13 tipů na neokoukané vánoční dárky

neděle 6. prosince 2020

Krásný den vám přeji! A dnes mám článek hlavně pro ty, kteří ještě nemají dárky k Vánocům. Rozhodla jsem se vám totiž sepsat pár tipů na dárky pro vaše blízké a kamarády. Myslím si, že klasiku jako parfém, poukázku nebo svíčku najdete jako tip asi všude, takže jsem se snažila vymyslet dárky, které nejsou tak úplně běžné. Navíc některé z nich sama mám, anebo jsem je i někomu darovala. 

U každého odstavce najdete růžově podtržený text, pod kterými dané produkty najdete. Spoustu z nich ale můžete najít i kdekoliv jinde. ŽÁDNÝ z produktů není sponzorovaný.



V kosmetice hned po řasence nedám dopustit na rtěnky. Přesněji řečeno hlavně ty rudé. Když jsem na stránkách Dioru našla, že na Vánoce dělají speciální vánoční edici s vločkami, které jsou do rtěnky vyražené, zamilovala jsem se. Pak jsem ale zjistila, že mimo to vám na obal rtěnky zdarma vygravírují jméno, věnování nebo cokoliv jiného si budete přát. 

Kromě toho, jsem já sama v létě na jejich stránkách objednávala a z balení a celkově servisu jsem byla naprosto nadšená, stejně jako přítel, pro kterého jsem objednávala. Balení je opravdu naprosto luxusní, k objednávce si můžete vybrat z několika vzorků, doručení bylo zdarma a za dva dny po objednání, a to vše zadarmo. Kromě toho vám s radostí mohu doporučit i samotnou rtěnku, protože jsem si ji právě v létě vybrala jako vzorek a už ji stihla i vyzkoušet. Vybrala jsem si klasicky červený odstín a když jsem ji nanesla poprvé, nečekala jsem, že by cokoliv vydržela, protože nebyla matná. Díky tomu ale nevysušuje, na rtech nejde cítit a ta výdrž? Zrovna jsme šli s přítelem na dortík a kafe a protože jsem nečekala, že vydrží, jedla a pila jsem celkem normálně. Během toho jsem se přítele asi třikrát ptala, jak to vypadá, a jestli si ji musím opravit, odpověď byla vždy, že ne a já myslela, že musí lhát. Jenže když jsem se pak na sebe na toaletě podívala, sama jsem užasla, že opravdu i jídlo a kafe vydržela

Upřímně, chtěla jsem ji zařadit na seznam mých přání, ale rtěnek mám teď hodně a slíbila jsem si, že si další koupím, až nějaké spotřebuji. Jestli nás zase čeká rok v karanténě, asi to bude za hodně dlouho :D

Menstruační kalhotky Snuggs


(zdroj obrázku: www.mokoshop.cz)

Tohle je dárek, o kterém vím, že na mě bude čekat pod stromkem, takže jsem zatím neměla tu čest je vyzkoušet. Ale vzhledem k úžasným recenzím, které jsem na kalhotky Snuggs četla, mám tušení, že si jich po vyzkoušení hned budu objednávat víc. 

Pokud jste o nich ještě neslyšeli, určitě se na ně mrkněte, já o nich přemýšlela asi rok a protože jejich cena není zrovna nejmenší, rozhodla jsem se využít právě Vánoce. V den kdy je přítel objednával na ně byla ještě 20% sleva a ještě jsem měla další slevový kupón, takže pecka! 

Můžete samozřejmě objednat i od jiné značky, ale mě se nejvíce zalíbily tyto, které jsou eticky ušité v České republice. Pokud by vás zaujaly, kliknutím na tento ODKAZ získáte 20% slevu, kterou dostal přítel za nákup u nich. Nebo můžete vyzkoušet kód zanormalniholky, který platí do 20.12. a je na 15%. Co jsem zkoušela já, slevy se dají kombinovat!


