8x netradiční valentýnské tipy na filmy

čtvrtek 11. února 2021

Krásný den moji drazí čtenáři
Minulý článek s tipy na filmy vzbudil docela úspěch, hlavně proto, že jsem sdílela tipy na filmy, které nenajdete úplně na každém druhém blogu. Já filmy miluji a miluji hlavně právě ty, které nejsou úplně známé. Pokud jste nečetli předchozí článek, najdete ho ZDE

A protože se nám blíží Valentýn, rozhodla jsem se sdílet filmy s tématikou lásky a vztahů, a to jak klasické romantické, tak i ty netradiční, které já osobně mám o trochu raději, a vždy mě dojmou třeba smutné konce, nebo filmy, které ukazují i jinou než klasickou romatickou lásku. Doufám, že se Vám budou líbit a užijete si je, ať už s přítelem, kamarádkou nebo sami! Připravte si něco dobrého a jdeme na to!

Po kliknutí na název filmu se dostanete na jeho profil na CSFD. 

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)



(zdroj obrázku: ceskatelevize.cz)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů, podle mě ideální do únorového pošmourna. Kate Winslet měnící barvy vlasů jako ponožky a Jim Carrey v pro něj netradiční a celkem vážné roli. Ti dva tvoří náš ústřední pár, který spolu chvíli randí, pak to ale nejde úplně pohádkově a Joel zjistí, že si jeho milá Clementine nechala vymazat všechny vzpomínky na něj. V tom naštvání se Joel rozhodne si je také nechat vymazat, ale uprostřed výmazu si to rozmyslí... Děj se odehrává v několika časových rovinách, které se hodně míchají. Sledujte tedy pozorně, abyste film pochopili.




(zdroj obrázku: kfilmu.net)

Tohle bude asi jediná klasická romantika tady. Film bych si asi sama nepustila, ale běžel v TV když mi nebylo dobře a já mohla jen ležet a koukat se, ale nakonec jsem byla velmi příjemně překvapená. Ve filmu sledujeme dva životní osudy dvou párů, každý v jiném roce. Ukazuje, že ve vztahu je třeba mnoho práce, porozumění a ústupky, pokud chceme, aby fungoval.



(zdroj obrázku: ceskatelevize.cz)

Opět Kate Winslet a film natočený podle knihy, kterou jsem si vytáhla u maturity. Michaelovi se udělá zle a seznámí se díky tomu s třicátnicí Hannou, se kterou pak chvíli udržuje milostný poměr. Ta jednoho dne zničehonic zmizí a on se s ní setkává znovu, po letech, u soudu, kde je jako student práv divákem. Jde o proces s válečnými zločinci a on si brzy začne uvědomovat, že má v ruce něco, co může celý případ změnit, ale nemůže to říct....



(zdroj obrázku: ceskatelevize.cz)

Kate Winslet potřetí (kdo by to řekl, že je to má nejoblíbenější herečka?😅) Adele žije sama se synem a spíše se stará on o ni než ona o něj. Jednoho dne se vydají do supermarketu pro zásoby a tam se nedobrovolně seznámí s uprchlým trestancem, který je donutí, aby se u nich mohl ukrýt. Postupně se poznávají a objevuje se šance na lásku, která se pro ně oba zdála už navždy ztracená. Může ale takový vztah vydržet déle než jeden prodloužený víkend?



(zdroj obrázku: totalfilm.cz)

Klasická romantika dvou lidí, z nichž každý na svět pohlíží úplně jinak. Jak už to tak bývá, to krásné netrvá věčně a potom přichází hořké prozření. A někdy můžeme zjistit, že naše vnímání světa je úplně jiné, než jaká je nakonec pravda...



(zdroj obrázku: tv-archiv.sk)

Krásný film, který jsem viděla nedávno, pojednává o adoptovaném chlapci a jeho vztahu k muži, jehož žena si ho adoptovala, ale bohužel téměř ihned poté zemřela. Ti dva se spolu vydají na dobrodružství, kde musí spojit své síly a poznat díky tomu lásku, o které si mysleli, že ji nepotřebují. 




(zdroj obrázku: mirandomreviews.com)

Alan Rickman, Natasha Richardson, Josh Hartnett, Bill Nighty.... Musím vůbec říkat víc? Opět jeden z mých oblíbených snímků. Odehrává se okolo kadeřnické soutěže, kam svou rozpadlou rodinu přihlásí žena, jež kdysi před velkým finále utekla s modelkou na účesy svého muže. Skvělá hudba, atmosféra i vtip. A samozřejmě trocha romantiky. 



(zdroj obrázku: andymckendry.files.wordpress.com)

Film odehrávající se v nedaleké budoucnosti, ukazuje zajímavou myšlenku, která možná ani naší generaci není tak vzdálená. Osamělý a citlivý muž Theodore si jednou donese domů nový operační systém, který je téměř jako živá bytost... Téměř protože nemá hmotnou formu. Ale je fyzické tělo potřebné k tomu, aby se člověk zamiloval?


