Where to get the best burgers in Brighton?

úterý 26. listopadu 2019























Ahoj ♥
za prvé, moc děkuji za úžasné komentáře u minulého článku ♥ Všechny je čtu s radostí a vážím si jich a vyřídila jsem je samozřejmě i prckům :)
A za druhé, než se konečně přesunu k vánočnímu šílenství, mám pro vás ještě jeden článek a hromadu fotek, o které bych se s vámi ráda podělila. Druhý týden v září jsme tady v Anglii měli opravdu krásné počasí a tak jsme se rozhodli, že toho musíme využít. A udělali jsme dobře, byl to možná poslední opravdu pěkný den. A kde jinde ho strávit než u moře! To je jedna z věcí, které na životě tady v Anglii miluju. Sedneme do auta a za chvíli můžeme být u moře. 

Hi ♥
first, thank you for all your amazing comments on my previous post ♥ I read them all with smile on my face and really appreciate them and I've also told to my little ones :)
And secondly, before I finally move to the Christmas craziness, I have another article for you and a bunch of photos that I would like to share with you. The second week of September we had really nice weather here in England, so we decided to take advantage of it. And we did well, maybe it was the last really nice day! And where else to spend this day than by the sea! That's one of the things I love about living here in England. Just sit into the car and we can be by the sea in a moment. 


Vybrali jsme si Brighton, ve kterém už jsme byli, ale líbilo se nám tu a chtěli jsme si město jen v klidu projít, posedět u moře a zajít na dobré jídlo. Brighton je hodně oblíbené město a lidí tu opravdu bylo hodně, hlavně u moře. Pláže byli plné a někteří otužilci se i koupali a opalovali. Prošli jsme se po pobřeží, koupili si na molu frozen yoghurt a posvačili na lavičce s výhledem na moře. Den předem jsme si koupili lístek na British Airways i360, což je rozhledna, která je kolem dokola věže a jak jede nahoru a dolů, máte z ní krásný výhled do celého okolí. Šli jsme tam na zlatou hodinku a byl to krásný zážitek. Oproti třeba London Eye zde nebyla žádná fronta a kopule byla poloprázdná, takže jsme se mohli projít po celém obvodu a v klidu udělat i několik fotek. Před vstupem probíhala bezpečnostní kontrola, kterou když přítel prošel, tak mi řekl, že moc obezřetní nejsou protože kontrolu nečekal a měl u sebe nůž, ale naštěstí si ho vůbec nevšimli :D Ještě, že mi to řekl až potom, jinak bych se pěkně bála :D

We decided to go to Brighton, we've already been here, but we liked it here and we just wanted to walk through the city, sit by the sea and have a good meal. Brighton is a very popular city with a lot of tourists, especially by the sea. The beach was full, and some hardy ones were even bathing and sunbathing. We walked along the coast, bought frozen yoghurt on the pier and had a snack on the sea-view bench. The day before we bought a ticket to the British Airways i360, which is a moving lookout tower and as it goes up and down, you have a beautiful view of the surrounding area. We went there for a golden hour and it was a beautiful experience. Unlike the London Eye, there was no queue and the dome was half empty, so we could walk around and take a few photos. There was a security check before the entrance and when my boyfriend passed, he told me that they are not very cautious because he did not expect the check and had a knife with him, but fortunately they did not notice at all: D Thank God that he told me afterwards, otherwise I would be pretty scared: D

A teď k tomu hlavnímu- k jídlu! Když jsme byli v Brightonu minule, byli jsme na burgerech v Burger Brothers, což je malý podnik, kde si asi ani nesednete, ale jejich burgery jsou hodnocené jako nejlepší v Anglii. Jestli jsou opravdu nejlepší, to nevím, ale rozhodně patřili k jedněm z těch nejlepších, co jsme kdy měli. Chtěli jsme sem jít znovu, jenže to by bylo, kdyby to bylo tak jednoduché. Naštěstí jsme před výletem mrkli na jejich stránky, kde měli napsáno, že tento týden mají zrovna zavřeno. Tak jsme začali hledat jiné místo, kde se najíst a našli jsme další podnik s burgery, měl snad hned druhé nejlepší hodnocení- Burger Off

And now to the main thing - to the food! When we were in Brighton last time, we were at burgers at Burger Brothers, a small place where you probably don't sit down, but their burgers are rated as the best in England. I can't say if they're really the best, but they were definitely one of the best we've ever had. We wanted to come here again, but it would be too easy if it were that simple. Fortunately, before the trip we looked at their site, where it was written that this week is closed. So we started looking for another place to eat and we found another place, perhaps the second best rating - Burger Off.




