj a šije si pěkné šaty :)
    Šatičky i šperky vypadají pěkně :)

    OdpovědětVymazat
  23. Já mám v plánu si pořídit pouzdro na foťák a jinak mě teď momentálně nic nenapadá, protože kabelku už mám koupenou, co jsem chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  24. Držím palce s tím předsevzetím ohledně šití. Pro mě je to velká neznámá a navíc jsem v manuálních věcech hrozně nešikovná, takže nic pro mě, ale strašně obdivuji, když to někdo vážně umí. Tak se těším až třeba jednou uvidíme na blogu nějaké výtvory. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Přeji ti aby se všechny sny splnily a koupila si to, po čem tvé srdce touží. Umět šít, tak šicí stroj by mě také potěšil. Šaty jsou nádherné a na ty cestovatelé se hned podívám :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