To jsou mé dnešní tipy a několik mých oblíbených filmů. Doufám, že si jejich sledování užijete a budu ráda, když mi přijdete napsat, jak se vám líbily! Užijte si hezkého Valentýna, ať už ho slavíte nebo ne! 

Jaký by byl váš film na pomyslném seznamu alá Valentýn?

Comments

  1. oooch valentínskych filmov je strašne veľa, ja hlavne milujem tie klasické americké love story komédie :) ale momentálne som si spomenula vďaka tvojmu príspevku na predčítača :) bol to skvelý film, pozriem si ho znovu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy. Žádný z těchto filmů jsem neviděla, ale na první pohled mě zaujala ta Nejdelší jízda. :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, tohle je článek přímo pro mě, protože já si na Valentýna koupim pizzu, lahev vína, kapesníky a přesně u podobných filmů ho přečkám :D Ze zmíněných jsem neviděla ani jeden, ale nejvíc mě zaujal film Nejdelší jízda :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek, já viděla jen tu Nejdelší jízdu a už několikrát, je to strašně dojemné. :) Kéž by taková láska a vztahy byly všude.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Hon na pačlověky jsem kdysi viděla, krásný film ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za tipy, na ten první jdeme hned s přítelem koukat :).

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé tipy. Mě hodně zaujal Prodloužený víkend. Tuším jsem ho ještě neviděla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  8. Tyto filmové články jsou super, jak ten předchozí, tak i ten dnešní. Věčný svit neposkvrněné mysli patří taky mezi mé oblíbené filmy, opravdu netradiční pohled na vztahy. O filmu Předčítač jsem již slyšela, ale stále se na něj nepodívala, měla bych to napravit. Docela zajímavě vypadá Výchozí bod a mám pocit, že jsem o tomto filmu už kdysi slyšela. A také o filmu Hon na pačlověky jsem již slyšela, také se na něj chystám. Film Her jsem viděla a bohužel mě neoslovil tak, jak ostatní. Pokud bych měla vytvořit Valentýnský seznam filmů já, tak by se na něm určitě objevil film Romeo + Juliet (1996) a The Curious Case of Benjamin Button (2008) :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nevidela som ani jeden film, ale ako taký pohodový film na večer ma zaujal Prodloužený víkend; a o Her som zatiaľ nepočula a vyzerá to veľmi zaujímavo, takže aj na ten sa určite pozriem 😊

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK — "Krása" řezaných květin a co se za ní skrývá

    OdpovědětVymazat
  10. Mně zrovna dal přítel za úkol, abych vybrala nějaký film, který si zítra pustíme :D Takže děkuju za tipy, protože sama jsem byla úplně zoufalá a bez nápadu ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Vďaka za skvelé tipy, niečo z toho si určite vyberieme. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Hlásím se do fanklubu Kate Winslet! A zaujalo mě tu pár dalších filmů, určitě si něco z toho pustíme :)

    OdpovědětVymazat
  13. Her jsem viděla snad 3x a pokaždé mě ten film dostane. Je až mrazivé, jak lidské city dokáží fungovat i na tak abstraktní úrovni.
    Díky za tipy, opět jsem většinu neznala. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Za mě na Valentýna má nejoblíbenější Amélie z Montmartru. ❤ Z tvého výběru mě zaujal nejvíce Předčítač. Historická dramata mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  15. Skvelé filmy. Z tvojich tipov poznám iba Her, čo sme pozerali s priateľom a je to krásny film.

    xxAlexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám taky moc ráda málo známé filmy, třeba takhle na doporučení od někoho, protože jsem zatím často narazila na málo známé filmy ale šlo vážně o hrozné braky :-) Pro mě z tohoto tvého výpisu by byla asi topka - Nejdelší jízda :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Barborko, tak jsem si Tě úplně náhodně vypídila, jak by řekla Pipi dlouhá punčocha. Valentýna neslavíme, ale děkuju za nabídky filmů. Určitě něco vyberu a ráda se podívám. S pozdravem Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Ani jeden film neznám, tak to mě překvapilo. Je super, že jsi s námi sdílela i neprofláknuté filmy, super, děkuju! :) My se na Valentýna koukali na film, ale nebylo to primárně romatické :D Ale nějaká láska tam byla taky :) Byli to Bohové Egypta nebo něco takového, hodně se mi ty názvy s bohama pletou... :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  19. Ani jeden jsem neviděla, ale určitě to napravím! Super tipy:)

    OdpovědětVymazat
  20. Tyhle typy na filmy se hodí vždy a nejen na Valentýna. Já jsem některé z těchto filmů neviděla, tak určitě moc děkuji a aspoň mám co dělat v době karantény. :) :D

    OdpovědětVymazat
  21. Myslím, že ani jeden z týchto filmov som ešte nevidela, ale ten Her si určite pozriem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  22. Já romantické filmy sice moc nemusím, ale jako oddychovka určitě nebudou špatné! Teď jsem doma v karanténě, takže určitě na nějaký mrknu. :))

    OdpovědětVymazat
  23. Když jsem četla jméno Josh Hartnett, tak jsem si hned vzpomněla na film Wicker Park. Už si ho pamatuji matně, ale bylo to i docela děsivé, protože tam velkou roli hrál stalking. :D

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