Mají velké množství burgerů, udělají vám ale i jaký budete chtít a stejně tak mají vegetariánské možnosti- proteinový nebo z červených fazolek, který jsem zvolila já. Dala jsem si ho v klasické cheeseburger verzi s okurkou navíc a k tomu cibulové kroužky. Přítel si dal bacon cheeseburger a burger hawaii s ananasem. Ta hawai verze byla trochu chudá a bez chuti, ale zbytek byl naprosto výborný. Cena za burgery byla taky skvělá, myslím, že jsem v Anglii ještě nikde nezaplatila méně za jídlo, takže pokud máte při cestování menší budget, tohle je něco pro vás. Mají dokonce extra pálivou verzi, kterou pokud byste chtěli, musí vám být více než 18 let a podle novinových článků, které tam mají vyvěšené, je to opravdu masakr, jednomu člověku musela být dokonce přivolána sanitka. Jediné mínus bylo, že i když jsme si burgery dali na místě, dostali jsme je v plastovém obalu což bylo naprosto zbytečné. Jinak oba dva podniky můžeme ze srdce doporučit, pochutnáte si a podpoříte malé místní podnikatele.

They have a lot of burgers, but they also will do what you want, as well as vegetarian options -  either protein or red beans, which I chose. I had it in a classic cheeseburger version with an extra gherkin and onion rings. My boyfriend had a bacon cheeseburger and a burger Hawaii with a pineapple. The Hawaiian version was a bit ordinary, but the rest was absolutely great. The price for burgers was great too, I think I have never paid less for food in England, so if you have a smaller budget when traveling, this is something for you. They even have an extra hot version of burger, which if you would like to have, you must be over 18 years old, and according to the newspaper articles posted there, it is really a crazy hot, one person even had to be summoned by an ambulance. The only negative was that even when we ate the burgers at the place, we got them in a plastic package which was absolutely unnecessary. Otherwise, we can both recommend the two businesses from the heart, you definitely enjoy it and support small local entrepreneurs.







Byli jste někdy v Brightonu? Jak se vám tu líbilo? A pokud ne, láká vás toto město?

Have you ever been to Brighton? How did you like it? And if not, would you like to go there? 

Comments

  1. Fotky jsou nádherné, hned bych jela tak někam na pláž! V Brightonu jsem nikdy nebyla, mám za sebou akorát klasiku Londýn, Stratford, Oxford a nyní tedy i Skotsko - Edi, Glasgow a Stirling :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥ Oxford a Stratford máme docela kousek ale zatím jsme tam nebyli, tak snad příští rok :)

      Vymazat
  2. Nejlepší hamburger, jaký jsem kdy jedla, vyrábí jedna z nejlepších "hamburgráren" v Čechách. A já ji mám deset minut od domu, no není to skvělý? :D - http://www.qburgerbar.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevím, zda je výhoda, já bych tam pak pořád chodila a za chvíli by byl burger i ze mě :D :D A děkuju za tip, škoda, že to mám trochu z ruky ale budu na to myslet, když budu někde poblíž :)

      Vymazat
  3. Woa to je krása! ♥ Tyhle fotky jsem úplně potřebovala vidět. To teplo a slunko, to je teď chybí nejvíce :(

    To jídlo vypadá dobře, ale mému žaludku by to neprospělo. :D

    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to mě moc potěšilo. Chápu, také mi hodně věcí nedělá dobře, i proto jsem si dala vegetariánský, po běžném mi bývá těžko :)

      Vymazat
  4. V Brightonu jsem nikdy nebyla, ale podle fotek je to krásné město. Škoda, že ty kontroly nebývají více důkladnější.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ♥
      Ano, souhlasím, takhle skoro nemají smysl...

      Vymazat
  5. Wow, your photos are simply the best! Such a lovely place and I am sure, very tasty burgers.

    OdpovědětVymazat
  6. Nikdy jsem tam nebyla, ale určitě by mě to lákalo v budoucnu. Krásné fotky! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Oooooh, to jsou tak nádherné fotky! :O <3 Brighton mi moc chybí, určitě bych se tam chtěla podívat někdy znovu. Je tam toho očividně ještě dost, co musím vyzkoušet :-) díky za tipy!
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ♥ Jsem ráda, jestli jsem inspirovala, to je nejlepší, co mohu slyšet :)

      Vymazat
  8. Úžasný fotky :). V Brightonu jsem byla před pěti lety, tak jsem díky tvému článku pěkně zavzpomínala. Jen ten dům naopak jsem neviděla (rozhlednu teda taky ne, to tam ještě nebyla). A ty burgery...fakt škoda toho plastu, ach jo :/.

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné, překrásné fotky a pro mnohé jistě i užitečné tipy! :) Já jsem v Brightonu nikdy nebyla, ačkoliv v Anglii jako takové už dvakrát ano. :)

    Mimochodem, ty fotky z té výšky jsou dechberoucí, škoda, že přítel se bojí výšek a nevylezl by tam se mnou. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, to mě těší!
      To znám, mamka má také šílený strach z výšek a taky nedokáže vlézt vůbec nikam :D

      Vymazat
  10. Celý jih Anglie je moje srdcovka! Bournemouth, který je cca 1,5 hodiny autem dál po pobřeží směrem na západ, ještě za Southamptonem je taky super! Joey

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to úplně chápu, i mě se tu moc líbí, v Bournemouthu i Southamptonu jsem už také byla :)

      Vymazat

Upřímně děkuji za každý komentář! ❤