Polaroid


Podle mě nádherný dárek snad pro každého, ne jen pro milovníka fotografií. Polaroidy mají prostě své kouzlo a prodává je tolik značek, za různé ceny i s různými funkcemi, že můžete vybrat daný kousek přímo na míru obdarované osobě. Já osobně mám klasický Instax mini 8, který se nyní prodává hlavně v novější verzi Instax mini 11. Ten je podle mě nejdostupnější, a i náplně do něj jsou asi jedny z nejlevnějších, i když i tak je to docela drahá sranda. Takže pokud znáte někoho, kdo instax má, zaručím vám, že ho potěší i náplně, které se také vyrábí snad ve všech možných barvách a tématech. 

Gua Sha


Gua Sha je věc, kterou jsem dostala k Vánocům loni a miluji ji. Jedná se o destičku z drahého kamene vašeho výběru, která se používá k masáži těla a obličeje. Já ji používám převážně na obličej skoro každý den, a je to už takový můj večerní rituál na který se těším. 

Rozproudí krevní oběh a lymfu, obnovuje kontury obličeje, zbavuje jemných vrásek, zvyšuje mikrocirkulaci, dostává kyslík do tkání a má i pozitivní vliv na psychiku. Já mám gua shu z ametystu od značky Mount LAi, ale tuším, že Česku neprodávají, takže pak bych vám mohla doporučit stránky BELOVED nebo zKOKOSU, kde si o nich také můžete zjistit mnohem víc.


Kniha Umění být zdráv od Jana Vojáčka


Myslím, že je asi malá šance, že byste o ní, či jejím autorovi Mudr. Janu Vojáčkovi ještě neslyšeli. Pokud ne, určitě doporučuji jakýkoliv jeho podcast, bezpochyby si ho užijete

Jan Vojáček se věnuje tzv. funkční medicíně, která se zaměřuje na hledání skutečné příčiny onemocnění a zaměřuje se více na pacienta než na samotnou nemoc. Já v tomto sama vidím mnoho spojitostí a z vlastních zkušeností věřím, že to je správná cesta. Knihu jsem koupila mamce letos ke dni matek, ale v létě jsem si ji půjčila a přečetla jedním dechem. Jsem z ní naprosto nadšená, je v ní mnoho zajímavých informací a je podle mě skvělým dárkem komukoli. Mamka ji chce co nejdříve vrátit, protože se do ní chce pustit znovu, a proto jsem si minulý týden objednala i jednu pro sebe.

Pivo/víno kit Udělej si sám


(Zdroj obrázku: manboxeo.cz)

Tohle je podle mě krásný dárek třeba pro tátu nebo dědu. Já třeba zrovna alkohol moc nepiji, ale kromě sebe nikoho takového neznám :D Na výběr máte ze spousty druhů a značek, a to už samozřejmě nechám na vás! Pěkný pivo kit najdete ZDE

P.S. V Anglii jsem našla i kity na výrobu vína, což by se mohlo líbit maminkám nebo kamarádkám, ale v Česku jsem bohužel nic takového nenašla. Třeba jsem jen nesprávně hledala, pokud víte, kde koupit, budu ráda když mi dáte vědět do komentářů. 

Clonedick

(zdroj obrázku:lelo-style.cz)

Předem se omlouvám všem, kteří jsou v tématu sexu citliví, či je vám nepříjemné. V tom případě rovnou přeskakujte! 
Každopádně, když jsem před rokem na svém instagramu sdílela, co jsem koupila příteli k narozeninám, ozvalo se mi hned několik dam s tím, že je to super a že to určitě také pořídí, i proto jsem se to tu nakonec rozhodla sdílet. Navíc jsem zjistila, že tato značka, od které mám kit i já, prodává pár kousků i v ČR.

Jedná se tedy o sadu na odlitek penisu, ano čtete správně, ideální dárek tedy hlavně pro přítele. Já jsem příteli koupila přímo TENTO. I když vás třeba neláká něco takového vyloženě používat, spíše si myslím, že je fajn něco takového zkusit i jen pro tu srandu a zajímavý zážitek!


