Náš první Štědrý večer v Anglii

sobota 2. ledna 2021

Zdravím Vás opět u nového článku
Přes Vánoce jsem si dala trochu pauzu, tak to tu teď ještě bude trošku vánoční, snad vám tím alespoň maličko rozzářím ty šedivé lednové dny.

Kdo mě sleduje na instagramu, tak už asi vše ví. Od září jsme řešili cestu na Vánoce domů, pak asi v polovině listopadu jsme uprostřed karantény koupili za super cenu letenky, a od té doby jsme problémy s tím spojené řešili v podstatě denně. Jak se měnila všechna pravidla a další věci, asi 6x jsme měnily termíny i místa na testy, řešili jsme hlídání morčátka, řešili jsme dárky tak, aby jsme s nimi mohli letět, koupili další kufr, parkování na letišti, atd. Když si představím, kolik času a peněz jsme do toho vložili... Naneštěstí několik hodin před naším odletem naše skvělá česká, a několik dalších vlád oznámili, že díky nové mutaci covidu, se ruší všechny lety z Velké Británie.

To, že vůbec nešlo o mutaci, ale jen o politické machinace okolo brexitu, je nyní více než jasné. Asi tedy ani nemusím psát, kolik slz mě to stálo a nebýt mého přítele, neměla jsem chuť cokoliv slavit. Vše bylo připraveno, zařízeno, my tady měli prázdnou ledničku, naopak táta nám doma uklidil, nakoupil a navzájem jsme pro sebe měli připravených několik překvapení. V tu chvíli nám ale nezbývalo nic, než sebrat poslední síly a začít zařizovat naše první Vánoce v Anglii.













První, co jsme se snažili sehnat, byl stromek. Na to vše tu dva dny před Vánoci už je pozdě, objeli jsme tedy dvě místa, kde už nic neměli a cestou ke třetímu jsme našli ceduli s dalším místem se stromky, a tam jsme konečně našli ten náš. Ozdoby a další věci jsme pak objížděli další dva dny, všude jen pár posledních věcí ve slevách, ale i přes to vše jsme dali nakonec dohromady krásný stromek, a sehnali jsme i vše na štědrovečerní večeři. 

Na Štědrý den ráno jsem si zacvičila, pak jsme si s přítelem dali domácí vánočku a čaj a koukali na pohádky. Odpoledne jsem se trochu upravila a šli jsme na menší procházku po okolí, kde jsme příjemně vymrzli. No a doma jsme si pak už jen zapálili svíčky a františka, fotili se, a když už nám pořádně začalo kručet v břichu, dali jsme se do přípravy večeře. Udělali jsme si kuřecí vývar a pak klasicky salát a řízek















Nakonec jsme měli krásné Vánoce a i celé svátky, i když to samozřejmě nebylo jako doma a rodina mi moc chyběla. Měli jsme vcelku dlouhé volno, byla to po hodně dlouhé době chvíle, kdy jsme si opravdu pořádně odpočinuli a nemuseli nic dělat. Když jsme doma v Česku, tak toho máme obvykle tolik, že to jsou spíše dostihy, což je super a člověk je doma a s blízkými a nějaké věci vyřešit musí, ale odpočinek to úplně není a i ten je potřeba. Také jsem ráda, že jsem mohla být se svojí malou chlupatou princeznou, měla jsem hrůzu, že od ní budu tak dlouho. Jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. 

Doufám, že jste měli krásné Vánoce i Silvestr, že jste nabrali síly do nového roku a že i přes to vše, co se teď děje, do něj vstupujete s chutí!

Comments

  1. Už jsem fotky viděla na instagramu, ale stejně jsem ráda, žes to ještě takhle shrnula. My to letos měli podobně - první Vánoce sami, v zahraničí a bez rodiny. A taky nedobrovolně. Ale co se dá dělat. Nakonec to bylo hezké, ne tedy moc vánoční, ale zkrátka hezké. Byli jsme spolu, koukali jsme na filmy, hráli hry, četli, jedli, šli se projít... Mám pocit, že čím víc toho spolu prožijeme (těchhle nelehkých chvil), tím silnější vlastně jsme.. :)

    Mějte se krásně, opatrujte se a snad se brzy podíváme všichni do ČR za rodinami. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Z fotek vůbec není poznat, že jste vše řešili takto narychlo a v posmutnělé náladě. Už když jsi psala o strastech s plánováním Vánoc, tušila jsem, co je na vině... Jedna kamarádka stihla odletět den před zrušením letů, druhá zůstala uvězněná ve Skotsku úplně sama. Doufám, že byly Vánoce pro vás přesto krásné a že se za rodinami podíváte brzy při jiné příležitosti :).

    OdpovědětVymazat
  3. Z fotek vůbec není poznat, že jste vše řešili takto narychlo a v posmutnělé náladě. Už když jsi psala o strastech s plánováním Vánoc, tušila jsem, co je na vině... Jedna kamarádka stihla odletět den před zrušením letů, druhá zůstala uvězněná ve Skotsku úplně sama. Doufám, že byly Vánoce pro vás přesto krásné a že se za rodinami podíváte brzy při jiné příležitosti :).

    OdpovědětVymazat
  4. Mrzí mě, že jsi měla předvánoční čas tak zkomplikovaný, ale věřím, že i tak sis Vánoce nakonec užila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  5. I přes to všechno jste si udělali nádherné Vánoce. Máte i krásný stromeček a snad si chvilky s rodinou užijete jindy. Taky bych si už přála, aby se všechno vrátilo do normálu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Moc mě mrzí, že vám to naše vláda na poslední chvíli takhle zrušila. Když jsem ty opatření a zrušené lety viděla, hned jsem si vzpomněla, jaká zoufalost popadla na jaře při prvním zavření hranic mě, když jsem si uvědomila, že se nemůžu vidět s přítelem bůhví jak dlouho.
    Jsem ráda, že jste si udělali hezké Vánoce i ve dvou a ten stromek se vážně moc povedl! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc se mi líbí váš stromeček a ozdoby :) Obdivuju, že jste nafotili tolik fotek, já na to asbolutně nemám nervy! S přítelem jsme vyfotili celkem tři a jako vždycky se nedívám do foťáku...

    Zrušenou cestu vám absolutně nezávidím. Je ale super, že jste posbírali všechny síly a nakonec jste Vánoce oslavili i tak!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj,
    předně bych ti chtěla popřát vše nejlepší do nového roku a doufám, že se brzy situace nejen ohledně cestování zlepší. Jsem moc ráda, že na tom všem, co nevyšlo, dokážeš najít i pozitiva, to je asi nejdůležitější. Vánoční fotky se podle mě moc povedly a fakt se mi líbí tvoje vlasy:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Měli jste koukám opravdu povedený Štědrý den a nemůžu se vynadívat na váš stromeček - je naprosto nádherný! :) I dárečky jsou krásně zabalené, jen mě za vás mrzí, že jste se nemohli dostat zpět do ČR. I tak jste si ale Vánoce jistě užili. :)

    OdpovědětVymazat
  10. To muselo byť super! Ten stromček je krásny! Veľmi sa mi páčia aj darčeky, ako sú zabalené! Jednoducho super❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat
  11. Z těch fotek dýchá tak nádherná atmosféra :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jé, máte nádherně ozdobený stromeček! A ta fotka s prskavkou je fakt bombastická a povedená - moc se mi líbí!

    OdpovědětVymazat
  13. Jééj kolko darčekov, nádherný stromček ste mali aj ty xmas outfit :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tyjo, tak to by mě taky klepla pepka. Člověk si všechno zařídí a nakonec toto... Měli jste teda štěstí, že se vám vše podařilo za takovou krátkou dobu sehnat :) Určitě jste si je moc užili ♥ A dárečků jste tedy měli opravdu požehnaně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