Lahev s filtrem na vodu

(zdroj obrázku: eu.lifestraw.com)

Tuhle boží lahev jsme si s přítelem původně koupili sami, když jsme ji potřebovali na dovolenou, ale využíváme ji nyní kamkoliv jedeme, hlavně do hotelů, kde je voda plná chlóru, který lahev také zvládne odfiltrovat. Nicméně jinak z ní můžete pít skoro kdekoliv, kde voda není chemicky znečistěná.

Hned poté jsme ji kupovali pro mého tátu k Vánocům, který z ní byl nadšený a jako rybář velmi ocenil, že má pitnou vodu vždy po ruce. My jsme kupovali lahev značky Life Straw, která je dražší, než za kolik se dá taková lahev sehnat, ale je opravdu kvalitní a prodává se v různých barvách. Nicméně ji nyní vyrábí i spousta jiných značek, hledejte pod názvem filtrační lahev.


Kniha Tajný život stromů 



Tuhle nádhernou knihu jsem dostala k Vánocům před dvěma lety a žasla jsem nad tím, jaké neskutečné informace jsem se dozvěděla. Informací je opravdu mnoho, proto jsem ji četla po kouscích a delší dobu a trochu mi vadilo, že v knize chybí obrázky. Když jsem pak o rok později hledala dárek pro tátu k narozeninám, zjistila jsem, že udělali novou verzi knihy, plnou fotek a je naprosto nádherná. Ideální pro každého milovníka přírody, srdce vám bude plesat i jen při prohlížení obrázků.

Koupit ji ale můžete i menší verzi bez fotek ZDE.


Znovupoužitelné odličovací tamponky


(zdroj obrázku: countrylife.cz)

Tohle je další super dárek pro kamarádku, maminku nebo sestru. Sama jsem si je letos nadělila a jsem hrozně spokojená! Není nad dárek, který potěší nejen obdarovaného, ale i jeho peněženku a přírodu. Při hledání si dejte pozor a objednávejte kvalitní, dobré jsou z biobavlny nebo bambusu, např. ZDE nebo TADY

Super je i když je v balení malý sáček, kam můžete tamponky při praní vložit, jinak se vám mohou ztratit.


Podtácek z drahého kamene


Tohle je dárek spíše pro boho duše, já sama jsem si ho nadělila, nebo možná bych měla říct přivolala, protože už delší dobu jsem si chtěla pořídit růženín. Pak jsem na etsy narazila na krásné, které dělala sama jedna slečna a hned si jeden vzala. Podtácky se vyrábí z různých kamenů, nejčastěji z krystalu nebo růženínu,  ale také z materiálů, které kameny jen připomínají, takže na to pozor. Na druhou stranu ty, které nejsou z drahých kamenů jsou mnohem barevnější, takže pokud si na kamenech jako já neujíždíte (nebo ten, pro koho budete kupovat), můžete se podívat i po napodobeninách. 

Najdete například TADY nebo ZDE, TADY. Veliký výběr najdete také ZDE.



BodyBook od Cameron Diaz

(zdroj obrázku: dokonalazena.cz)

Tato kniha před pár lety obletěla internet a snad každá blogerka ji měla. I proto mě moc nelákala, ale měla jsem pak příležitost podívat se na ni a prolistovat ji v knihkupectví a hrozně mě zaujala. Na Vánoce asi před 4-mi lety jsem si ji koupila a ze srdce vám ji mohu doporučit, stejně jako jakékoliv ženě ve vašem okolí. 

Je v ní mnoho užitečných informací, které vám mohou pomoct při cestě za lepším a zdravějším životním stylem, ale nečekejte žádné extrémní nebo neudržitelné rady. Kniha je psaná tak, aby jasně a stručně a zajímavě vysvětlovala i laikům základní věci ohledně zdravého životního stylu. Mě osobně moc bavil obsah i samotné zpracování. 

Kniha má i pokračování, Longevity Book, které je zpracované podobně, a přestože ji mám doma, ještě jsem se k ní nedostala. 


Yankee Candle personalizovaná svíce


(zdroj obrázku: yankeecandle.co.uk)

Tohle je podle mě úžasný dárek pro milovnice Yankee nebo i jen svíček obecně. Můžete si vybrat oblíbenou svíci a k ní vytvořit vlastní etiketu s fotkou a nápisem a já sama ji mám v plánu někomu pořídit. Bohužel jsem nebyla schopná na CZ webu Yankee Candle dohledat, zda to dělají, ale v UK ano, a myslím, že i v Česku jsem to právě nedávno viděla. Napadlo mě ale, že etiketu lze vyrobit i doma, ať už z lepicího papíru, který poté opatrně přelepíme lepící páskou, aby se inkoust nerozpil, nebo pokud máte možnost, koupit přímo lepící průhlednou folii a natisknout, případně si to nechat někde vytisknout a jen etiketu vyměnit. Je to možná i šikovnější varianta, protože svíci můžete vybrat naprosto jakoukoli, zatímco na Yankee je jen omezený výběr vůní. 

Ale třeba se to někomu vyplatí objednat i z UK, nebo budete dělat větší objednávku, vím, že Yankee jsou velmi oblíbené


Máte už nakoupené dárky? Zaujal vás nějaký z mého seznamu? 

Comments

  1. Já už sice dárečky mám všechny, ale tohle jsou skvělé a neobvyklé tipy, které by určitě potěšily! :))

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou super tipy! O kitu na výrobu piva/vína jsem dnes četla poprvé - geniální. Hodně se mi líbí i ty personalisované dárky. Pamatuji si, že jsem kdysi narazila na akci, kde se dala vytisknout vlastní etiketa na Nutellu. Taky z toho byl hezký dárek.

    Life Straw je boží. Láhev mám rok a při cestování na ni nedám dopustit. Jen doporučuji rovnou objednat i náhradní uhlíkové tablety a upozornit darovaného na nutnost pravidelné výměny, aby filtr fungoval, jak má. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, děkuji za zajímavé tipy a propracovast odkazů. Některé z tipů mě zaujaly, přemýšlím nad nimi dlouho a jsem ráda za tvůj nazor na věc :)

    OdpovědětVymazat
  4. zajímavé a neotřelé tipy na dárky! líbí se mi láhev na vodu stejně tak bych doporučila zero waste gift set (vegan), který nabízí Healthyfamily.shop, což je family based business z Oxfordu! doporučuji ♥

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovědětVymazat
  5. Knížku Umění být zdráv si teď chci taky pořídit, snad nebudu litovat :) Kit na pivo jsem poprvé viděla naživo u kamarádky, je to podle mě super nápad! Celkově se mi moc líbí kreativita tvých nápadů na dárky, i když jsem to letos fakt dost odflákla a koupila celkem 3 (2 příteli; Aeropress a kafe) a tričko od holek z 3v1 pro kámošku.

    OdpovědětVymazat
  6. O menstruačních kalhotkách jsem také už uvažovala, dokonce se včera o nich bavila s kamarádkou, ale zatím je ještě objednávat nebudu :D. Panebože, ten podtácek z drahého kamene je úžadný! <3 Super článek se skvělými tipy :).

    OdpovědětVymazat
  7. Zaujímavé darčeky si vybrala. Keby mi niekto dal Dior rúž tak by som asi skákala po plafón. Ešte k tomu makeup a skáčem aj z balkóna :D A čo sa týka knihy tak ja by som chcela nejakú o sebarozvoji.

    3 DAY CHALLEGE: NUDE

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo já dárky už mám, ale z tohohle článku bych si nejradši připojila minimálně půlku na svůj vánoční wishlist!:D Určitě se k těmto tipům budu vracet <3

    OdpovědětVymazat
  9. Menstruační kalhotky si letos opravdu přeju. Domluvily jsme se s mamkou a ségrou, že to vyzkoušíme. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Jsou to opravdu pěkné a neokoukatelné dárky! Zaujala mě ta lahev, tamponky nebo palaroid.
    Jsi moc zajímavá a tvé články jsou opravdu pěkné.

    OdpovědětVymazat
  11. Super tipy! Práve takéto tipy sú najlepšie, neokukané, ale zato využiteľné❤

    Blog de la Licorne *

    OdpovědětVymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